Dit keer bespreken we SynVest, een beleggingsinstelling voor beleggen in vastgoed. In deze SynVest review onze ervaringen met beleggen in Nederlands – en Duits vastgoed. 

Wie is SynVest?

SynVest is een beleggingsinstelling en opgericht in 2005. Aanvankelijk zijn ze begonnen met beleggen in Duits vastgoed en sinds medio 2020 kun je ook beleggen in Nederlands vastgoed, aandelen en obligaties. Beleggen kan zorgen voor het behoud en groei van jouw vermogen indien dit op de juiste wijze gebeurd. Passend bij jouw risicoprofiel en risicobereidheid.

Ook kun je via het zogenaamde banksparen (Box 1) fiscaal vriendelijk een pensioen of aanvulling hierop opbouwen. Ook in de uitkeringsfase. SynVest heeft circa €900 miljoen vermogen onder beheer en valt onder toezicht van de AFM. Er zijn 24 mensen werkzaam in Nederland en Duitsland. Momenteel hebben ze meer dan 14.000 klanten en groeien ze jaarlijks gestaag.

synvest review

SynVest review 2024: De website van SynVest waar je kunt beleggen in Nederlands vastgoed

SynVest Review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze SynVest review en ervaringen komt naar voren dat beleggen via dit platform interessant kan zijn voor diegene die vrij willen beleggen in diverse fondsen met aandelen, obligaties en vastgoed. Daarbij wil je een bovengemiddeld rendement behalen. Deelname is mogelijk vanaf € 100 per maand of € 2.500 eenmalig.

Rendementsverwachting

Je kunt een gemiddeld totaalrendement van 6,8% per jaar verwachten (prognose) over een periode van 7 jaar. Dit is een inschatting, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Het gemiddelde jaarlijkse fondsrendement bedraagt zelfs 9,2% sinds de oprichting in 2020. 

Voorschotdividend

Het voorschotdividend is een voorschot op het verwachte rendement. De kosten en (huur)opbrengsten van een vastgoedfonds zijn voorspelbaar. Hierdoor is het mogelijk om elke maand een voorschotdividend uit te laten keren. Dit bedrag wordt maandelijks aan je belegging toegevoegd en herbelegd. Zo ontstaat een rente op rente-effect en bouw je sneller vermogen op. Vanaf een belegging van € 5.000 kun je er ook voor kiezen om dit bedrag maandelijks te laten uitkeren.

Beleggingen volgen

Beleggingen volgen in mijn SynVest_SynVest-review-ervaringen
SynVest ervaringen: mijnSynVest online omgeving

Volg je beleggingen via mijnSynVest. Een gebruiksvriendelijke online omgeving waarin je bijvoorbeeld kunt zien wat de actuele waarde van je beleggingen is. Je kunt hier ook extra inleggen of je belegging verkopen.

Kosten en risico’s

Aan beleggen zijn risico’s en kosten verbonden. Vastgoed is een langetermijnbelegging waarmee goede rendementen behaald kunnen worden. Als belegger dien je er van bewust te zijn dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Voorbeelden van risico’s zijn markt-, rente-, verhuur-, leegstands- en liquiditeitsrisico’s. De risico’s van beleggen in vastgoed in het algemeen en in dit fonds in het bijzonder zijn omschreven in het prospectus.

Er gelden geen instapkosten. De uitstapkosten bedragen 2,5%. Omdat beleggen in vastgoed een langetermijnbelegging is, worden gedurende de eerste drie jaar hogere uitstapkosten in rekening gebracht: jaar 1: 9%, jaar 2: 7%, jaar 3: 5%. De uitstapkosten komen ten goede aan het fonds, niet aan SynVest. Naast deze kosten zijn er ook doorlopende fondskosten. Een verdere uitleg van de kosten kun je vinden in de brochure.

