Dit is de Fast Invest review waarin wij onze ervaringen delen. Dit keer het peer 2 peer lending platform Fast Invest uit Londen.

Inhoudsopgave

Wie is Fast invest?

Fast Invest is een P2P-investeringsplatform dat sinds 2015 in de meeste EU-landen actief is. Meer dan 41.000 gebruikers hebben zich al bij het Fast Invest-platform aangesloten. Het is nu mogelijk een passieve inkomstenstroom op te bouwen door te investeren in consumentenleningen in EUR en PLN afkomstig uit de EU-landen. Er is inmiddels voor meer dan €13 miljoen geïnvesteerd via het platform in 55 verschillende landen.

Hoe werkt het?

Via Fast Invest kun je als investeerder in persoonlijke leningen beleggen, met een aantrekkelijk rendement van 9% tot 18%. Als investeerder kun je vanuit bijna alle EU-landen dus ook vanuit Nederland (behalve het VK, Letland en Litouwen) in verschillende valuta’s (EUR en PLN) beleggen.

De website van Fast Invest – Nederland

Fast invest voordelen

  • Het laagste instappunt – gebruikers kunnen al vanaf 1 euro beginnen met beleggen;
  • Geldliquiditeit – er is een secundaire markt, de lening kan door verkocht worden om geld terug te krijgen;
  • Veilige investeringen – leningen in de leningslijst worden beschermd met standaardgaranties (3 dagen achterstallige leningen) en terugkoop (in 1 dag);
  • Gratis – Er zitten geen kosten verbonden aan het registreren, er is geen creditcard informatie vereist, geen jaarrekening of administratieve kosten.
  • Hoge ROI – er kan een rente behaald worden tot 18%.

Fast Invest review en ervaringen

Onze ervaring met Fast Invest is dat de investeringen door BuyBack en Default Guarantee worden beschermd. Dit betekent dat wanneer je als investeerder wilt stoppen met beleggen, de lening binnen 1 dag teruggekocht wordt door Fast Invest. De belegging is door de wanbetalingsgarantie beveiligd wanneer een lener 3 of meer dagen te laat met terugbetaling is. Er zijn geen geen beperkingen op hoeveel of weinig geïnvesteerd kan worden en geen provisies. De valuta’s voor beleggingsdoeleinden kunnen kosteloos gewisseld worden.

Auto Invest functie

Je kunt als investeerder ook kiezen voor Auto Invest. Auto Invest is een geavanceerde beleggingstool waarmee je een beleggingsportefeuille kunt maken op basis van aangepaste criteria. Het enige dat je hoeft te doen, is je specificaties instellen en de rest doet Fast Invest. Je hoeft dus geen tijd te besteden aan het zoeken naar de juiste investering. Bovendien heb je met Auto Invest gegarandeerd een gediversifieerde portefeuille. En als dat nodig is, kun je de functie op elk gewenst moment onderbreken, hervatten of annuleren, zonder verlies van je inleg.

Auto Invest beleggingstool

Exit opties

Soms gebeurt er iets onverwachts en heb je je geld dringend nodig. Fast Invest heeft sinds kort ook een secundaire markt opgezet. Zo kun je jouw lening verkopen als je niet wilt wachten tot de lening afloopt. Het platform integreert de secundaire markt in de primaire markt, ook gekend als de leningenlijst. Leningen vermeld op de secundaire markt worden Back-up leningen genoemd. Je herkent dit aan een blauwachtige symbool.

Ook is er een BuyBack garantie. Wanneer een betaling te laat is, wordt de BuyBack Guarantee geactiveerd. Dan zal de lening worden teruggekocht, en ontvang je de gehele uitstaande hoofdsom en ook opgebouwde rente.

Wat zeggen klanten over Fast Invest (review)

Klanten lijkt tevreden te zijn als we kijken naar de reviews op verschillende sites. Trustpilot, een beoordelingsplatform beoordeelt Fast Invest met 424 reviews excellent.

64% beoordeelt Fast Invest als excellent op Trustpilot.

Fast invest account openen (gratis)

In 4 stappen naar je gratis online account op Fast Invest

Registreer als een privépersoon of als bedrijf via de website van Fast Invest om in aanmerking te komen voor een investering in persoonlijke leningen. Na het invullen van je NAW gegevens en een kopie van je identiteitsbewijs wordt je account goedgekeurd. Je kunt nu starten, vanaf €1,-. Start met investeren en laat je geld renderen tot max 18%.

Een overzicht van persoonlijke leningen waarin je kunt investeren via Fast Invest

Zou je moeten investeren in Fast Invest?

Ik heb een heel goed gevoel over het platform – het heeft een geweldige interface, hoog rendement op de persoonlijke leningen, en ook een terugkoopgarantie op alle leningen om je fondsen te beschermen. Bovendien is de auto-invest-functie echt eenvoudig te gebruiken en kun je investeringen op het platform volledig automatiseren.

Na meer dan een jaar van investeren op het platform, kan ik nu zeggen dat Fast Invest precies heeft geleverd wat was beloofd, met hoge rentetarieven, een auto-invest functie die zijn werk perfect doet, en geen verliezen dankzij de terugkoopgarantie op elke lening. Begin gewoon met een klein bedrag en wen zo aan het platform. Ik ben zelf begonnen met €200 en spreid inleg altijd over meerdere leningen om risico te minimaliseren. Succes met investeren.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Top