Je wilt beginnen met beleggen maar als volledige nieuwkomer in het beleggers wereldje krijg je zoveel tegelijk op je bord dat je de bomen door het bos niet meer ziet.  Om het beleggen leuker en makkelijker te maken hebben wij een aantal goede en soms zelfs gratis opties op een rij gezet. In dit artikel de beste beleggingscursus voor beginners en meest geschikte beleggingsrekening die je erbij kunt openen.

Inhoudsopgave

Beleggingscursus voor beginners (Happy Investors)

Happy investors
Bij online platform The Happy Investors vind je verschillende beleggingscursussen voor beginners. Je kunt er zelfs een aantal gratis E-books downloaden. Verder vind je er Trainingen & Tools voor Succesvol Lange Termijn Beleggen en Financiële Onafhankelijkheid. Er is meer dan 70 uur cursusmateriaal voor succesvol beleggen beschikbaar en leden beoordelen de cursus met 5 uit 5 sterren. De oprichter is Jorik Vermeulen (Msc.), een fanatieke ondernemer, universitair geschoold in Organisatiekunde & Strategie, en een passie voor en met vele jaren ervaring in strategisch denken, beleggen, investeren en persoonlijke ontwikkeling.

Basistraining: Beginnen met Beleggen

gratis training beginnen met beleggen

In deze uitgebreide beleggingscursus voor beginners leer je de basis tot beginnen met beleggen. Deze training is perfect voor wie een echte beginner is tot geld beleggen.

Download hier gratis de Basistraining ‘Beginnen met Beleggen’

Tip: Open er een Binck beleggingsrekening bij met 200 euro gratis transactietegoed

Succesvol ETF Beleggen Starterskit

succesvol etf beleggen

Krijg toegang tot drie kant-en-klare ETF beleggingsportefeuilles waarmee je hoog rendement tegen lager risico kan realiseren.

Download het E-boek ‘Succesvol ETF Beleggen Starterskit
Tip: Open er een DEGIRO beleggingsrekening bij. Via de ETF kernselectie van DEGIRO handel je gratis.

Financiële Onafhankelijkheid Bereiken

financieel onafhankelijk beleggingscursus Vind meer dan 50 trainingen voor ‘FO Bereiken’ en ‘Winnen met Beleggen’ voor structureel hoog en duurzaam rendement.

Download E-boek ‘Financiële Onafhankelijkheid Bereiken’

 

Wanneer je de gratis cursussen hebt afgerond heeft Jorik ook drie zeer waardevolle betaalde beleggingscursussen. Winstgevende groei, Duurzame groei en Exclusieve groei. Die laatste geeft de meeste waarde.

 

Basiscursus en gevorderde beleggingscursus (Beleggersacademy)

Beleggerscursus_beleggersacademy
De Beleggersacademy is opgericht door Olivier van Dijk, MSC. Olivier heeft een Masters diploma verworven van Nyenrode Business Universiteit in Financial en business management, en ervaring opgedaan binnen de Private Equity markt. Krijg direct toegang tot Beleggerscursussen en Community. Je leert van verschillende experts waaronder Prof. dr. Jaap Koelewijn met 49 jaar beleggerservaring. Regelmatig te horen op BNR en te zien op RTLZ.

Beleggen tijdens en na COVID-19

Beleggen tijdens en na COVID-19 In deze cursus leer je o.a. het lange termijneffect van de Corona crisis op financiële markten alsmede welke beleggingsstrategie een gezond rendement zal opleveren tijdens en na de crisis.

Je leert ook hoe je zelf een portefeuille samenstelt met een mix van instrumenten (aandelen, obligaties, ETF’s), het beoordelen van individuele aandelen met behulp van gratis tools (geen reken werk vereist) en het daadwerkelijk plaatsen van orders (market order, stop loss, limit orders) op het platform van De Giro. Bekijk deze cursus.

Tip: Open er een De Giro beleggingsrekening bij. Via de ETF kernselectie van De Giro handel je gratis.

Trend Trading Masterclass

Trend Trading beleggingscursus voor beginnersIn deze beleggingscursus leer je wat technische analyse is en hoe je dit zelf toe kan passen. Krijg je handigheid in het signaleren van trends en hoe deze te gebruiken om succesvol te handelen. Ook leer je hoe je kunt kunt gaan met volatiliteit, timeframes en prijslevels aan de hand van praktische voorbeelden.

De trainer leert je hiernaast de psychologische valkuilen van traden en hoe je deze kunt voorkomen. Bekijk deze cursus

Tip: Open er een eToro beleggingsrekening bij. Via deze online broker handel je commissie-vrij.

Basiscursus CFD Beleggen

Basis cursus CFD Beleggen In deze basiscursus CDF Beleggen leer je wat CFD’s zijn en wat de voordelen zijn van beleggen met CFD’s. Je zult handelssoftware installeren op je computer en leren hoe deze te gebruiken. Daarin zul je ook bekende termen leren zoals
PIP, Lot, Ticker Symbol, Stop Loss, Take Profit.

Ook ga je zelf van start met Risico Management, Technische Analyse & Fundamentele analyse, krijg je handels strategieën die je zelf direct kunt toepassen en zul je daadwerkelijk orders plaatsen (Market Order, Stop Loss, Trailing Stop Loss,  Limit Orders). Bekijk deze cursus.

Tip: Open er een Libertex handelsaccount bij. Bij Libertex kun je nu profiteren van gratis In-app handelssignalen.

Basiscursus Opties Handelen

Basiscursus_opties_handelenIn deze Basiscursus opties handelen leer je wat opties zijn en hoe je hier geld mee kunt verdienen. Waarom er met opties hogere rendementen te behalen vallen dan bijvoorbeeld aandelen. 3 optie strategieën die je zelf direct in de praktijk kan toepassen, een bonus strategie die al 20 jaar lang 20% per jaar oplevert! Bekijk deze cursus.

Conclusie

De beleggingscursus voor beginners van The Happy Investors gaat naast praktische kennis ook over het verbeteren van je lifestyle. Hoe kun je financieel onafhankelijk worden en wat is daar voor nodig qua mindset. Terwijl de bovenstaande cursussen van Beleggersacademy meer praktische kennis opleveren. Hier wordt alles stap voor stap en zeer duidelijk uitgelegd, ook op vragen krijg je duidelijk antwoord. Handig zijn ook onze best bijbehorende belegggersrekeningen. Succes met de beleggingscursussen en handelen.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Het beleggen in producten met een hefboomwerking zoals CFD’s houdt een aanzienlijk risico op verlies in en is wellicht niet voor alle beleggers geschikt. 83% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het verhandelen van CFD’s van deze aanbieder. Handelen in dergelijke producten is riskant en je kunt al je belegde kapitaal verliezen.

Top