Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. De bank is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. De bank is afkomstig uit Italië. In dit artikel onze BFF Banking Group ervaringen en review.

BFF Banking Group ervaringen

BFF Banking Group (“BFF“, bankvergunning voluit: Banca Farmafactoring S.p.A.) is de leidende financiële dienstverlener voor leveranciers van de Europese publieke sectoren in de gezondheidszorg en openbaar bestuur. Met meer dan 30 jaar ervaring in de sector is BFF marktleider op het gebied van het incassomanagement en de non-recourse factoring van handelsvorderingen op Europese openbare instellingen.

In 2010 startte BFF haar activiteiten in Spanje en breidde haar grensoverschrijdende activiteiten in 2014 uit naar Portugal. De Bank begon in 2013 met met het aanbieden van online deposito’s aan particuliere en zakelijke klanten in Italië, Spanje en Duitsland. In 2016 breidde BFF haar activiteiten uit met de overname van de grootste speler op het gebied van financiering van de publieke sector in Polen, Slowakije en Tsjechië. In april 2017 noteerde BFF haar aandelen op de Italiaanse beurs (MTA) en startte in 2018 met haar activiteiten in Griekenland en Kroatië.

BFF Banking Group review en ervaringen
De website van BFF Banking Group

In 2019 heeft de Groep zijn internationale groei verder versterkt en zijn leidende positie in Spanje verstevigd met de overname van IOS Finance, een van de concurrenten van BFF in die markt. In datzelfde jaar is BFF begonnen met grensoverschrijdende activiteiten in Frankrijk en kreeg zij toestemming om een kantoor te openen in Polen. Inmiddels is BFF aanwezig in 9 landen in Zuid- en Oost-Europa. Het bedrijf biedt bovendien online deposito’s aan in Nederland, Duitsland en Ierland. De bank bedient zodoende in totaal 12 landen in Europa.

N.B.: BFF heeft een bankvergunning in Italië en biedt deposito’s op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor in Madrid. Dit betekent dat je spaargeld bij de bank onder de Italiaanse depositogarantie valt (tot EUR 100.000 per klant), maar dat Spaanse (fiscale) regelgeving van toepassing is.

Het welkomstscherm van Raisin bij openen deposito

Is Raisin betrouwbaar?

Met meer dan 450.000 klanten en meer dan € 46 miljard bemiddeld spaargeld bij 88 partnerbanken, is Raisin Europa’s leidende online bemiddelaar in spaarproducten van banken uit de Europese Unie.

Rentepercentages BFF Banking Group

Aanbieder Termijn Rente2 Open rekening
BFF Banking Group 1 jaar 0,01% Open nu
BFF Banking Group 2 jaar 0,01% Open nu
BFF Banking Group 4 jaar 0,01% Open nu
BFF Banking Group 5 jaar 0,01% Open nu

BFF Banking Group Deposito openen

Voor Nederlandse spaarders zijn de deposito’s van Banca Farmafactoring bijzonder interessant: De rentes van de Italiaanse bank zijn aanzienlijk aantrekkelijker dan het aanbod van Nederlandse banken. Op dit moment lijken ze geen spaargeld nodig te hebben. De rentepercentages bij de bank variëerden voorheen van 0,75% op 1 jaar tot 1,35% p. j. op 5 jaar looptijd. Banca Farmafactoring deposito’s kunnen al geopend worden vanaf € 5.000. Op dit moment krijg je slechts 0,01% rente.

De reden dat dit product zo populair is komt door de welkomstbonus tot €100. Openen en beheren gaat dus via Raisin.

Bron: Raisin.nl, bewerking: Spaarrentesvergelijken.net

Top