deposito-rente-bigbank_verlaagd_Spaarrentesvergelijken.net

Bigbank, een internationale consumentenbank met het hoofdkantoor in Estland, heeft de rentetarieven voor spaardeposito’s met de looptijden 1, 2 jaar met ingang van vandaag verlaagd. De rente is voor beide looptijden verlaagd, naar respectievelijk 0,90% en 1,10%. De rentetarieven voor deposito’s van 3 tot en met 7 jaar en 10 jaar blijven ongewijzigd.

Bigbank biedt sinds januari 2012 in Nederland spaardeposito’s aan voor particulieren met de looptijden 1 tot en met 7 jaar en 10 jaar. De rentetarieven behoren tot de beste in de Nederlandse markt. Bestaande klanten die hun depositocontract aan het einde van de looptijd verlengen, krijgen bovendien een bonusrente van 10 basispunten voor alle looptijden. De opbrengst van de deposito’s wordt gebruikt voor het financieren van kleinschalige consumentenkredieten in een aantal andere Europese landen.

Over Bigbank

Bigbank werd in 1992 in Estland opgericht als Balti Investeeringute Grupp AS (BIG). De naam werd gewijzigd in Bigbank nadat de onderneming in 2005 een banklicentie kreeg. De bank richt zich op het aanbieden van consumentenkredieten en spaardeposito’s voor particuliere klanten. Bigbank heeft buiten het thuisland Estland kantoren in Letland, Litouwen, Finland, Zweden en Spanje. In Duitsland, Oostenrijk en Nederland is Bigbank als internetbank actief in het aanbieden van spaardeposito’s. Bigbank is gevestigd in Estland, dat sinds 1 januari 2011 onderdeel is van de eurozone. Bigbank valt onder toezicht van de financiële autoriteit in Estland, de Finantsinspektioon. De deposito’s van Bigbank worden
gedekt onder het Estlands garantiestelsel, dat in lijn met de EU-richtlijn ingelegde deposito’s inclusief de rente tot een bedrag van EUR 100.000 per klant garandeert.

Aantrekkelijke rentetarieven

Bigbank kan aantrekkelijke rentetarieven bieden door de lage kostenbasis van de bank. Zo biedt de bank in Nederland alleen deposito’s aan via internet en heeft het in Nederland geen kantoren. Wel kunnen klanten met vragen terecht bij de Nederlandstalige helpdesk die te bereiken is per telefoon en per email. De actuele
rentetarieven die Bigbank in Nederland aanbiedt op deposito’s zijn als volgt:

1 jaar 0,90%
2 jaar 1,15%
3 jaar 1,40%
4 jaar 1,45%
5 jaar 1,50%
6 jaar 1,60%
7 jaar 1,60%
10 jaar 2,00%

Tagged with →  
Top