Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Banca CF+. De bank uit Italië is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Banca CF+ review en ervaringen. 

Wie is Banca CF+?

Banca CF+ uit Italië. Banca CF+ is een bankgroep die gespecialiseerd is in financieringsoplossingen voor bedrijven bij de uitvoering van hun groeiplannen, consolidatie of herstructurering. Daarnaast biedt de bank diverse diensten waaronder factoring, de aankoop van belastingkredieten, en korte- en middellangetermijnfinanciering voor bedrijven met structurele en liquiditeitsbehoeften.

Opgericht in 1898, heeft de bank meer dan een eeuw aan ervaring in de wereld van bedrijfsfinanciering waar vier waarden tellen, de basis waarop Banca CF+ berust: snelheid; innovatie; professionalisme; expertise.

Tegenwoordig is de bank volledig digitaal zonder kantoren en werkt met geavanceerde operationele en distributiemodellen. Technologie functioneert als het instrument om de toegang tot krediet voor bedrijven te vergemakkelijken en te versnellen, zodat ze binnen korte tijd de gewenste financiering kunnen verkrijgen.

Banca CF+ review en ervaringen

Banca CF+ review 2024: De website van Raisin vanwaaruit je de deposito’s bij Banca CF+ kunt openen.

Banca CF+ review en ervaringen

Uit onze Banca CF+ review en ervaringen komt naar voren dat dit een deposito betreft met voorwaarden. Je hebt zekerheid van een vaste rente maar kunt niet bij je geld gedurende de looptijd.  Je kunt er voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Italië. Het land krijgt een rating van  (S&P: BBB) van alle toonaangevende ratingbureaus. Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. In Europa handelen wij alleen meer met Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Hoogste spaarrente nieuwe klanten

Banca CF+ is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,00% op 3 maanden vast is zeer concurrerend. De rente staat vast. €100.000 is  het maximale bedrag dat je op een deposito van Banca CF+ kunt stallen. Op termijndeposito’s biedt Banca CF+ nu 3,60% op een termijndeposito voor 6 maanden vast. De minimale inleg op een Banca CF+ Deposito is €5.000. De rente wordt aan het einde van de looptijd uitgekeerd.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 3,00% levert dit maximaal €3.000 op per jaar op jouw Banca CF+ Deposito. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. Deze bank biedt een hoge rente op een termijndeposito. Bij een inleg van 20.000 euro. Zodoende levert dat €820 op. Een goede depositorente op een Nederlandse deposito vinden we bij Centraal Beheer met 2,80% rente bij 1 jaar vast.

Internationaal sparen bij Banca CF+ via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 177 partnerbanken.

Om te sparen bij Banca CF+ open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Sparen bij Banca CF+, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt. Nu biedt ook Banca CF+ Nederlandse spaarders een scherpe rente. De bank biedt bankproducten en -diensten voor particuliere en zakelijke klanten, zoals depot- en kredietrekeningen, en richt zich op innovatieve oplossingen ter ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf. In Nederland biedt de bank uitsluitend deposito’s aan.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. Het land krijgt niet de hoogste rating zoals bijvoorbeeld Nederland of Zweden maar alsnog wel goed.  (S&P: BBB) van alle toonaangevende ratingbureaus. Je bent tevens tot €100.000 verzekerd via het Europese Depositogarantiestelsel. Daarom kun je dus gerust stellen dat sparen bij  Banca CF+, veilig en betrouwbaar is, zolang je niet boven dit bedrag uitkomt per rekeninghouder per bank.

Bronbelasting

Italië heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Italië of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi.

Voordelen Banca CF+

Voordelen van sparen bij Banca CF+ uit Italië:

✓ Zekerheid van een vaste rente tot 3,60% p.j

✓ Keuze uit looptijden van 3 maanden en 6 maanden

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Het spaargeld wordt gegarandeerd door depositogarantiestelsel tot €100.000

Banca CF+ Deposito openen

Het openen van een Banca CF+ Deposito gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende deposito’s en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente bij het openen van je eerste deposito bij Banca CF+. Bekijk product.

Registreer gratis

Top