Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. CKV Spaarbank. De bank uit België is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze CKV Bank review en ervaringen.

Wie is CKV Bank?

CKV Bank is een onafhankelijke, Belgische spaarbank die sinds 1956 actief is in heel België. De bank heeft zijn hoofdkantoor in Waregem. Bij deze betrouwbare bank kan men terecht voor een gevarieerd aanbod traditionele spaarproducten. Daarnaast is CKV gespecialiseerd in oplossingen op maat voor hypothecair gewaarborgde kredieten, en dit zowel voor private als professionele doeleinden.

CKV beschikt over een ruim distributienetwerk van spaarbankagenten en zelfstandige kredietaanbrengers. De instelling is een naamloze vennootschap naar Belgisch recht waarvan het kapitaal volledig is volstort.

De bank bereikte een balansgrootte van meer dan € 1,2 miljard per december 2022 en ligt met een kernkapitaalratio van 14,27% ruim boven de wettelijke vereisten.

CKV Bank review en ervaringen

CKV Bank review: De website van Raisin vanwaaruit je de spaarrekening bij CKV Bank uit België kunt openen.

CKV Bank review en ervaringen

Uit onze CKV Bank review en ervaringen komt naar voren dat dit een gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geld opname en deposito’s waar je kunt sparen tegen een vaste rente en looptijd. Op de vrij-opneembare spaarrekening kun je onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt, bij deposito’s niet. Je kunt er voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in buurland België. België heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom net zoals Nederland een hoge rating (S&P: AA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoogste spaarrente nieuwe klanten

CKV Bank is direct de hoogste binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,10% is zeer concurrerend. De rente is variabel. €100.000 is  het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van CKV Bank kunt stallen. De minimale inleg op een CKV bank spaarrekening is €1000,-. Voor deposito is het minimum €5.000. De rente op de vrij-opneembare spaarrekening wordt maandelijks uitgekeerd waardoor je rente op rente ontvangt. Bij deposito’s staat de rente vast tegen een vaste looptijd.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 3,30% levert dit maximaal €3.100 op per jaar op jouw CKV flexibele spaarrekening. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. De Belgische bank biedt de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening. Een goede rente op een Nederlandse spaarrekening vinden we bij bunq met 2,46% rente.

Bij een inleg van 25.000 euro. Zodoende levert dat €875 per jaar op. De rente is wel variabel. Zodoende kan de rente op ieder moment wijzigen. De rente wordt elke maand op de spaarrekening bijgeschreven (d.w.z er geldt rente-op-rente).

wat levert een CKV spaarbank rekening op

*Bij de berekeningen voor de grafiek hebben we geen rekening gehouden met belastingen. Eerste inleg van 25.000 euro. In werkelijkheid kan het rentetarief veranderen.

Internationaal sparen bij CKV Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 42,0 miljard bij 112 partnerbanken.

Om te sparen bij CKV bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

ckv bank review

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende deposito’s en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande deposito’s kunt verlengen.

Raisin online omgeving na registratie en aanvragen deposito's CKV bank review

Raisin online omgeving na registratie en aanvragen spaarrekening of deposito’s bij CKV Bank

Sparen bij CKV bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt. Nu biedt ook CKV bank Nederlandse spaarders een scherpe rente.

CKV Bank biedt veilige digitale spaaroplossingen tegen zeer concurrerende rentetarieven, gesteund op de kernwaarden transparantie, innovatie, zekerheid en flexibiliteit. In Nederland biedt de bank uitsluitend spaarrekeningen aan.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. België geniet een sterke reputatie bij de kredietbeoordelaars. Van Standard & Poor’s ontvangt de Belgische economie een AA rating, wat duidt op een zeer sterk vertrouwen dat de Belgische staat haar financiële verplichtingen na kan komen. De bank bereikte een balansgrootte van meer dan € 1,2 miljard per december 2022 en ligt met een kernkapitaalratio van 14,27% ruim boven de wettelijke vereisten. Dit ratio geeft er verhouding weer tussen het kernkapitaal (eigen vermogen) en de risico gewogen activa (uitstaande kredieten). Je bent tevens tot €100.000 verzekerd via het Europese Depositogarantiestelsel. De bank bestaat ook al sinds 1957. Daarom kun je dus gerust stellen dat sparen bij CKV bank, veilig en betrouwbaar is, zolang je niet boven dit bedrag uitkomt per rekeninghouder per bank.

Belastingen

België heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 30%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe voltooi/accepteer je tijdens je online spaarrekening- of termijndeposito-aanvraag (via Raisin) het digitale Attest Roerende Voorheffing Niet-inwoners (ter vrijstelling van Belgische bronbelasting op spaarrente).

Depositogarantiestelsel

CKV staat onder toezicht van de Nationale Bank van België en de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Spaargeld bij CKV wordt gegarandeerd tot 100.000 euro per klant door het Belgische Garantiefonds.

Rentepercentages CKV bank

Aanbieder Termijn Rente2 Open rekening
CKV Spaarbank 1 jaar 1,50% Naar aanbieder
CKV Spaarbank 2 jaar 1,50% Naar aanbieder
CKV Spaarbank 3 jaar 3,00% Naar aanbieder
CKV Spaarbank 4 jaar 3,30% Naar aanbieder
CKV Spaar bank 5 jaar 3,30% Naar aanbieder
CKV Spaarbank Spaarrekening 3,10% Naar aanbieder

Voordelen CKV Spaarbank

Voordelen van sparen bij CKV Bank uit België:

✓ Deposito sparen tegen vaste rente tot 3,30% p.j

✓ Internet spaarrekening met 3,10% variabele rente

✓ Inleggen vanaf €1.000 (spaarrekening) en €5.000 (deposito)

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Het spaargeld wordt gegarandeerd door depositogarantiestelsel tot €100.000

Conclusie: CKV Bank review

Het openen van een CKV Bank Spaarrekening gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze spaarrekening als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende deposito’s en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente bij het openen van je eerste spaarrekening bij CKV Spaarbank. Bekijk product.

Registreer gratis

Top