Dit keer hebben we een interessante broker. Het gaat om de online broker eToro voor beleggen in aandelen en ETF’s tegen €0,- transactiekosten. In dit artikel onze eToro review en ervaringen in Nederland.

Wie is eToro

eToro is een online broker met nul kosten, lage minimumbedragen en een gebruiksvriendelijk platform. Ze hebben kantoren in Cyprus, Londen en Tel aviv. eToro werd in 2006 opgericht door de broers Yoni Assia en Ronen Assia samen met David Ring. In 2010 werd het een sociaal investering platform. eToro heeft een multi-asset beleggingssplatform gecreëerd dat is gebaseerd op sociale samenwerking en training van beleggers: een gemeenschap waar gebruikers kunnen verbinden, delen en leren. Daardoor zijn beleggers in staat om investeringen van succesvolle handelaren te bekijken, te volgen en te kopiëren. 

etoro review en ervaringen 2023

eToro Review 2024: De website van eToro waar je kunt beleggen in aandelen (ter illustratie)

Open account

eToro is een handelsplaats waar beleggers traditionele activa zoals aandelen of grondstoffen kunnen aanhouden naast ‘nieuwe’ activa zoals Bitcoin. Het is een belangrijke speler in de wereld van CFD’s en cryptocurrency-handel, en stelt gebruikers in staat om bijna alles te verhandelen, van grondstoffen, valuta, aandelen en indexen tot cryptocurrencies via één web-gebaseerd en mobiel platform.

eToro review en ervaringen (aandachtspunten)

Hieronder in onze review een aantal aandachtspunten waar je rekening moet houden bij het openen van een beleggingsrekening via eToro. Een rekening aanvragen is geheel gratis en doe je eenvoudig online in slechts 3 minuten. eToro heeft een breed aanbod en heeft onlangs ook een licentie van de Nederlandsche Bank ontvangen. Er gelden geen transactiekosten op de aankoop en verkoop van aandelen en ETF’s.

Aanbod eToro broker

Het aanbod aandelen is enorm en zo kun je beleggen in verschillende regio’s. eToro maakt handelen toegankelijk. Van Bitcoin tot de prijs van olie. Het geeft particuliere beleggers toegang tot een volledig scala aan markten. Bovendien biedt het de mogelijkheid om handelskennis te delen. Je kunt andere handelaren volgen en profiteren van hun transacties. 

Je kunt ook beleggen in fractionele aandelen. Een fractioneel aandeel is een deel van een aandeel dat minder is dan één volledig aandeel. Met fractionele aandelen kun je aandelen kopen op basis van hoeveel euro je wilt beleggen.

etoro ervaringen platform

Handel in aandelen, ETF’s, Grondstoffen, Valuta, Indices en Crypto

Commissie-vrij beleggen

Nul commissie betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht. De meeste brokers brengen verwerkingskosten in rekening wanneer je via hen aandelen koopt of verkoopt. eToro doet dit niet. 

Nu we weten dat er geen transactiekosten gelden op aankoop en verkoop van aandelen en ETF’s. Op welke punten moet je dan wel letten bij het openen van een gratis eToro rekening? Hieronder duiken we meer op de details met onze eToro review na het openen van een rekening.

5% rente eToro op cash

Wanneer je premium investeerder word op het platform kun je gebruik maken van extra voordelen. Zo kun je tot wel 5% rente behalen op je saldo wat je niet investeert. Deze aanbieding is beschikbaar voor eToro club-leden. Hiervoor doen je wel een beschikbaar vermogen te stallen van 50.000. 

Kosten waar je wel op moet letten

De kosten voor het traden en beleggen zitten bij eToro in de spread en de overnight fee. De spread is het verschil tussen kopen en verkopen. En de overnight fee is wat je betaalt als je jouw positie ‘s nachts open wil houden. De spread zal afhankelijk van de marktomstandigheden en -liquiditeit variëren. 

eToro brengt ook een nacht-/weekendpremie in rekening voor CFD-posities, zoals posities met hefboom en short-posities (verkopen). eToro is overigens transparant in de tarieven tijdens het handelen, dus je zult achteraf nooit worden verrast. Bovenstaande elementen zorgen dus voor het verdienmodel van eToro.

eToro brengt hiernaast een vast tarief van $ 5 in rekening voor alle geldopnames. Het minimale opnamebedrag is $ 30. Het beste is dus om niet te vaak te laten uitbetalen. Zo bespaar je geld.

eToro platform en service

eToro is ’s werelds meest vooraanstaande sociale handelsnetwerk met miljoenen geregistreerde gebruikers, evenals een serie innovatieve handels- en beleggingsinstrumenten. Handel en beleg in topaandelen en ETF’s en Cryptocurrencies. Handel in valutaparen, indices en grondstoffen via CFD’s.

