Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. De bank is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. De bank is afkomstig uit Duitsland. In dit artikel onze North Channel Bank ervaringen en review.

Inhoudsopgave

North Channel Bank ervaringen

North Channel Bank GmbH & Co. KG (“North Channel Bank“) werd in 1924 opgericht als private bank (Oswald Kruber GmbH & Co KG gevestigd in Berlijn) en is vandaag de dag gevestigd in Mainz. In 2009 heeft een groep Noord-Amerikaanse investeerders de bank overgenomen en omgedoopt tot North Channel Bank. In de daaropvolgende jaren heeft de bank zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende instellingen op het gebied van de financiering van Amerikaanse levensverzekeringen en biedt vandaag de dag ook particuliere diensten aan op het gebied van de effectenhandel alsmede gestructureerde financiering.

Met haar dochteronderneming NorthStar Life Services, heeft de bank direct toegang tot een ervaren en gerenommeerde bemiddelaar die al vele jaren voor investeerders en banken werkt. Samen bieden zij hun klanten een uitgebreid dienstenpakket dat winstgevende investeringen oplevert met het hoogste dienstverleningsniveau.

North Channel Bank deposito openen

Het openen van een North Channel Bank deposito gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen. Inleggen kan vanaf €5.000 tot €100.000. Er worden deposito’s aangeboden met de looptijden 1, 2, 3, 4 en 5 jaar. De rente staat vast en wordt jaarlijks uitgekeerd. Je maakt gebruik van het rente op rente effect. Je haalt nu het maximale uit je spaargeld.

Is Raisin betrouwbaar?

Met meer dan 220.000 klanten en meer dan € 17,5 miljard bemiddeld spaargeld bij 88 partnerbanken, is Raisin Europa’s leidende online bemiddelaar in spaarproducten van banken uit de Europese Unie.

Depositogarantiestelsel

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU worden deposito’s gegarandeerd door het Duitse wettelijke depositogarantiestelsel Entschädigungseinrichtung deutscher Banken GmbH (EDB) tot € 100.000 per rekeninghouder. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Duitsland of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://www.edb-banken.de/en/):

DepositogarantiestelselDuitsland (Entschädigungseinrichtung deutscher Banken GmbH)
Garantielimiet€ 100.000 per rekeninghouder
Uitbetalingstermijn7 werkdagen
UitbetalingsvalutaEuro
Uitvoerende instantieEDB
Methode van uitbetalingGirale betaling

Rentepercentages North Channel Bank

Aanbieder Termijn Rente2 Open rekening
North Channel Bank 1 jaar 0,25% Open nu
North Channel Bank 2 jaar 0,50% Open nu
North Channel Bank 3 jaar 0,70% Open nu
North Channel Bank 4 jaar 0,80% Open nu
North Channel Bank 5 jaar 0,90% Open nu

Bron: Raisin.nl, bewerking: Spaarrentesvergelijken.net

Top