2021 leverde een goed rendement op voor beleggers die zwaar ingezet hadden op grote technologiebedrijven. Onder de oppervlakte begonnen echter scheuren in de groeiaandelen te verschijnen. Een groot aantal bedrijven in opkomende industrieën zoals elektrische voertuigen, fintech en hernieuwbare energie zagen de afgelopen maanden een sterke daling. Nu inflatie en stijgende rentetarieven andere zorgen beginnen te overschaduwen, moeten investeerders in 2022 voorzichtig zijn. Dat gezegd hebbende, is er altijd een kans te vinden. Hier zijn 7 van de beste groei aandelen om te kopen voor 2022.

Top 7 groei aandelen voor 2022

1. Exxon Mobil (XOM)

Exxon aandelen kopen 2022

Exxon heeft zijn slechtste jaar in vier decennia achter de rug en verloor $ 22,4 miljard in 2020, vergeleken met een winst van $ 14,3 miljard in 2019, als gevolg van de pandemie. Dit jaar beginnen de zaken echter te verbeteren dankzij de opengaande economieën en de opgehoopte vraag. De winst steeg in het derde kwartaal met $ 7,4 miljard. Een operationele cashflow van $ 12,1 miljard hielp de olie- en gasgigant om de schulden te verminderen, kapitaaluitgaven te financieren en dividenden uit te keren.

De voorzitter en CEO Darren Woods, die commentaar geeft op toekomstige uitkeringen, zei: “we verwachten dat de goede kasstroomprognoses van het bedrijf ons in staat zullen stellen de aandeelhoudersvergoeding met maximaal 10 miljard te verhogen door middel van een aandeleninkoopprogramma over een periode van 12-24 maanden vanaf 2022. ” Ook voor de toekomst heeft het bedrijf vrij ambitieuze plannen. Ze schetsen een agressief investeringsprogramma dat gericht is op een verdubbeling van de winst en cashflow tegen 2027 ten opzichte van het pre-pandemische niveau. De kapitaaluitgaven zullen tot 2027 variëren van $ 20 miljard tot $ 25 miljard per jaar. Dit is meer dan het bereik van $ 16 miljard tot $ 19 miljard dat eerder voor het lopende jaar is geschetst. Bovendien zal ExxonMobil $ 15 miljard uitgeven aan emissiereductietechnologieën.

Gebieden waarop geïnvesteerd moet worden zijn onder meer het verminderen van de CO2-voetafdruk. Dit zou kunnen helpen de uitstoot van broeikasgassen van  bestaande activiteiten te verminderen. Gezien de omvang van de huidige ESG-markt is dit een verstandige zet van ExxonMobil.

De gemiddelde richtprijs is 72 (ongeveer 20% stijging).

Ben je geïnteresseerd in beleggen in aandelen Exxon in 2022? Registreer en maak een account aan via Freedom24.

2. Microsoft (MSFT)

Microsoft 2022 groeiaandeel

 

top aandeel 2022 Microsoft

Microsoft is één van de toonaangevende technologiereuzen op de markt. Het bedrijf heeft een solide basis en enkele kenmerken die de aandeelhouders behagen, zoals terugkopen en dividendverhogingen. MSFT-aandelen hebben een stijging van ongeveer 47% laten zien vanaf het begin van het jaar tot nu toe. Eind oktober publiceerde Microsoft zijn rapport voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2022, waaruit een “sterke start” van het jaar blijkt.

In het bijzonder merkte Executive Vice President en CFO Amy Hood op dat Microsoft Cloud “$ 20,7 miljard aan inkomsten voor het kwartaal genereerde, een stijging van 36% ten opzichte van vorig jaar”. Bovendien bedroeg de omzet voor de periode $ 45,3 miljard, een stijging van 22%. Ondertussen bedroeg de bedrijfswinst $ 20,2 miljard, een stijging van 27%, en het nettoresultaat was $ 17,2 miljard, een stijging van 24%. Ten slotte bedroeg de winst per aandeel $ 2,27, een stijging van 25%. Deze financiële resultaten tonen aan dat het bedrijf blijft groeien. Bovendien heeft het bedrijf verschillende gediversifieerde inkomstenstromen van Xbox tot LinkedIn, cloud computing, virtual reality (VR) en kunstmatige intelligentie (AI).

