spaarrente 2013 verwachting

Wat doet de spaarrente in 2013: Gezien het einde van 2012 bewegen de spaarrentes van de vrij opneembare spaarrekeningen zich nog steeds in een neergaande lijn. Maar wat is de verwachting voor 2013?

De inflatie

Volgens het CBS bedroeg de inflatie in Nederland in november 2,8%. Dat is 0,20% hoger dan in november 2011. Een stijgende inflatie zorgt er doorgaans voor dat de spaarrentes ook omhoog gaan. Maar door de lage ECB rente gaat dit nu niet op. Dalende benzine prijzen en telefoontarieven drukken de inflatie. Bekijk hier het persbericht dat het CBS publiceerde deze maand.

inflatie CBS 2012 november

Mede door het uitblijven van groei van de Nederlandse economie en afname van het consumentenvertrouwen zien we een weerslag op de spaarrentes. De inflatie ligt momenteel hoger dan de rente die je ontvangt op een vrij opneembare spaarrekening. (2,4%*). Stel dat je dan ook nog boven de vrijstelling van €21.000,- uitkomt betaal je 1,2% vermogensrendementsheffing en lever je dus geld in.

Wat denk jij dat de spaarrente gaat doen in 2013? Plaats een reactie en breng de discussie op gang, bedankt!

Spaarrentes vergelijken

Zoek je een passende spaarrekening zonder voorwaarden en met een hoge rente? Vergelijk dan de rentes en voorwaarden, want je kunt op jaarbasis flink wat euro’s meer sparen door te kiezen voor een spaarrekening met de hoogste spaarrente. Benieuwd waar je de hoogste spaarrente ontvangt voor je spaartegoed? Check via spaarrentesvergelijken.net online snel en gemakkelijk welke bank je het hoogste rentepercentage biedt tegen de beste voorwaarden.

One Response to Wat doet de spaarrente in 2013?

  1. Hgeluk schreef:

    De spaarrentes dalen verder. Beter alternatief is beleggen bijvoorbeeld via Triodos mix funds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top