We hebben een nieuwe campagne in het vastgoed segment. Dit keer het peer-to-peer platform voor vastgoedfinanciering, Briqwise. Briqwise biedt investeerders en ondernemers de next step in vastgoedfinanciering. In dit artikel onze Briqwise review en ervaringen.

Wie is Briqwise?

De Nederlandse startup Briqwise slaat een brug tussen ondernemers in het mkb die financiering voor vastgoed nodig hebben en vermogende particulieren. Briqwise begeleidt de investerings- en financieringsaanvraag van begin tot einde. Om die reden worden ondernemers en investeerders volledig ontzorgt. Bovendien bestaat het team van Briqwise doorgewinterde ondernemers die hun sporen verdiend hebben in de financiële sector en ruime ervaring hebben met vastgoed transacties.

Er is een flinke groei doorgemaakt van vijf miljoen euro in het eerste jaar, twintig miljoen in het tweede jaar en inmiddels goed op weg naar de tweehonderd miljoen. Briqwise is een gat in de markt gebleken, vertelt Frank van Dongen, voormalig Senior Vice President Commercial Banking bij ABN AMRO en medeoprichter van Briqwise. Verder zijn er momenteel 2.000 investeerders actief. Ook zijn er sinds de oprichting 550+ financieringen verstrekt.

briqwise review en ervaringen

Briqwise review 2024: De website van Briqwise voor ondernemers en investeerders in vastgoedfinanciering.

Vraag meer informatie op

Hoe werkt het?

Het Briqwise platform brengt investeerders en ondernemers samen. Aan de ene kant wil de ondernemer graag vastgoed kopen tegen flexibele condities of een financiering afsluiten met vastgoed als onderpand. Aan de andere kant ben jij als potentiële investeerder op zoek naar een veilige en betrouwbare manier om rendement te maken op jouw vermogen.

Briqwise brengt deze partijen samen en onderzoekt de mogelijkheden van een match. Indien de uitkomst positief is, zorgen we voor een vlotte en transparante afwikkeling. Dit alles zonder tussenkomst van een bank en zonder gedoe.

Briqwise review en ervaringen (aandachtspunten)

Briqwise brengt investeerders en ondernemers samen. Ze houden een persoonlijk intakegesprek met alle partijen en brengen zorgvuldig hun wensen en mogelijkheden in kaart. Bovendien hebben ze oog voor zowel ambities als haalbaarheid.

Als investeerder kun je ondernemers dichterbij de verwezenlijking van hun droom brengen. Dat betekent dat ze er alles aan doen om de mogelijkheden van een financiering te onderzoeken, maar de ondernemer – en haar zelf ook willen behoeden voor een onverantwoord risico.

Aanbod

Wil jij beleggen in vastgoed snel, flexibel en zonder gedoe? Bekijk dan het actuele aanbod van te financieren beleggingspanden als veilig alternatief! Bij Briqwise hebben ze een ruime keuze aan objecten.

briqwise recent aanbod

Briqwise review 2024: Recent gerealiseerde vastgoedfinancieringen

Veilig en zorgeloos

De ondernemer ontvangt een financiering met aantrekkelijke flexibele voorwaarden en een betaalbare rente. De investeerder is verzekerd van een laag risico en kan uitzien naar een hoog rendement. Beide partijen worden volledig ontzorgd, vanaf de totstandkoming van de overeenkomst tot en met de complete looptijd van de financiering.

Minimale inleg

Briqwise behandelt financieringsaanvragen vanaf € 100.000,-. Het type vastgoed dat voor financiering in aanmerking komt, kan heel divers zijn. Het varieert van appartementen voor verhuur, kantoren of productiehallen tot recreatiewoningen en schepen. Voorwaarde is dat het te financieren object voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt en in Nederland gevestigd is. Alleen of samen investeren (clubdeal)

Briqwise biedt investeerders de keus om individueel of samen met anderen te investeren in een vastgoedproject. Op de aanbod pagina zie je welke objecten voor gezamenlijke financiering in aanmerking komen. Ze noemen dat de Clubdeal. De ondernemer heeft in dat geval te maken met één financiering die verstrekt is door meerdere investeerders. Ook hier geldt een minimale investering van € 100.000,- per investeerder. Daarnaast zijn de rechten van investeerders in een Clubdeal hetzelfde als de rechten van een investeerder die een individuele financiering aangaat.

Tarieven

Aanmelden op het platform is gratis. Daarentegen, wanneer je besluit te investeren betaal je een eenmalige fee bij de totstandkoming van de factorovereenkomst. Deze kosten worden berekend over het initieel gefinancierde bedrag. Dit percentage ligt tussen de 0.5 en 2%. Jaarlijks betaal je hiernaast nog een factorloon van 0.5%. Dit is een jaarlijkse fee over de Leensom gedurende de looptijd van de Factorovereenkomst. Deze wordt op maandbasis ingehouden op de maandtermijnen.

Rente

Sinds de lancering van Briqwise in 2019 helpen zij ondernemers hun dromen te verwezenlijken en tegelijkertijd voor investeerders een aantrekkelijk rendement (7%) te realiseren tegen een laag risico. Maak kennis met Briqwise, hét platform voor vastgoedfinancieringen.

Whitepaper

Veel investeerders zoeken naar alternatieven met meer rendement, maar met behoud van zekerheid. Dus, in de whitepaper van Briqwise zetten ze diverse investeringsvormen op een rijtje: sparen, obligaties, aandelen, vastgoed kopen en vastgoed financieren. Je leest alles over deze investeringsvormen in de whitepaper. Download hier.

investeren in vastgoedfinanciering briqwise

Voordelen Briqwise Investeren

✓ Aantrekkelijke vaste rente tot 7%

✓ Gegarandeerde maandtermijnen

✓ Vastgoed als onderpand

✓ Recht van eerste hypotheek

✓ Investering liquide te maken

Conclusie: Briqwise review en ervaringen

Wanneer je op zoek bent naar een manier om je spaargeld te diversifiëren, is Briqwise een mooi alternatief. Ter illustratie, de combinatie van gegarandeerde maandelijkse rentebetalingen met verstandig beleend vastgoed als onderpand, kan een zeker gevoel geven. Net als op een spaarrekening, maar dan met een veel hogere rente. Bovendien hoef je er helemaal niets voor te doen. De tarieven zijn transparant en er is genoeg aanbod.

Vraag meer informatie op

Top