Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. CA Auto Bank. De bank uit Italië is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze CA Auto Bank review en ervaringen. 

Wie is CA Auto Bank?

Crédit Agricole Auto Bank is als internationale bankengroep actief in 18 Europese landen. De bank is een dochteronderneming van de Crédit Agricole Group, de tiende grootste bank ter wereld en, gemeten naar particuliere klanten, de grootste bank in Europa.

CA Auto Bank is toonaangevend in de sectoren voertuigfinanciering, leasing en mobiliteit, met een volledig assortiment aan financiële, verzekerings- en huuroplossingen en meer dan 50 prestigieuze partnermerken.

De geschiedenis van de bank gaat terug tot 1925: al bijna 100 jaar begeleidt de bank de evolutie van de autosector in Europa. CA Auto Bank blikt met haar spaarrekeningen daarnaast terug op langdurige ervaring in dagelijkse bankdiensten in Italië, Duitsland en nu ook Nederland. Dankzij de betrouwbare en transparante bedrijfsvoering van CA Auto Bank vormen haar spaarrekeningen een uitstekend instrument om optimaal in te spelen op de spaarbehoeften van klanten.

CA Auto bank review en ervaringen

CA Auto Bank review 2024: De website van Raisin vanwaaruit je de deposito’s bij Crédit Agricole Auto Bank kunt openen.

CA Auto Bank review en ervaringen

Uit onze CA Auto Bank review en ervaringen komt naar voren dat dit een deposito betreft met voorwaarden. Je hebt zekerheid van een vaste rente maar kunt niet bij je geld gedurende de looptijd.  Je kunt er voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Italië. Het land krijgt een rating van  (S&P: BBB) van alle toonaangevende ratingbureaus. Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. In Europa handelen wij alleen meer met Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Hoogste spaarrente nieuwe klanten

CA Auto Bank is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,55% is zeer concurrerend. De rente staat vast. €100.000 is  het maximale bedrag dat je op een deposito van CA Auto Bank kunt stallen. Op termijndeposito’s biedt CA Auto Bank nu 3,45% op een termijndeposito voor 1 jaar vast. De minimale inleg op een CA Auto Bank Deposito is €10.000. De rente wordt aan het einde van de looptijd uitgekeerd.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 3,55% levert dit maximaal €3.450 op per jaar op jouw CA Auto Bank deposito. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. Deze bank biedt een hoge rente op een termijndeposito. Bij een inleg van 20.000 euro. Zodoende levert dat €820 op. Een goede depositorente op een Nederlandse deposito vinden we bij Centraal Beheer met 2,70% rente bij 1 jaar vast.

Internationaal sparen bij CA Auto Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 177 partnerbanken.

Om te sparen bij CA Auto Bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Sparen bij CA Auto Bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt. Nu biedt ook CA Auto Bank Nederlandse spaarders een scherpe rente. CA Auto BAnk biedt bankproducten en -diensten voor particuliere en zakelijke klanten, zoals depot- en kredietrekeningen, en richt zich op innovatieve oplossingen ter ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf. In Nederland biedt de bank uitsluitend deposito’s aan.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. Het land krijgt niet de hoogste rating zoals bijvoorbeeld Nederland of Zweden maar alsnog wel goed.  (S&P: BBB) van alle toonaangevende ratingbureaus. Je bent tevens tot €100.000 verzekerd via het Europese Depositogarantiestelsel. Daarom kun je dus gerust stellen dat sparen bij CA Auto Bank, veilig en betrouwbaar is, zolang je niet boven dit bedrag uitkomt per rekeninghouder per bank.

Bronbelasting

Italië heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Italië of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi.

Voordelen CA Auto Bank

Voordelen van sparen bij Crédit Agricole Auto Bank uit Italië:

✓ Zekerheid van een vaste rente tot 3,55% p.j

✓ Keuze uit looptijden van 6 maanden tot 5 jaar

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Het spaargeld wordt gegarandeerd door depositogarantiestelsel tot €100.000

CA Auto Bank Deposito openen

Het openen van een CA Auto Bank Deposito gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende deposito’s en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente bij het openen van je eerste deposito bij CA Auto Bank. Bekijk product.

Registreer gratis

Top