De gemiddelde richtprijs is 370 (ongeveer 14% stijging).

Ben je geïnteresseerd in beleggen in aandelen Microsoft in 2022? Registreer en maak een account aan via Freedom24.

3. Alibaba (BABA)

groeiaandelen 2022 Alibaba

Alibaba maakte een ingrijpende reorganisatie van zijn activiteiten bekend en kondigde aan dat het van plan is zijn internationale en binnenlandse e-commerce-activiteiten te herstructureren en zijn chief financial officer (CFO) te vervangen. De veranderingen komen op het moment dat het toonaangevende technologiebedrijf worstelt met een aanval van binnenlandse concurrentie, een vertragende Chinese economie en aanhoudende strenge regelgeving die geen tekenen van afname vertoont.

Alibaba zegt dat het twee nieuwe divisies opricht – internationale digitale handel en digitale handel in China – als onderdeel van zijn inspanningen om verdere groei te versnellen, en het bedrijf is ook van plan om uit te breiden naar metaverses. Bovendien is de kans groter dat de aandelenkoers van het bedrijf toekomstige risico’s weerspiegelt, en tegen de huidige prijs lijkt het aandeel stevig ondergewaardeerd. Afgezien van herstructurering, haalt Alibaba Top Pick-lijsten van het aandeel, waarbij toonaangevende investeringsbanken aan Wall Street BABA-aandelen als een van hun toppers voor 2022 noemen.

Het gemiddelde koersdoel ligt op 208 (ongeveer een stijging van 70%).

Koop aandelen Alibaba

4. Abbvie (ABBV)

Abbvie beste aandelen 2022

Abbvie is een van de grootste geneesmiddelenfabrikanten. Health Canada heeft rinvoc (upadacitinib) goedgekeurd voor de behandeling van patiënten die lijden aan atopische dermatitis. Skyrizi AbbVie-data over artritis psoriatica is een andere positieve ontwikkeling. Patiënten hadden verbeterde tekenen en symptomen van de ziekte, met een werkzaamheid die een jaar aanhield. De FDA heeft ook Atogepant goedgekeurd, het medicijn van AbbVie voor de profylactische behandeling van migraine. Migraine treft wereldwijd een miljard mensen, dus dit medicijn is een potentiële katalysator voor AbbVie.

Het gemiddelde koersdoel ligt op 152 (ongeveer 18% stijging).

5. Sunrun (Run)

Sunrun top aandelen 2022

Sunrun beste aandelen 2022

Het in Californië gevestigde Sunrun is een toonaangevende fabrikant van zonne-apparatuur voor residentiële zonne-energiesystemen. Het bedrijf verwierf rivaal Vivint Solar in 2020, waardoor het meer grip kreeg in de sector. Net als zijn collega’s profiteerde de groep van de snelgroeiende sector. Sunrun maakte begin november haar resultaten over het derde kwartaal bekend. De inkomsten stegen met 109% op jaarbasis tot $ 439 miljoen. CEO Mary Powell zei na het rapport: “Ik geloof dat we in 2022 opnieuw een baanbrekend jaar zullen hebben als we onze inspanningen om ons energiesysteem te transformeren versnellen, blijven innoveren en gedifferentieerde aanbiedingen aan klanten aanbieden, en duurzame groei leveren om waarde te creëren voor alle betrokkenen.”

De gemiddelde richtprijs is 68 (ongeveer een stijging van 100%).

6. Walt Disney (Disney)

beste aandelen 2022_Disney

Walt Disney is in 2022 een grote favoriet onder investeringsbanken. Redenen voor optimisme. Disney+, een streamingplatform gebouwd op de bestaande filmbibliotheek van het bedrijf, is een hit. Het zal tegen het einde van het jaar 120 miljoen abonnees hebben. Het totale aantal abonnees voor alle streamingdiensten van Disney, inclusief Hulu en ESPN+, bedraagt 180 miljoen. Toch leidde de vertraging van de streaminggroei in november tot een daling van de aandelen. Maar de stieren geloven dat de internationale inspanningen van Disney nog maar net vruchten beginnen af te werpen.