Naast grondstoffen, valuta en andere middelen is een breed aanbod van aandelen toegevoegd (dat nog steeds wordt uitgebreid), waarmee handelaren hun portefeuilles nog verder kunnen diversificeren door te beleggen op de wereldwijde aandelenmarkt.

etoro review en ervaringen 2023-platform

eToro ervaringen: Handel en beleg in populaire markten via eToro (ter illustratie)

Copy trading: kopieer de beste beleggers

Bij eToro kun je gebruiker maken van een copy trading functie. Dit is een unieke functie waarbij je de handelshistorie kunt bekijken van traders maar dit ook kunt kopiëren naar je eigen profiel. Krijg ideeën van 30 mln. leden en beleg in ruim 3.000 activa op een vertrouwd en vriendelijk platform.

etoro review_sociaal handelen_copy-trading

Beleggers kopiëren – de copy trading functie van eToro (ter illustratie)

Het CopyTrader-systeem is een van de belangrijkste redenen waarom eToro een toonaangevend platform is. Het idee is vrij eenvoudig: kies de handelaren die je wilt kopiëren, bepaal het bedrag dat je wilt investeren en kopieer alles wat ze doen automatisch en in realtime met één klik op een knop. De voordelen van de tool is o.a. dat je kunt leren van de beste traders wat weer tijd bespaart. Het is een handig hulpmiddel en je kunt verschillende markten benaderen.

Minimale inleg eToro

Je kunt al starten met investeren via het handelsplatform op eToro vanaf €50,-. (voorheen €200,-). Of probeer de gratis demo en gebruik fictief geld.

eToro demo account

Als beginnende trader of belegger kun je ook eerst het platform uitproberen. Dat kan heel gemakkelijk met een eToro demo account binnen je online omgeving. Je kunt selecteren of je wilt handelen in een demo omgeving of “echte” omgeving.

Is eToro betrouwbaar en veilig?

Je bent op zoek naar een broker en dan wil je wel weten of deze betrouwbaar is. In dit gedeelte van onze eToro Review geven wij hier antwoord op. eToro bestaat al meer dan 14 jaar en heeft inmiddels miljoenen gebruikers over de hele wereld. Ze zijn betrouwbaar en voldoen aan alle licenties.

Broker eToro staat in meerdere landen onder toezicht. In Cyprus onder de CySEC en in Engeland onder de FCA. Je kunt dit beoordelen als de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland.

eToro is ook geregistreerd bij de Nederlandse Centrale Bank en geeft daarom de mogelijkheid om cryptovaluta’s aan te bieden aan beleggers op het platform in Nederland. 

Deze broker is Europees gereguleerd en biedt onder andere een waarborgfonds, waaruit klanten tot een bedrag van €20.000 gecompenseerd kunnen worden mocht er iets met eToro gebeuren.

Concluderend. De activiteiten van de broker eToro vallen in Nederland onder de AFM. Met de veiligheid zit het dus zeker goed en dus is eToro een betrouwbare broker.

eToro beoordelingen door anderen (reviews)

eToro heeft een groot aantal gebruikers die actief handelen op het platform. Volgens review portal Trustpilot krijgt eToro een uitstekende beoordeling door maar liefst 23.269 mensen. 64% van de mensen geeft 5 sterren. De ervaringen met eToro in de praktijk zijn dus zeer goed!

Voordelen eToro:

✓ 0% Commissie (Aandelen en ETF’s)

✓ Zeer gebruiksvriendelijk platform

✓ Beleggen in aandelen, ETF’s, Crypto, grondstoffen en meer

✓ Openbare kennisdeling via sociaal handelen

✓ Tot 5% rente op cash

Conclusie: eToro Review en ervaringen

Uit onze eToro review komt naar voren dat gratis handelen ook écht gratis handelen betekent (aandelen en ETF’s). Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare partij waar je flink op de kosten kunt besparen (mits je rekening houdt met onze aandachtspunten) is eToro een goede keuze. De copy trading functie is een originele feature op het platform en zeker de moeite waard om uit te proberen. De recente verlaging van het minimale eerste stortingsbedrag in Nederland naar $50 samen met de terugkeer van crypto is tevens een grote plus. Ook de mogelijkheid van rente op cash is erg interessant. De ervaringen met het eToro platform door gebruikers is tevens goed gezien de uitstekende reviews die je hierboven hebt kunnen lezen.

Aanmelden gaat geheel online. Na een aantal vragen over je persoon, woonadres, je beroep, BSN, en kennis over beleggen. Houd je paspoort bij de hand. Na het storten van minimaal €50,- voorheen €200 (via iDeal of creditcard) kun je starten met handelen.

Disclaimer: eToro is een multi-assetplatform dat beleggingen in aandelen en crypto-activa aanbiedt, evenals het verhandelen van CFD’s. Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich meebrengen om snel geld te verliezen. 77% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. Je moet overwegen of je begrijpt hoe CFD’s werken en of je het kunt veroorloven om het hoge risico te lopen om geld te verliezen.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De getoonde handelsgeschiedenis is minder dan 5 volledige jaren en is mogelijk niet voldoende als basis voor een investeringsbeslissing.

Copy Trading is een portefeuillebeheerservice die wordt aangeboden door eToro (Europe) Ltd., die is geautomatiseerd en gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission. Cryptoassets zijn volatiele instrumenten die in zeer korte tijd sterk kunnen fluctueren en daarom niet voor alle beleggers geschikt zijn. In tegenstelling tot CFD’s is de handel in crypto-activa niet gereguleerd en wordt daarom niet gecontroleerd door enig EU-regelgevingskader.

Bron: eToro, bewerking: Spaarrentesvergelijken.net

Top