Lage spaarrentes nodigen niet direct uit tot sparen. Maar, geld in een sok stoppen of onder het matras leggen, is ook niet aanlokkelijk. Het levert niets op en je loopt het risico bestolen te worden. Spaarrentesvergelijken.net geeft je 6 redenen waarom sparen tegen een lagere rente een beter alternatief is dan niets met je geld doen.

Reden 1: Een spaarrekening biedt alle vrijheid

Sparen op een spaarrekening zonder voorwaarden biedt je heel veel vrijheid. Geen minimale inleg en je mag je tegoed opnemen wanneer je wilt. Bovendien bepaal jij hoeveel, wanneer en bij wie je spaart. Stijgen de rentes? Dan biedt een reguliere spaarrekening je ook de flexibiliteit over te stappen naar een bank met een hogere spaarrente. Zo profiteer je optimaal van de mogelijkheden van de huidige spaarmarkt.

Reden 2: De rente is laag, maar stijgt langzaam

Zeker de rentes zijn laag, maar de historie laat zien dat de percentages vaak hoger waren dan nu. En natuurlijk kun je daar geen rechten aan ontlenen. Het geeft wel weer dat spaarrentes fluctueren en dat de tarieven ooit weer omhoog gaan. Zoals je momenteel ook ziet. Vooral de kleine banken bieden hogere spaarrentes dan de grootbanken. Kies je voor een spaarrekening zonder voorwaarden dan kun je maximaal profiteren van de langzaam stijgende spaarrentes. En gebruik je ook nog eens het rente op rente effect? In de toekomst doe je daar zeker je voordeel mee. Je ontvangt dan een hogere rente op je al gespaarde tegoed.

Reden 3: Sparen is gratis

Geld sparen op een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden kost je geen geld. Je betaalt immers geen aankoop-, beheers- en verkoopkosten om te mogen sparen. Dit in tegenstelling tot deelnemen aan aandelenfondsen en dergelijke. Wil je liever deposito sparen? Houd dan wel rekening met de beperkende voorwaarden; boetes bij voortijdige opname en minimale inleg. Kies je echter voor een reguliere spaarrekening dan is sparen gratis. En stijgt de rente? Dan stap je tegenwoordig heel eenvoudig gratis over van de ene naar de andere spaarbank.

Reden 4: Sparen is zonder risico’s

Als je sparen vergelijkt met beleggen dan is het zeker reuze veilig en zonder risico’s. Zeker als je niet meer dan €100.000 bij een bank spaart. Want, dit is het bedrag dat je vergoed krijgt in geval van een bankfaillissement dankzij het depositogarantiestelsel. Overweeg je te sparen via een bank met de hoogste rente? Check dan via De Nederlandsche Bank altijd even of de betreffende bank onder het garantiestelsel valt.

Reden 5: Sparen voordeliger dan lenen

De rentes op spaarrekeningen mogen dan laag zijn, maar sparen voor een onvoorziene uitgave is voordeliger dan geld lenen. Want, ook over een klein spaartegoed ontvang je al rente. En heb je het niet nodig? Fijn. Maak dan gebruik van het bekende rente op rente effect. Zo groeit je spaargeld ongemerkt verder. En mocht je wasmachine onverhoopt stukgaan of je auto ermee stoppen? Deze tegenvallers vang je dan gemakkelijker op met je spaartegoed. Dat is stukken aantrekkelijker dan een lening afsluiten.

Reden 6: Inleg en uitkering spaargeld gegarandeerd

De spaarrentes mogen dan momenteel geen echte vetpot zijn. Bedenk echter dat je inleg en uitkering van je spaargeld te allen tijde gegarandeerd zijn. Je krijgt na een jaar sparen plots niet minder geld uitgekeerd dan je hebt ingelegd. Je ontvangt bovenop je inleg de rentepercentages van de bank waar je spaart. En ook dat is prettig om te weten. Ga nu Spaarrentes vergelijken en ontdek de hoogste rente.

Wat denk jij? Heeft sparen anno 2024 zin of juist niet? 

Tagged with →  
Top