Bigbank, een internationale consumentenbank met het hoofdkantoor in Estland, verhoogt het tarief voor Flexibel Sparen met twintig basispunten tot 0,5%. Dat is veruit het hoogste spaartarief op de Nederlandse markt.

Vrij opneembaar

Bij Flexibel Sparen kunnen klanten vrij opnemen en storten op de rekening. Er is geen minimale storting en het rentepercentage is flexibel. Het rentepercentage bedraagt vanaf vandaag 0,5%. Met Flexibel Sparen van Bigbank kunnen klanten spaartegoeden aanhouden tot een bedrag van 100.000 euro.

Bigbank verlaagt het de rentetarief voor een spaardeposito met een looptijd van 1 jaar met ingang van vandaag met 10 basispunten tot 0,70%. De rente voor deposito’s met looptijden van 2 tot en met 10 jaar blijft ongewijzigd.

Bigbank biedt sinds januari 2012 in Nederland spaardeposito’s aan voor particulieren. De rentetarieven behoren tot de beste in de Nederlandse markt. Bestaande klanten die hun depositocontract aan het einde van de looptijd verlengen, krijgen bovendien een bonusrente van 10 basispunten bovenop het basistarief.

Aantrekkelijke rentetarieven

Bigbank gebruikt de inleg op spaarrekeningen en deposito’s voor het financieren van kleinschalige kredieten in een aantal andere Europese landen. Door dit traditionele bedrijfsmodel kan Bigbank spaarders een verhoudingsgewijs aantrekkelijk rentetarief blijven vergoeden.    

Bigbank is gevestigd in Estland, dat sinds 2011 onderdeel is van de eurozone. Bigbank valt onder toezicht van de financiële autoriteit in Estland, de Finantsinspektioon. De spaarproducten van Bigbank worden gedekt onder het Estlands garantiestelsel. Dat garandeert op basis van de EU-richtlijn ingelegde bedragen voor deposito’s en spaarrekeningen, inclusief de rente, tot een bedrag van EUR 100.000 per klant.

Bigbank biedt in Nederland deposito’s en Flexibel Sparen aan via internet en heeft in Nederland geen kantoren. Wel kunnen klanten met vragen per telefoon of e-mail terecht bij de Nederlandstalige helpdesk. Voor informatie zie: www.bigbank.nl

Top