spaargeld investeren in Nederlandse bedrijven

TNS Nipo publiceerde 4 juli een enquête en daaruit blijkt dat 6 op de 10 spaarders willen weten wat er met hun weggezette poen gebeurt. Driekwart van de ondervraagden wil dat we dit investeren in Nederland zelf. 

Andere gebieden

Andere doeleinden waarvoor het spaargeld gebruikt mag worden, zijn de financiering van milieuprojecten 53%, de verstrekking van de hypotheken 47% en de financiering voor de eigen bedrijfsvoering van de bank 34%.

Zijn we ineens zo ethisch geworden met z’n allen?

Nee, de winst gaat voor duurzaamheid. Slechts 11% van de ondervraagden “vindt het kunnen” dat een spaarbank een lagere rente dan de maximale rente aanbiedt wanneer er meer wordt geïnvesteerd in duurzame doelen. „Slechts een klein deel van de spaarders is dus echt ideëel en duurzaam gemotiveerd”, merkt onderzoeksdirecteur Adriaan Eecen op. De bevindingen van TNS NIPO zijn gebaseerd op een enquête onder 2.653 huishoudens. Duurzaam sparen is wel steeds populairder onder spaarders.

Wat gebeurt er met jouw spaargeld?

Vind je het belangrijk waar je spaargeld voor gebruikt wordt? Ook als dit een lagere rente oplevert? Laat het weten en plaats hieronder een reactie.

Benieuwd naar de hoogste rente? Ga spaarrente vergelijken en open de spaarrekening die bij jou past.

3 Responses to Interesseert jou het waar je spaargeld heen gaat?

  1. Janbart schreef:

    Ik mag hopen dat ze het iig goed besteden.,,zolang de bonussen van de graaiers er maar niet mee betaald worden vind ik alles best. Is er nog een overzicht ergens te vinden waar de banken allemaal in investeren? wellicht interessant om hier eens te posten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top