Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. A&G Banco. De bank uit Spanje is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze A&G Banco review en ervaringen. 

Wie is A&G Banco

A&G Banco werd opgericht in 2014 met als doel klanten concurrerende en hoogwaardige bankdiensten aan te bieden. Als onderdeel van de A&G Group, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1987, heeft de bank naast het hoofdkantoor in Madrid 10 vestigingen elders in Spanje en een vermogensbeheermaatschappij in Luxemburg. Met haar dagelijkse activiteiten richt A&G Banco zich wereldwijd op exclusieve advies- en beheerdiensten voor (zeer) vermogende particulieren.

A&G Banco review en ervaringen

A&G Banco review: De website van Raisin vanwaaruit je de spaarrekening bij AG Banco kunt openen.

A&G Banco review en ervaringen

Uit onze A&G Banco review en ervaringen komt naar voren dat dit geen gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geld opname, maar een deposito. Je hebt keuze uit looptijden van 3 maanden t/m 2 jaar. Daarmee heb je zekerheid van een vaste rente tot 3,60% p.j. Maar kun je dus niet bij je spaargeld in de tussentijd.

Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Spanje. Spanje heeft een solide economie (S&P-rating: A). Spanje behoort tot de 10 belangrijkste handelspartners van Nederland en wordt beschouwd als een van de snelst en duurzaamst groeiende (grote) economieën binnen de Europese Unie.

Hoge spaarrente voor nieuwe klanten

A&G Banco is direct de hoogste binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt bij deposito’s. De rente van 3,60% op een 1 jaar deposito is zeer concurrerend. De minimale inleg is €20.000 en €100.000 is  het maximale bedrag dat je op een deposito van A&G Banco kunt stallen. Bij de huidige rente van 3,60% levert dat maximaal €3.600 per jaar op. Ter vergelijk: de beste rente op een Nederlandse deposito vinden we bij Centraal Beheer met 2,80% rente bij 1 jaar vast.

Internationaal sparen bij A&G Banco via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 112 partnerbanken.

Om te sparen bij A&G Banco open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

sparen renault bank review

Sparen bij A&G Banco, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt.  Nu biedt ook A&G Banco Nederlandse spaarders een scherpe rente. Voor A&G Banco is dit een slimme manier om relatief goedkoop spaargeld aan te trekken.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. Qua naam klinkt A&G Banco misschien een stuk minder betrouwbaar. Echter, sinds haar oprichting in 2014, is A&G Banco gestaag een van de meest effectieve en snelst ontwikkelende banken in  Spanje. Bekijk hier meerdere  buitenlandse spaarbanken waarvan Raisin doorgaans spaarrekeningen en -deposito’s aanbiedt.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Spaanse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Spanje of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fondo de Garantía de Depósitos de Entidades de Crédito.

Voordelen A&G Banco

Voordelen van sparen bij A&G Banco uit Spanje:

✓ Zekerheid van een vaste rente tot 3,60% p.j.

✓ Keuze uit looptijden van 3 maanden t/m 2 jaar

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Het spaargeld wordt gegarandeerd door depositogarantiestelsel tot (de tegenwaarde in euro van) €100.000

A&G Banco Spaarrekening openen

Het openen van een A&G Banco Spaarrekening gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze spaarrekening als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende deposito’s en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente bij het openen van je eerste spaarrekening bij A&G Banco. Bekijk product.

Registreer gratis

Top