Eind volgend jaar verschijnt er ook nieuwe content van alle Disney-studio’s op het platform. Dan hebben we nog de parken. Het vliegverkeer is het hele jaar door in opkomst, maar nadert nu pas het pre-pandemische niveau. Vóór de pandemie waren de parken van Disney goed voor 40% van de omzet. In het laatste kwartaal lag het onder de 30%, wat ruimte laat voor groei.

De gemiddelde richtprijs is 199 (ongeveer 34% stijging).

7. Virgin Galactic (Virgin)

virgin galactic beste aandelen 2022

Virgin Galactic heeft zichzelf gepositioneerd als een ruimtevaartbedrijf en een pionier op het gebied van ruimtevluchten voor individuen en ontdekkingsreizigers. Het bedrijf produceert ook geavanceerde lucht- en ruimtevaartuigen. Virgin Galactic maakte onlangs resultaten bekend voor het derde kwartaal van 2021. De belangrijkste informatie is dat het bedrijf nog steeds op schema ligt om commerciële vluchten te lanceren in het vierde kwartaal van 2022. Tot nu toe zijn ongeveer 700 van de 1000 vroege boekingen verkocht. Deze stoelen zullen uiteindelijk elk $ 450.000 waard zijn, wat $ 450 miljoen aan inkomsten voor het bedrijf oplevert.

CEO Michael Colglaser becommentarieerde de toekomst van de ruimtevaartactiviteiten van het bedrijf in een persbericht voor het derde kwartaal van 2021: “de vraag naar ruimtevaart is sterk en we verkopen stoelen eerder dan gepland. Dit toont een ongelooflijke markt voor ons product en een begrip van de waarde van de unieke ervaring die we bieden. Dit is een cruciaal moment voor het bedrijf nu we van een prototype ruimtevernieuwer naar de wereldwijde commerciële activiteit gaan die we aan het worden zijn.” Volgens een recente Suborbital Space Tourism Market Study “wordt de wereldwijde suborbital-markt voor ruimtetoerisme in 2031 gewaardeerd op $ 396,6 miljoen bij een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 24,46% over de prognoseperiode 2021-2031. De gemiddelde richtprijs is 29 (ongeveer een stijging van 101%).

Koop aandelen Virgin

Dit was dus onze Top-7 voor 2022-aandelen. Houd er rekening mee dat beleggingen in effecten altijd het risico van kapitaalverliezen met zich meebrengen, en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstig rendement.

Wat is de beste manier om deze groei aandelen te kopen in 2022?

Bekijk het Freedom24 online handelsplatform van Freedom Finance. Het is een unieke broker, omdat het toegang biedt tot meer dan een miljoen handelsinstrumenten, waaronder een breed scala aan IPO-aandelen. Momenteel is het de enige broker in de Europese Unie die klanten toelaat te investeren in IPO’s.

Voor 2022 zijn de meest verwachte IPO’s Starlink, Stripe, TikTok, Databricks en andere topbedrijven, waarvan al wordt voorspeld dat ze omhoog zullen schieten. De volledige lijst (samen met de prestaties van eerdere aanbiedingen) wordt hier gepresenteerd: https://freedom24.com/ipo

IPO is een langverwacht product en er is een constant grote vraag naar aandelen die zijn verkregen als gevolg van een beursgang. Daarom is het aantal IPO-aandelen altijd beperkt en worden ze verdeeld onder de Freedom Finance-klanten volgens de rating van de klant.
Een bewezen manier om de klantbeoordeling snel te verhogen en een hogere allocatie te krijgen bij IPO’s, is door een sterke beleggingsportefeuille op te bouwen (inclusief bijvoorbeeld de aandelen uit de hierboven genoemde Top-7). Door aandelen te kopen bij Freedom24, verwerf je dus niet alleen potentieel met hoog rendement, maar krijg je ook toegang tot de exclusieve IPO’s.

Open een gratis account

Disclaimer: Houd er rekening mee dat beleggingen in effecten altijd het risico van kapitaalverliezen met zich meebrengen, en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstig rendement. De genoemde richtprijzen van top aandelen komen van analytici van platform Feedom Finance. Wij zijn een publisher en geven geen beleggingsadvies.

Bron: Freedom Finance. Bewerking: Spaarrentesvergelijjken.net

 

Top