We hebben een nieuw campagne in het finance segment. Cortese is een fondsbeheerder gespecialiseerd in zorgvastgoed. In dit artikel onze Cortese review en ervaringen.

Wie is Cortese?

Cortese is opgericht in 2010 en initieert, structureert en beheert diverse vastgoed producten die direct of indirect beleggen in duurzame en lang verhuurde objecten in Nederland met de focus op zorg. Naast het opzetten van zorgvastgoedfondsen, ontwikkelt Cortese ook medische centra en adviseert zorginstellingen en eerstelijnsdienstverleners over huisvestingsvraagstukken, bancaire financiering en begeleidt de (ver-)bouw van hun vastgoed. Cortese heeft circa 200 miljoen aan vastgoed onder beheer.

cortese review_beleggen-in-zorgvastgoed
Cortese review: De website van Cortese waar je kunt beleggen in zorgvastgoed

Hoe werkt het?

Cortese biedt je als particuliere belegger de mogelijkheid te beleggen in Nederlandse gezondheidscentra en zorgwoningen met een aantrekkelijk en stabiel rendement. Je kunt een vast rendement behalen van 5 tot 6% per jaar.

De beleggingsfondsen van Cortese kennen verschillende instapniveaus. Instappen kan in bepaalde fondsen al vanaf € 10.000. Deelname in het Cortese Zorgwoningen Fonds kan vanaf €100.000.

Cortese voert doorlopend besprekingen met eigenaren van bestaande en nieuw ontwikkelde gezondheidscentra over verwerving van deze centra voor nieuwe zorgvastgoedfondsen.

Cortese review en ervaringen (aandachtspunten)

Als belegger via Cortese heb je keuze uit negen zorgvastgoedfondsen. Op dit moment wordt er ingetekend voor het Cortese Zorgwoningen Fonds I. De overige fondsen zijn op dit moment volgetekend. Maar binnenkort komen er meer fondsen beschikbaar met een lagere instapbedrag.

Fondsen

Cortese Zorgwoningen Fonds I

cortese review_zorgvastgoed
  • Deelname vanaf €100.000.
  • Looptijd tussen 7 en 10 jaar.
  • Gemiddeld direct rendement 6,1%.
  • Winstdelende participatie.
  • Verhandelbaar en geen emissiekosten.

Risico’s

Beleggen in Cortese zorgvastgoedfondsen brengt risico’s met zich mee zoals wordt beschreven in het Informatie Memorandum. De waarde van de belegging kan daardoor dalen en beleggers dienen zich te realiseren dat zij mogelijk minder terugkrijgen dan zij hebben ingelegd. Wanneer u een deelneming in onze fondsen overweegt, staat u op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en wellicht moeilijk te begrijpen is.

Cortese voordelen

✓ Inleggen vanaf €10.000

✓ Rendement tussen 5 en 7%

✓ Nederlands zorgvastgoed

✓ Langlopende huurcontracten

✓ Solide huurders

Conclusie: Cortese review en ervaringen

Beleggen in eerstelijns gezondheidscentra is interessant voor zowel de beginnende als de meer ervaren belegger. Als belegger wil je zoveel mogelijk zekerheden en zo weinig mogelijk risico’s lopen. Beleggen in dit type zorgvastgoed heeft een gunstig risicoprofiel en een verwacht solide rendement. De Cortese HealthCare fondsen kennen verschillende instapniveaus. Instappen kan in bepaalde fondsen al vanaf € 10.000. 

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen

Top