Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Banco BAI Europa. De bank uit Portugal is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Banco BAI Europa review en ervaringen. 

Wie is Banco BAI Europa?

Banco BAI Europa S.A. (“Banco BAI“) werd in 1998 in Portugal opgericht als bijkantoor van BAI, Banco Angolano de Investimentos, een universele bank uit Angola. In 2002 werd zij omgevormd tot een onafhankelijke dochteronderneming met Portugese bankvergunning, die onder toezicht staat van de Portugese centrale bank Banco de Portugal. Banco BAI biedt bankproducten en -diensten voor particuliere en zakelijke klanten, zoals depot- en kredietrekeningen, en richt zich op innovatieve oplossingen ter ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf. De bank heeft haar hoofdkantoor in Lissabon.

Banco bai europa review en ervaringen 2024

Banco BAI Europa review: De website van Raisin vanwaaruit je de deposito’s bij Banco BAI kunt openen.

Banco BAI review en ervaringen

Uit onze Banco BAI review en ervaringen komt naar voren dat dit een deposito betreft met voorwaarden. Je hebt zekerheid van een vaste rente maar kunt niet bij je geld gedurende de looptijd.  Je kunt er voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Portugal. Naast het toerisme is de dienstensector de sterkste bron van inkomsten. Portugal leeft voornamelijk van de handel met zijn EU-partners. Nederland is een belangrijke handelspartner voor Portugal en we importeren voornamelijk Portugese schoenen en kleding. Ook staat Portugal vaak in de top 10 vakantiebestemmingen van Nederlanders. Het land krijgt een rating van  (S&P: BBB+) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoogste spaarrente nieuwe klanten

Banco BAI Europa is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,60% is zeer concurrerend. De rente staat vast. €100.000 is  het maximale bedrag dat je op een deposito van Banco BAI kunt stallen. Op termijndeposito’s biedt Banco BAI nu 3,60% op een termijndeposito voor 1 jaar vast. De minimale inleg op een Banco BAI Europa Deposito is €20.000. De rente wordt aan het einde van de looptijd uitgekeerd.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 3,60% levert dit maximaal €3.600 op per jaar op jouw Banco BAI deposito. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. De Portugese bank biedt een hoge rente op een termijndeposito. Bij een inleg van 20.000 euro. Zodoende levert dat €720 op. Een goede depositorente op een Nederlandse deposito vinden we bij Centraal Beheer met 2,80% rente bij 1 jaar vast. Je dient wel eerst een Renteplús rekening te openen.

Internationaal sparen bij Banco BAI via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 112 partnerbanken.

Om te sparen bij Banco BAI Europa open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Sparen bij Banco BAI Europa, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt. Nu biedt ook Banco BAI Europa Nederlandse spaarders een scherpe rente. Banco BAI biedt bankproducten en -diensten voor particuliere en zakelijke klanten, zoals depot- en kredietrekeningen, en richt zich op innovatieve oplossingen ter ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf. In Nederland biedt de bank uitsluitend deposito’s aan.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. Het land krijgt niet de hoogste rating zoals bijvoorbeeld Nederland of Zweden maar alsnog wel goed.  (S&P: BBB+) van alle toonaangevende ratingbureaus. Je bent tevens tot €100.000 verzekerd via het Europese Depositogarantiestelsel. Daarom kun je dus gerust stellen dat sparen bij Banco BAI Europa, veilig en betrouwbaar is, zolang je niet boven dit bedrag uitkomt per rekeninghouder per bank.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Portugese wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Portugal of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fundo de Garantia de Depósitos.

Voordelen Banco BAI Europa

Voordelen van sparen bij Banco BAI uit Portugal:

✓ Zekerheid van een vaste rente van 3,60% p.j

✓ Keuze uit looptijden van 6 maanden t0t 5 jaar

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Het spaargeld wordt gegarandeerd door depositogarantiestelsel tot €100.000

Banco BAI Deposito openen

Het openen van een Banco BAI Deposito gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende deposito’s en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente bij het openen van je eerste deposito bij Banco BAI Europa. Bekijk Banco BAI.

Registreer gratis

Top