sparen voor 50 plussers

Sparen voor 50-plussers ? Is er aanbod? Banken lijken weinig aandacht te hebben voor de oudere spaarders. Zo blijkt uit onderzoek van het Limburgse onderzoeksbureau Etil onder 50-plussers over sparen. Hierin geven ouderen aan dat er weinig spaarvormen zijn die inspelen op hun specifieke spaarbehoeften. Dat weerhoudt 50-plussers er overigens niet van te sparen. Zij zijn zelfs zeer actieve spaarders.

Ook sparen na pensionering

Wie denkt dat ouderen na hun pensionering stoppen met sparen, heeft het helemaal mis. En dat terwijl economen veronderstellen dat gepensioneerden juist hun spaarcenten opsouperen en dus minder geld opzij zetten. Volgens het recente Limburgse onderzoek is dat onjuist. 50-plussers zijn juist zeer actieve spaarders. Nog meer dan jongeren.

Minder sparen naarmate de leeftijd stijgt

Vervolgens signaleert het Limburgse onderzoek dat het percentage fanatieke spaarders afneemt naarmate de leeftijd omhoog gaat. In de leeftijd van 51 tot 60 jaar spaart 80%. In de leeftijdscategorie van 61 tot 70 jaar legt 63% geld opzij en terwijl van de degenen die 70 jaar of ouder zijn 55% geld spaart.

Waar 50-plussers voor sparen

Ook is onderzocht wat de meest populaire spaardoelen van 50-plussers zijn. Uit het onderzoek komt naar voren dat de onverwachte uitgaven, zo’n 70%, het meest geliefde spaardoel van ouderen is. Op de tweede plaats (60%) staat sparen voor een specifieke aanschaf. Denk hierbij aan een auto of een boot. En tot slot sparen ouderen voor diverse andere zaken, zoals: aanvulling pensioen (28%), voor de (klein)kinderen en/of erfenis en het aflossen van de hypotheek (15%).

Sparen specifiek aankoop minder in trek

Sparen voor 50-plussers. Naarmate de ouderen ouder worden, sparen zij volgens het Limburgse onderzoek minder vaak voor de aanschaf van een specifiek artikel, het pensioen (want die is reeds ingegaan) en het aflossen van de hypotheek. Zij sparen dan voornamelijk voor onverwachte uitgaven en de (klein)kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top