We hebben een nieuw campagne in het finance segment. InDelta is een fondsbeheerder gespecialiseerd in indexfondsen. In dit artikel onze InDelta review en ervaringen.

Wie is InDelta?

InDelta is een handelsnaam van FundShare Fund Management B.V. FundShare is een fondsbeheerder opgericht in 2006. Aan de naam te zien heeft dit beleggingsproduct zich laten inspireren op de Deltawerken. Per 1 oktober heeft FundShare de InDelta indexfondsen overgenomen van Robein Vermogensopbouw. Bij de fondsen van InDelta staan transparante kostenstructuur en klantbelang centraal.

FundShare is een fondsbeheerder met al meer dan 14 jaar ervaring en een belegd vermogen van meer dan 400 miljoen euro. FundShare en InDelta staan onder toezicht van de AFM en DNB. Sinds de start heeft FundShare meer als 2000 klanten vergaard en will het hun product nu ook aan een grotere doelgroep aanbieden.

Indelta review en ervaringen 2023

InDelta review: de website van Fondsbeheerder InDelta

Hoe werkt het?

Zoals gezegd is InDelta een fondsbeheerder gespecialiseerd in indexfondsen. Indexbeleggen is een passieve manier van beleggen. Met indexbeleggen kunnen klanten beleggen in zogeheten indexfondsen. Dit zijn beleggingsfondsen waarbij de fondsbeheerder (InDelta) een passief beleggingsbeleid hanteert en een bepaalde beursindex volgt.

Voordelen van Index beleggen met indexfondsen:

1. Brede spreiding

2. Lage kosten

InDelta heeft negen indexfondsen samengesteld die gezamenlijk het leeuwendeel van het beleggingsuniversum vertegenwoordigen. Zo kunnen klanten een specifieke beleggingscategorie, regio of financiële markt volgen. Deze fondsen zijn samengesteld uit 50 aandelen die elk 2% van het fonds vertegenwoordigen. Wanneer je meerdere fondsen combineert kom je uit op een mooi aantal en spreid je bovenal.

InDelta Review en ervaringen (aandachtspunten)

Bij InDelta kunnen klanten eenvoudig zelf accenten aangeven binnen hun portefeuille of kiezen voor 1 van de 3 door InDelta samengestelde beleggingsportefeuilles: Offensief, Neutraal of Defensief. Voor meer informatie in de portefeuilles, zie deze de Modelportefeuilles op de website. PDF: https://www.indelta.nl/wp-content/uploads/Modelportefeuilles-InDelta.pdf.

Indelta review
Indelta review: Breng zelf accenten aan in je portefeuille

Rendement InDelta indexfondsen

Hieronder een overzicht van de rendementen behaald in de verschillende mixfondsen. We zien vooral dat het InDelta Noord Amerika Indexfonds goed presteert. Laat je niet misleiden door het negatieve rendement. Beleggen doe je voor de langere termijn.

InDelta review koersen 2023

Rendementen YTD / 1 jaar InDelta 9 Indexfondsen. Peildatum: April 2023

Voor de meest actuele koersen van InDelta, bekijk de website van InDelta.

Alternatief is er ook InDelta Beheer (vermogensbeheer), om het indexbeleggen volledig door de professionele adviseurs van InDelta uit te laten voeren.

Minimale inleg

InDelta wil indexbeleggen toegankelijk maken voor iedereen, dus investeren kan al vanaf 1 euro.

Dividendlekkage

InDelta heeft het dividendlek voor haar fondsen volledig gedicht. Dit betekent dat het dividend dat door de bedrijven aan InDelta wordt uitgekeerd, niet belast is. Dit scheelt zo’n 30% op het dividendrendement. De helft van de dividendbelasting krijg je jaarlijks terug bij de belastingaangifte. 

Veiligheid

Je geld is veilig bij InDelta. Naast jezelf heeft niemand bij InDelta toegang tot jouw rekeningen. De Stichting Juridisch Eigendom InDelta is juridische eigenaar van de geldrekeningen. Je deelnemingen in de InDelta Indexfondsen zijn altijd jouw eigendom en blijven dit. Zelfs bij een eventueel faillissement. Daarnaast staat InDelta onder continu toezicht van AFM (Autoriteit Financiële Markten) en DNB (De Nederlandsche Bank).

Wat kost indexbeleggen bij InDelta?

Kosten hebben een grote invloed op het rendement. Hoe hoger de kosten, hoe lager het rendement is, zeker op de lange termijn. De kosten bij InDelta zijn laag. Klanten kunnen op ieder moment gratis investeren, onttrekken of de samenstelling van hun portefeuille veranderen.

De beheerkosten bedragen 0,5% per jaar over je vermogen. De overige kosten 0,07% per jaar gaan uit naar transactiekosten en fiscale advisering. Er gelden geen aan- en verkoopkosten. Er is geen service-fee of bewaarloon en een rekening aanhouden is gratis.

*Als klanten kiezen voor InDelta vermogensbeheer, wordt er 0,3% extra vermogensbeheerkosten per kwartaal gerekend.

InDelta voordelen

✓ Eenvoud en gemak

✓ Wereldwijd gespreid beleggen in gelijk-gewogen indexfondsen

✓ Voor iedereen toegankelijk, inleggen vanaf €1,-

✓ Uitzonderlijke lage kosten, geen aan- en verkoopkosten

✓ Automatisch (maandelijks) beleggen voor jouw doel

Conclusie: InDelta Review en ervaringen

De indexfondsen van InDelta zijn uitermate geschikt voor beleggers die automatisch willen laten beleggen. Op de langere termijn levert Indexbeleggen vaak meer rendement op dan actief beleggen. Ook het gelijk gewogen element kan voor een hoger rendement zorgen.

De kosten die in rekening worden gebracht zijn schappelijk. InDelta is een veilige aanbieder en naar onze beleving een innovatieve aanbieder van Indexfondsen op dit moment. Je kunt zelf tweaken aan de verhouding binnen de model portefeuilles.

Open direct een gratis rekening op de website van InDelta en start met beleggen in indexfondsen. Houd je paspoort en BSN nummer bij de hand. Ook vragen ze om een recent bankafschrift van de bankrekening waarmee je wilt koppelen.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Raadpleeg het prospectus en het essentiële informatiedocument van InDelta voordat je een beleggingsbeslissing neemt.

Top