We hebben een nieuwe campagne in het finance segment. Het gaat om de Crypto Exchange Bitpanda. Via Bitpanda kun je eenvoudig digitale crypto valuta aankopen en sinds kort dus ook aandelen. In dit artikel onze Bitpanda review en ervaringen.

Wie is Bitpanda?

Bitpanda is een fintech gevestigd in Wenen, Oostenrijk en was opgericht in 2014 door Eric Demuth, Paul Klankschek en Christian Trummer. Bitpanda heeft meer dan 1 miljoen gebruikers en meer dan 200 werknemers.

De website en Exchange van Bitpanda

Met een PSD2 licentie , state-of-the-art beveiliging en een gebruiks vriendelijke layout is Bitpanda gegroeid tot een populair tradings platform voor beginners en experts.

Daarnaast heeft Bitpanda ook een eigen ERC20 token BEST. BEST heeft eentotaal van ¤ 43,6 miljoen opgehaald, en was de meest succesvolle Europese IEO. Bitpanda gebruikers krijgen 25% korting als zij BEST voor hun fees gebruiken. Om de concurrentie voor te blijven, zijn ze continue bezig om bestaande producten te verbeteren met het introduceren van nieuwe diensten en nieuwe asset classes op onze platformen.

Bitpanda review en ervaringen (aandachtspunten)

Bij Bitpanda gaat het om gemak. Een simpel verificatie process geeft je toegang tot een intuïtief, snel en veilige trading ervaring. De missie van Bitpanda is om investeren net zo makkelijk te maken als het bestellen van een pizza of een taxi.

Aanbod Bitpanda exchange

Met het aanbod in digitale valuta zit het wel goed bij deze Bitpanda review. Gebruikers kunnen momenteel in Bitcoin, Ethereum, goud en nog meer dan 30 andere digitale assets kopen of verkopen. Daarnaast is in Augustus 2019 Bitpanda Pro gelanceerd voor gevorderde traders en instituties. Bitpanda Pro maakt nieuwe markten met fiat en crypto beschikbaar met het uiteindelijke doel om ook andere asset classes zoals edelmetalen aan te bieden.

Nieuw: sinds kort is het ook mogelijk om aandelen te kopen via Bitpanda. De Bitpanda Stocks Beta biedt de eenvoudigste manier om te beleggen in fractionele aandelen en ETF’s (exchange-traded funds). Bij Bitpanda Stocks kun je 24/7 beleggen – zelfs buiten de handelsuren. Je betaald nul commissies en er gelden krappe spreads.

Bitpanda platform en service

Het Bitpanda platform
 • Investeer in digitale assets op je mobiel (Android & iOS) of je desktop – snel, veilig & 24/7
 • Stel een portfolio samen, ontvang alerts, trade of swap op bitpanda.com
 • Creëer spaarplannen en stel dagelijkse / wekelijkse / tweewekelijkse / maandelijkse budgetten in
 • EUR, GBP, CHF, of USD beschikbaar voor storten en opnemen.
 • Wereldwijd toegang tot onze exchange tegen de laagste tarieven.
 • Profiteer van de laagste trading fees in de industrie door een korting van minimaal 25% met BEST .
 • Exclusieve service beschikbaar voor high volume gebruikers.
 • Gebruik Bitpanda om je huur of andere rekeningen te betalen, waar en wanneer je maar wilt.
 • Toegang tot ons interactieve e-learning platform met artikelen, quizzes en rewards.

Huidige portfolio van digitale activa

Het is momenteel mogelijk om in de volgende crypto activa en edelmetalen te investering via het Bitpanda platform.

Crypto:
Bitcoin, Ethereum, XRP, BEST, Pantos, Bitcoin Cash, IOTA, Litecoin, Komodo, EOS, Dash, OmiseGO, Augur, Stellar, 0x, NEM, ZCash, Tezos, Cardano, NEO, Ethereum Classic, Chainlink, Waves, Lisk, Tether, USD Coin, Cosmos, TRON, Basic Attention Token, Chiliz, Dogecoin, Ontology

Edelmetalen:
Goud, Zilver, Palladium, Platina

Betalingsopties

Er zijn verschillende betalings-opties en payout opties mogelijk. Je kunt kiezen tussen iDeal, Visa/MasterCard, bank transfer, NETELLER, Skrill en Zimpler.

Bitpanda kosten

Wanneer je een crypto valuta aankoopt en dus een transactie verricht betaal je transactiekosten. Deze bedragen standaard 0,95% van het aankoopbedrag.

Je ontvangt een korting van 20% wanneer je BEST (Bitpanda’s eigen digitale valuta) gebruikt voor het betalen van handelskosten.

Mocht je veel handelen en willen besparen op de transactiekosten kun je gebruik maken van Bitpanda pro. Als je hier gebruik van maakt kunnen de transactiekosten flink naar beneden.

Bitpanda Stocks brengt gebruikers geen commissies in rekening over investeringen. In plaats daarvan wordt een spread toegepast wanneer je een aandeel verwerft of beëindigt, vergelijkbaar met het verschil tussen de “koop” en “verkoop” -koersen wanneer je geld omwisselt tegen een vreemde valuta.

Voor en nadelen Bitpanda platform

 • Investeer in digitale middelen op mobiel (Android & iOS) of desktop – snel, veilig & 24/7
 • Concurrerende transactietarieven zoals nergens anders
 • Gebruik GBP, CHF, EUR of USD om te storten of op te nemen
 • Krijg gratis toegang tot het interactieve e-learning platform met regelmatige beloningen
 • Maak een portefeuille aan, krijg waarschuwingen, handel, hold en swap op het platform
 • Beschikbaar vanaf €1,-

Is Bitpanda betrouwbaar?

Bitpanda voldoet aan de Europese wetgeving (PSD2-licentie). Ze hebben meer dan 1 miljoen gebruikers wereldwijd in meer dan 50 landen. Ook zorgen ze voor een veilige opslag van jouw geld via de modernste technologie.

Bitpanda staat onder toezicht van de Oostenrijkse Autoriteit Financiële Markten (FMA).

Testomonials

Bitpanda wordt uitstekend beoordeeld door haar gebruikers. Bitpanda scoort een 4,2 uit 5 op basis van 3.436 reviews via Trustpilot.

Conclusie: Bitpanda review en ervaringen

Bitpanda is uitgegroeid tot een populair tradings platform voor beginners en experts. Gebruikers kunnen momenteel Bitcoin, Ethereum, goud en meer dan 40 andere digitale assets kopen.

Bitpanda voldoet aan alle Europese wetgeving (PSD2-licentie) en zorgen voor een veilige opslag van jouw geld via de modernste technologie.

En, als we kijken naar de reviews is het duidelijk dat gebruikers erg tevreden zijn over de service van deze crypto broker. Al met al is Bitpanda dus een goede keuze om te starten met crypto traden. Of je nu een beginner bent of expert. Wil je ook starten met handelen? maak hieronder een gratis account aan.

Aanvragen

Aanvragen gaat geheel online. Meld je aan, verifieer je account, stort minimaal €1 en begin met investeren. Na het storten van de minimale inleg (via iDeal of creditcard) kun je starten met handelen.

Top