We hebben een nieuwe aanbieder op de Nederlandse spaarmarkt. BlueOrange Bank is de tweede partnerbank uit Letland die live is gegaan op de marktplaats voor deposito’s die geopend kunnen worden door Nederlanders in Europa via Raisin. In dit Artikel onze BlueOrange bank review en ervaringen.

BlueOrange Bank biedt termijndeposito’s aan met een rentetarief van maximaal 3,90 procent en een minimale storting van EUR 10.000. Het proces met BlueOrange Bank is volledig online, waardoor het snel en eenvoudig is om termijndeposito’s te openen.

BlueOrange Bank ervaringen

BlueOrange Bank, met hoofdkantoor in Riga, werd opgericht in 2001 en bedient zakelijke en particuliere klanten uit 90 landen.

AS BlueOrange Bank biedt verschillende bankdiensten aan zakelijke klanten en vermogende particulieren in Letland. Het bedrijf biedt actuele, spaar- en tijdelijke accounts aan; en termijndeposito’s. Het biedt ook leningen voor huizen, kredietlijnen, handelsfinanciering, zakelijke leningen, bedrijfsobligaties en voorschotten, evenals leningen aan scheepvaartmaatschappijen; en betaling, contant geld.

De bank biedt termijndeposito’s aan met een looptijd van 6 maanden, 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar. Klanten kunnen een rente tot maximaal 4,21 procent verdienen.

De bank is de negende grootste bank van het land in beheerd vermogen (per 2019). De belangrijkste klanten van de bank zijn ondernemingen die actief zijn in de internationale handel of die als houdstermaatschappij optreden. BluOr Bank heeft solide kapitaalbuffers, met een kernkapitaalratio van 17,88% en een totale kapitaalratio van 19,28% (per 31 december 2022). De verzwaarde kapitaaleisen voor Europese banken (Basel III) stellen dat banken een kapitaalbuffer van tenminste 8% moeten hebben, wat betekent dat de buffer van BluOr Bank met 19,28% ruim 2 keer zo hoog ligt als voorgeschreven..

BlueOrange bank review en ervaringen

BlueOrange Bank review: de website van Raisin vanwaaruit je deposito’s kunt openen van BlueOrange Bank

Is sparen bij BlueOrange Bank betrouwbaar?

AS BlueOrange Bank is een dochteronderneming van Joint Stock Company BBG. BlueOrange Bank maakte winstcijfers bekend voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2018. Het bedrijf behaalde een winst van EUR 7,297 miljoen in het eerste kwartaal, wat 4,2 keer meer is dan in dezelfde periode in 2017. Het renteresultaat van de bank was EUR 2,937 miljoen, de kosten bedroegen EUR 1.309 miljoen, de provisie-inkomsten bedroegen EUR 5.229 miljoen en de provisiekosten bedroegen EUR 1.272 miljoen.

Depositogarantiestelsel Letland

Letland is als lidstaat van de Europese Unie verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen, in lijn met de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU.

Rentetarieven BlueOrange Bank

Aanbieder Termijn Rente Open rekening
BlueOrange 6 mnd 3,90% Open
BlueOrange 1 jaar 3,90%  Open
BlueOrange 2 jaar 3,51%  Open
BlueOrange 3 jaar 3,61%  Open

Voordelen van sparen bij BlueOrange Bank

✓ Zekerheid van een vaste rente tot 3,90% p.j.

✓ Keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 3 jaar

✓ Open eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

BlueOrange Deposito Openen

Het openen van een BlueOrange bank deposito gaat dus via internationaal spaarplatform Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen.

De reden dat dit product populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid en de goede rente bij openen van je eerste deposito.

Registreer gratis

Top