We hebben een nieuwe mooie campagne in het finance segment. BUX Zero. BUX Zero is een beleggingsapp voor je smartphone waarmee je aandelen van je favoriete bedrijven kunt kopen en verkopen zonder dat je daarvoor commissie hoeft te betalen. In dit artikel onze BUX Zero review en ervaringen.

Wie is BUX?

Met in totaal meer dan 350.000 gebruikers is BUX de grootste mobiele broker van Europa. Het bedrijf, opgericht in 2014, maakt het voor iedereen makkelijker meer met je geld te doen. Met BUX Zero, BUX nieuwste app, kunnen beleggers sinds 2019 aandelen van hun favoriete bedrijven kopen en verkopen zonder dat ze daarvoor commissie betalen. BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. BUX zal in 2021 haar Europese uitbreidingsplan vervolgen. De andere platforms van BUX zijn BUX Crypto en BUX X. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam en investeerders zijn o.a. Prosus Ventures, Tencent, HV Capital, en Velocity Capital Fintech Ventures.

Bux zero review
De website van beleggingsapp BUX Zero

BUX Zero review en ervaringen (aandachtspunten)

In deze BUX Zero review delen wij onze ervaringen met deze zogeheten neo broker. Er is namelijk ook kritiek op de “gratis” handelsmodellen van “neobrokers” zoals Trade republic en BUX in Nederland. Dit komt vanuit de Europese financiële waakhond (ESMA). Echter, de CEO van BUX Nederland, Nick Bortot wijst erop dat neobrokers ook op andere manieren geld kunnen verdienen, waardoor gratis handelen mogelijk wordt. Als voorbeeld noemt hij abonnementsmodellen voor klanten, of kleine extra kosten voor premiumdiensten.

Aanbod Bux Zero

Qua aanbod zit het goed bij deze review van BUX Zero. Het aanbod aandelen is enorm en zo kun je beleggen in verschillende regio’s. Je kunt kiezen uit Amerikaanse aandelen, Nederlandse aandelen, Duitse aandelen, Belgische aandelen, Franse aandelen, Oostenrijkse aandelen en uit ETF’s.

Wil je beleggen voor de lange termijn? Met BUX Zero kun je ETF’s kopen. ETF’s zijn voorgeselecteerde mandjes met beleggingsproducten, zoals bijvoorbeeld aandelen. Hiermee kun je al met kleine bedragen beleggen in soms wel honderden verschillende bedrijven tegelijk en dat tegen lage kosten. Zo kun jij je portfolio spreiden, zelfs met een bescheiden budget.

Mocht je ook in crypto willen handelen dan dien je voor BUX C, de crypto app te gaan.

Tip: Vind je het een nadeel dat je verschillende apps dient te downloaden voor de afzonderlijke beleggingsproducten kijk dan is naar eToro.

BUX Zero tarieven: Geen transactiekosten

Met BUX Zero kun je commissievrij beleggen en dat bespaart jou geld. Ook beleggen met kleine bedragen wordt op deze manier eindelijk interessant. BUX Zero is geschikt voor zowel beginnende als doorgewinterde beleggers. Navigeren, orders plaatsen, je beleggingen volgen en analyseren; het werkt allemaal eenvoudig en intuïtief.

BUX Zero biedt drie manieren om aandelen te kopen: Zero Orders, Marktorders en Limietorders. Met de Zero Order kan iedereen commissievrij beleggen. Dit ordertype blijft ook commissievrij voor alle aandelen en ETF’s. Ze rekenen alleen een commissie van slechts 1 euro voor Markt- en Limietorders op Europese aandelen en ETF’s. Voor Amerikaanse aandelen zijn alle ordertypen commissievrij.

Tabel tarieven BUX Zero

EU AandelenUS AandelenETF's
Zero Orders€ 0-€ 0
Marktorders€ 1€ 0€ 1
Limietorders€ 1€ 0€ 1
Beleggingsplan--€ 1
Storten & Opnemen€ 0€ 0€ 0
Bewaarloon€ 0€ 0€ 0
Real-time koersen€ 0€ 0€ 0
FX Toeslag-0.25 %-

Veiligheid

Je geld staat veilig bij ABN AMRO Clearing. Door het Depositogarantiestelsel (DGS) is het geld op je ABN geldrekening gegarandeerd tot €100.000. In het geval van faillissement van ABN is je geld gegarandeerd tot dit bedrag onder de voorwaarden van het DGS. BUX staat ook onder toezicht van de AFM.

BUX Zero platform en service

Hoe werkt Bux Zero?

Bij BUX beleg je zelf, dus bepaal je ook. Wil je helemaal groen beleggen? Investeren in merken waar je van houdt of in slimme techbedrijven? Zoek op interesses, maak een volglijst van aandelen en pas de app volledig naar je eigen smaak aan.

BUX Zero is geschikt voor zowel beginnende als doorgewinterde beleggers. Navigeren, orders plaatsen, je beleggingen volgen en analyseren; het werkt allemaal eenvoudig en intuïtief.

 

Bux Zero gratis aandeel

BUX voorziet in een mogelijkheid om gratis aandelen te verdienen. Download BUX Zero en ontvang je eerste aandeel gratis.

Lees de voorwaarden op pag. 43 van de BUX Zero Klantovereenkomst na het openen van een account via je mobiel.

BUX Zero minimale inleg

Bij BUX Zero is geen minimale inleg. De minimale inleg is slechts €1,-.

voor- en nadelen BUX Zero

Intuïtief, gebruiksvriendelijke app

Zero commissie, handel gratis in aandelen en ETF’s

Zero gedoe, eenvoudig aanmelden

Geld overmaken via tikkie

Veilig, je geld is beschermd tot €100.000

Handelsmarkten mogen uitgebreider

 

Conclusie: Bux Zero review en ervaringen

Gratis handelen betekent ook echt gratis handelen bij BUX Zero (aandelen en ETF’s). Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare broker waar je flink op de kosten kunt besparen (mits je rekening houdt met onze aandachtspunten) is BUX Zero zeker voor beginnende beleggers een uitstekende keuze. Wanneer je nu start met beleggen via BUX Zero krijg je een gratis aandeel.

Aanvragen

Download BUX Zero en doorloop alle stappen snel en simpel in de app. De volledige aanmelding, het scannen van je ID en het verifiëren van je gegevens gaat via de app. Geen papierwerk, extra rekeningen of lange wachttijden meer.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Top