We hebben een nieuw interessant beleggingsproduct in het finance segment. Cortese is een fondsbeheerder gespecialiseerd in zorgvastgoed. In dit artikel onze Cortese review en ervaringen.

Wie is Cortese?

Cortese is opgericht in 2010 en initieert, structureert en beheert diverse vastgoed producten die direct of indirect beleggen in duurzame en lang verhuurde objecten in Nederland met de focus op zorg. Naast het opzetten van zorgvastgoedfondsen, ontwikkelt Cortese ook medische centra en adviseert zorginstellingen en eerstelijnsdienstverleners over huisvestingsvraagstukken, bancaire financiering en begeleidt de (ver-)bouw van hun vastgoed. Cortese heeft circa 225 miljoen aan vastgoed onder beheer.

cortese review en ervaringen 2023

Cortese review 2024: De website van Cortese waar je kunt beleggen in zorgvastgoed

Hoe werkt het?

Cortese biedt je als particuliere belegger de mogelijkheid te beleggen in Nederlandse gezondheidscentra en zorgwoningen met een aantrekkelijk en stabiel rendement. Je kunt een vast rendement behalen van 5 tot 6% per jaar.

De beleggingsfondsen van Cortese kennen verschillende instapniveaus. Instappen kan in bepaalde fondsen al vanaf € 50.000. Deelname in het Cortese HealthCare IX (9) Fonds kan vanaf €100.000.

Cortese voert doorlopend besprekingen met eigenaren van bestaande en nieuw ontwikkelde gezondheidscentra over verwerving van deze centra voor nieuwe zorgvastgoedfondsen.

Cortese review en ervaringen (aandachtspunten)

Als belegger via Cortese heb je keuze uit verschillende zorgvastgoedfondsen. Op dit moment wordt er ingetekend voor het Cortese HealthCare IX (9). De overige fondsen zijn op dit moment volgetekend. Maar binnenkort komen er meer fondsen beschikbaar met een lagere instapbedrag.

Fondsen

Cortese HealthCare IX (9)

In het fonds wordt een mix van zorgvastgoed aangekocht, denk hierbij o.a. aan eerstelijns gezondheidscentra met huurders als huisartsen en apothekers, klinieken en woon-zorgcomplexen. De medische huurders geven solide huurinkomsten waardoor u als belegger een aantrekkelijk en stabiel rendement ontvangt.

cortese review
  • Deelname vanaf €100.000.
  • Looptijd tussen 7 en 10 jaar.
  • Gemiddeld direct rendement 6%.
  • Winstdelende participatie.
  • Verhandelbaar en geen emissiekosten.

Risico’s

Beleggen in Cortese zorgvastgoedfondsen brengt risico’s met zich mee zoals wordt beschreven in het Informatie Memorandum. De waarde van de belegging kan daardoor dalen en beleggers dienen zich te realiseren dat zij mogelijk minder terugkrijgen dan zij hebben ingelegd. Wanneer u een deelneming in onze fondsen overweegt, staat u op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en wellicht moeilijk te begrijpen is.

Is Cortese betrouwbaar?

Cortese is opgericht in 2010 en is uitgegroeid tot Nederlands grootste belegger in gezondheidscentra. Op dit moment heeft Cortese 9 zorgvastgoedfondsen operationeel. Al deze fondsen presteren naar verwachting en keren uit volgens de vooraf opgestelde rekenmodellen. Cortese heeft formeel geen meldingsplicht aan de AFM voor deze aanbieding. Vanwege transparantie en zorgvuldigheid heeft Cortese besloten wel een melding bij de AFM van de aanbieding te doen. Ondanks de vrijstelling, werkt Cortese altijd volgens de richtlijnen van AFM.

Kosten

Cortese brengt geen lopende kosten in rekening. De kosten van Cortese bestaan enkel uit de eenmalige investering die je doet in een obligatie of een participatie. Deze investeringen zijn vervolgens niet meer verhandelbaar.

Ervaringen met Cortese

Er zijn geen ervaringen van klanten te vinden op het internet. Er is dan ook geen Trustpilot score bekend. Wel zijn er enkele positieve ervaringen te lezen op de website van Cortese. Vooral de helder informatievoorziening en tijdige betaling van de rente uitkeringen worden benoemd door gebruikers. 

Cortese voordelen

✓ Inleggen vanaf €100.000

✓ Rendement tussen 5 en 7%

✓ Nederlands zorgvastgoed

✓ Langlopende huurcontracten

✓ Solide huurders

Conclusie: Cortese review 

Beleggen in eerstelijns gezondheidscentra is interessant voor zowel de beginnende als de meer ervaren belegger. Als belegger wil je zoveel mogelijk zekerheden en zo weinig mogelijk risico’s lopen. Beleggen in dit type zorgvastgoed heeft een gunstig risicoprofiel en een verwacht solide rendement. De Cortese HealthCare fondsen kennen verschillende instapniveaus. Instappen kan vanaf € 100.000. Daarmee is Cortese niet voor iedere belegger betaalbaar en verstandig. 

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen

Top