We hebben een nieuw campagne in het finance segment. InDelta is een fondsbeheerder gespecialiseerd in indexfondsen. In dit artikel onze InDelta review en ervaringen.

Wie is Indelta?

InDelta is een handelsnaam van FundShare Fund Management B.V. FundShare is een fondsbeheerder opgericht in 2006. Per 1 oktober heeft FundShare de InDelta indexfondsen overgenomen van Robein Vermogensopbouw. Bij de fondsen van InDelta staan transparante kostenstructuur en klantbelang centraal.

FundShare is een fondsbeheerder met al meer dan 14 jaar ervaring en een belegd vermogen van meer dan 400 miljoen euro. FundShare en InDelta staan onder toezicht van de AFM en DNB. Sinds de start heeft FundShare meer als 2000 klanten vergaard en will het hun product nu ook aan een grotere doelgroep aanbieden.

De website van Fondsbeheerder Indelta

Hoe werkt het?

Zoals gezegd is InDelta een fondsbeheerder gespecialiseerd in indexfondsen. Indexbeleggen is een passieve manier van beleggen. Met indexbeleggen kunnen klanten beleggen in zogeheten indexfondsen. Dit zijn beleggingsfondsen waarbij de fondsbeheerder (InDelta) een passief beleggingsbeleid hanteert en een bepaalde beursindex volgt.

Voordelen van Index beleggen met indexfondsen:

 1. Brede spreiding
 2. Lage kosten

Ze hebben 9 indexfondsen samengesteld die gezamenlijk het leeuwendeel van het beleggingsuniversum vertegenwoordigen. Zo kunnen klanten een specifieke beleggingscategorie, regio of financiële markt volgen. Deze fondsen zijn samengesteld uit 50 aandelen die elk 2% van het fonds vertegenwoordigen. Klanten kunnen ook gebruik maken van InDelta Beheer (vermogensbeheer), om het indexbeleggen volledig door de professionele adviseurs van InDelta uit te laten voeren.

InDelta review en ervaringen

Uit onze InDelta review en ervaringen komt naar voren dat beleggen in indexfondsen interessant kan zijn voor diegene die spaargeld willen spreiden om risico’s te verminderen en daarbij een beter rendement willen behalen dan op de spaarrekening. Maar dit is slechts één van de mogelijkheden.

Algemene vermogensgroeiOpbouwen van financiële zekerheid
Meer rendementLage spaarrente
Aanvulling op het pensioenInkomen voor als u (eerder) stopt met werken
Een specifieke gebeurtenisTrouwen, wereldreis
Een specifieke aankoopAuto, verbouwing
Aflossing hypotheekLagere maandlasten
Voor uw kinderenStudie, rijbewijs
Indexbeleggen: voor welk doel?

Bij InDelta is vermogensopbouw voor iedereen toegankelijk.
Voor ieder doel en zonder minimum inleg.

Gelijk-gewogen indexfondsen

De traditionele beursindices zoals de Dow Jones Index of AEX Index zijn volgens Indelta niet goed gespreid. Deze indices zijn samengesteld op basis van marktkapitalisatie. Dit houdt in dat het bedrijf met de hoogste beurswaarde de grootste procentuele weging krijgt. Je bent hierdoor onnodig afhankelijk van slechts enkele bedrijven of sectoren. Wist je dat de AEX voor 15% bestaat uit Royal Dutch Shell? En Dow Jones voor 20% uit technologiebedrijven?

De indexfondsen van InDelta zijn samengesteld op basis van het ‘gelijk-gewogen’ principe. Dit betekent dat alle aandelen en obligaties binnen het indexfonds dezelfde weging krijgen. Ieder fonds heeft 50 effecten (dus elk effect voor 2% opgenomen). Sectoren worden ook evenredig verdeeld. Hierdoor loopt u minder risico en bent u minder afhankelijk van individuele effecten of sectoren. Tegelijkertijd is er meer potentieel omdat opkomende bedrijven evenveel kans krijgen. Onderzoek wijst ook uit dat deze oplossing betere rendementskansen biedt.

Beleggingsportefeuille kiezen

Bij InDelta kunnen klanten eenvoudig zelf accenten aangeven binnen hun portefeuille of kiezen voor 1 van de 3 door InDelta samengestelde beleggingsportefeuilles: Offensief, Neutraal of Defensief. Voor meer informatie in de portefeuilles, zie deze de Modelportefeuilles op de website. PDF: https://www.indelta.nl/wp-content/uploads/Modelportefeuilles-InDelta.pdf.

Rendement InDelta indexfondsen

Hieronder een overzicht van de rendementen behaald in de verschillende mixfondsen. We zien vooral dat het InDelta Nederland Indexfonds goed presteert.

Indelta rendement_review
Rendementen YTD / 1 jaar InDelta 9 Indexfondsen. Peildatum: 11 maart

Voor de meest actuele koersen van InDelta, bekijk de website van InDelta

Alternatief is er ook InDelta Beheer (vermogensbeheer), om het indexbeleggen volledig door de professionele adviseurs van InDelta uit te laten voeren.

Minimale inleg

InDelta wil indexbeleggen toegankelijk maken voor iedereen, dus investeren kan al vanaf 1 euro.

Wat kost indexbeleggen bij InDelta?

Kosten hebben een grote invloed op het rendement. Hoe hoger de kosten, hoe lager het rendement is, zeker op de lange termijn. De kosten bij InDelta zijn laag. Klanten kunnen op ieder moment gratis investeren, onttrekken of de samenstelling van hun portefeuille veranderen.

 • Beheerkosten: 0,5% per jaar over uw vermogen
 • Overige kosten: 0,07% per jaar (transactiekosten, fiscale advisering)
 • Geen aan- en verkoopkosten
 • Geen service-fee of bewaarloon ( een rekening aanhouden is gratis)

*Als klanten kiezen voor InDelta vermogensbeheer, wordt er 0,3% extra vermogensbeheerkosten per kwartaal gerekend.

InDelta voordelen

 • Eenvoud en gemak
 • Wereldwijd gespreid beleggen in gelijk-gewogen indexfondsen
 • Voor iedereen toegankelijk, inleggen vanaf 1 euro
 • Uitzonderlijk lage kosten, geen aan- en verkoopkosten
 • Automatisch (maandelijks) beleggen voor jouw doel
 • Veilig

Online openen beleggingsrekenig

Open direct een gratis rekening op de website van Indelta en start met beleggen in indexfondsen.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Top