Beleggen in Nederlands vastgoed

De markt voor beleggingen in commercieel vastgoed (kantoren, bedrijfsruimte en zorg) laten al een aantal jaar een gezonde groei zien. Dit is terug te zien in onderstaande grafiek

markt voor beleggingen in commercieel vastgoed SynVest Nederland
Index prijsontwikkeling van commercieel vastgoed vanaf 1990. (bron ASRE en NVM)

Bovenstaande index beschrijft de prijsontwikkeling van commercieel vastgoed vanaf 1990. (bron ASRE en NVM). SynVest kiest er niet voor om in woningen te investeren gezien de hoge aankoopprijs en te lage rendementen voor beleggers. Dat de winkels een daling laten zien komt door het negatieve sentiment van winkels in het algemeen. Hierdoor wordt de groei van supermarkten en winkels die voorzien in de eerste levensbehoefte overschaduwd. Uit onderzoeken blijkt dat juist supermarkten/buurtwinkelcentra hun sterke positie behouden ondanks, of misschien wel juist door, de online ontwikkelingen.

Het SynVest Dutch RealEstate Fund

Het SynVest Dutch RealEstate Fund is een nieuw vastgoed beleggingsfonds gericht op de Nederlandse markt, hiervoor al andere obligaties. Ze richten zich op verschillende soorten vastgoed en volgen continu de ontwikkelingen in de markt. Hierdoor wordt een optimale vastgoedportefeuille samengesteld met goede rendementsverwachtingen.

Markt (mix van aangekocht vastgoed)

SynVest koopt vastgoed aan op locaties door heel Nederland. Het gaat om panden die in een behoefte blijven voorzien, zoals gezondheidscentra, supermarkten, bedrijfspanden en kantoorpanden:

  • Buurtwinkelcentra en supermarkten
  • Bedrijfspanden
  • Gezondheidscentra
  • Kantoren
synvest review_recent aangekocht vastgoed 2023
Recent aangekocht vastgoed door SynVest in Nederland

Beleggen in Duits vastgoed

Sinds 2011 investeert het SynVest German RealEstate Fund succesvol in supermarkten en woningen in Duitsland. Het gemiddelde jaarrendement bedraagt 7% sinds de oprichting. Het fonds keert maandelijks een voorschotdividend uit van 5% op jaarbasis.

Beleggen in Duits vastgoed synvest
Recent aangekocht vastgoed door SynVest in Duitsland

Het Duitse vastgoedfonds is Nederlands grootste beleggingsfonds in Duits vastgoed. Het betreft een gezonde mix van vastgoed in onder andere supermarkten en woningen in Duitsland. Wil je risico spreiden en ook beleggen in Duits vastgoed? download dan hier de brochure.

Toezicht

De beheerder van het fonds, SynVest Fund Management BV heeft een AFM vergunning. Ook heeft het fonds volgens de richtlijnen van de AIFMD een bewaarder aangesteld.

SynVest prijzen en actie

SynVest heeft in november de Cashcow Award voor “Beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed” gewonnen tijdens de BelggersFair. Hiervoor wonnen ze de prijs ook al vijf keer. Er loopt op dit moment ook een actie bij SynVest waarbij je één maand extra dividend ontvangt bij deelname. 

Voordelen SynVest

✓ Gemiddeld fondsrendement van 9,2% 

✓ Mix van vastgoed die in blijvende behoefte voorziet

✓ Overzichtelijk risico door geografische spreiding

✓ Maandelijks voorschotdividend van 6% op jaarbasis

✓ Deelname vanaf € 100 per maand of € 2.500 eenmalig

Conclusies: SynVest review

De vastgoedfondsen van SynVest zijn een interessante mogelijkheid wanneer je niet voldoende startkapitaal hebt om een eigen pand te kopen maar wel op zoek bent naar een stabiel rendement. Het 6% maandelijks uitgekeerde voorschotdividend is een zeer mooie tegemoetkoming. Het overzichtelijke risico door geografische spreiding is ook een pré. Wees je er wel bewust van dat je alleen met geld belegt dat je niet onmiddellijk nodig hebt, want het zit vast voor meerdere jaren. SynVest is daarom niet echt geschikt voor korte termijn beleggers. De 9% uitstapkosten tijdens het eerste jaar zijn hoog en zullen verlies opleveren indien je besluit vervroegd uit te stappen.

Vraag meer informatie op

Disclaimer: Aan beleggen zijn risico’s en kosten verbonden. Vastgoed is een langetermijnbelegging waarmee goede rendementen behaald kunnen worden. Als belegger dien je er van bewust te zijn dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Voorbeelden van risico’s zijn markt-, rente-, verhuur-, leegstands- en liquiditeitsrisico’s. Lees altijd de prospectus.

Top