Na Savedo en Binck lanceert nu ook Raisin haar marktplaats voor deposito’s die geopend kunnen worden door Nederlanders in Europa. BlueOrange Bank is de tweede partnerbank uit Letland die net live is gegaan.

BlueOrange Bank biedt termijndeposito’s aan met een rentetarief van maximaal 0,90 procent en een minimale storting van EUR 20.000. Het proces met BlueOrange Bank is volledig online, waardoor het snel en eenvoudig is om termijndeposito’s te openen.

BlueOrange Bank ervaringen

BlueOrange Bank, met hoofdkantoor in Riga, werd opgericht in 2001 en bedient zakelijke en particuliere klanten uit 90 landen.

AS BlueOrange Bank biedt verschillende bankdiensten aan zakelijke klanten en vermogende particulieren in Letland. Het bedrijf biedt actuele, spaar- en tijdelijke accounts aan; en termijndeposito’s. Het biedt ook leningen voor huizen, kredietlijnen, handelsfinanciering, zakelijke leningen, bedrijfsobligaties en voorschotten, evenals leningen aan scheepvaartmaatschappijen; en betaling, contant geld.

De bank biedt termijndeposito’s aan met een looptijd van 6 maanden, 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar. Klanten kunnen een rente van respectievelijk 0,40, 0,65, 0,80 en 0,90 procent verdienen.

De bank is de negende grootste bank van het land in beheerd vermogen (per 2017). De belangrijkste klanten van de bank zijn ondernemingen die actief zijn in de internationale handel of die als houdstermaatschappij optreden. Per 30 juni 2018 heeft BlueOrange solide kapitaalbuffers, met een ruime kernkapitaalratio van 15,85 % en een totale kapitaalratio van 20,38%. De verzwaarde kapitaaleisen voor Europese banken (Basel III) stellen dat banken een kapitaalbuffer van tenminste 8% moeten hebben, wat betekent dat de buffer van BlueOrange met 20,38% ruim 2,5 keer zo hoog ligt als voorgeschreven.

Is sparen bij BlueOrange Bank betrouwbaar?

AS BlueOrange Bank is een dochteronderneming van Joint Stock Company BBG. BlueOrange Bank maakte winstcijfers bekend voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2018. Het bedrijf behaalde een winst van EUR 7,297 miljoen in het eerste kwartaal, wat 4,2 keer meer is dan in dezelfde periode in 2017. Het renteresultaat van de bank was EUR 2,937 miljoen, de kosten bedroegen EUR 1.309 miljoen, de provisie-inkomsten bedroegen EUR 5.229 miljoen en de provisiekosten bedroegen EUR 1.272 miljoen.

Depositogarantiestelsel Letland

Letland is als lidstaat van de Europese Unie verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen, in lijn met de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU.

Rentetarieven BlueOrange Bank

Aanbieder Termijn Rente2 Open rekening
BlueOrange 6 mnd 0,45% Open nu
BlueOrange 1 jaar 0,65% Open nu
BlueOrange 2 jaar 0,80% Open nu
BlueOrange 3 jaar 0,90% Open nu

BlueOrange Deposito Openen

Het openen van een BlueOrange bank deposito gaat dus via internationaal spaarplatform Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen.

De reden dat dit product populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente en door de bonus tot €200,- bij openen van je eerste deposito.

Top