Internet sparen met hoge rente: een traditionele spaarrekening openen is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Terwijl je bij bijna alle banken wel spaargeld op een internetspaarrekening kunt storten. Met rentes die hoger liggen dan op een niet-internetspaarrekening. Sparen via internet lijkt dan ook meer en meer de trend.

Internetsparen biedt gemak

Wie anno 2011 spaart, doet dat bijna hoofdzakelijk via internet. Volgens onderzoeken spaart meer dan de helft van de Nederlandse spaarders online. En dat is niet zo vreemd. Want, online open je eenvoudig een internetspaarrekening met of zonder beperkende voorwaarden. En het aantrekkelijk van internetsparen is dat je je spaarsaldo 24×7 online kunt bekijken. Bovendien is geld bijstorten, opnemen en overschrijven heel gemakkelijk. Via je pc of je mobiele telefoon met je gebruikersnaam en inlogcode via een beveiligde website van de bank.

Internetsparen met hoge rente

De afgelopen jaren groeide het aantal internetspaarrekeningen snel. Deze populariteit dankt het online sparen mede aan de aantrekkelijke hoge spaarrentes. Die rentes liggen doorgaans wel een procent hoger dan op een gewone spaarrekening. De reden hiervoor is dat online sparen banken minder geld kost. Immers, er is minder personeel nodig voor allerlei administratieve handelingen. Bovendien kan een bank dankzij het online afhandelen van zaken met minder filialen toe.

Focus op internetsparen

Er zijn tegenwoordig heel veel banken en instellingen die online sparen aanbieden. Enkele voorbeelden hiervan zijn in Nederland zijn: Centraal Beheer Achmea, MoneYou, NIBC Direct, en WestlandUtrecht. Maar je kunt ook bij buitenlandse banken zoals de Bank of Scotland en Argenta terecht. De focus van deze banken ligt puur en alleen op spaarproducten. Deze banken bieden dus geen andere diensten aan. Daardoor kunnen deze banken aanzienlijk goedkoper werken en dat resulteert in een hogere spaarrente op de internetrekening.

Traditionele spaarrekeningen

De enorme groei van online spaarrekeningen brengt met zich mee dat er minder niet-internetspaarrekeningen zijn. Bovendien kosten deze traditionele rekeningen banken ook meer geld. Vandaar dat de spaarrente vaak stukken lager is. Daarbij komt dat je bij sommige banken, zoals de grote banken ABN Amro, ING en Rabobank, alleen een spaarrekeningen kunt openen als je er klant bent. Of je moet bereid zijn een betaalrekening te nemen.

Daarnaast zijn er nog een aantal kleine – van oorsprong buitenlandse – banken die traditionele spaarrekeningen aanbieden. Je ontvangt dan rekeningafschriften en kunt zowel telefonisch als schriftelijk transacties doorgeven. Enkele voorbeelden zijn: Anadolu Bank, Garanti Bank, DHB Bank, AK Bank en Yapi Kredi.

Vergelijk de internetspaarrekeningen

Overweeg je om te gaan sparen? Of wil je weten welke internetspaarbank de hoogste rente biedt? Kijk dan snel online en vergelijk hier op de site de verschillende aanbieders met elkaar. Dagelijks checken wij 142 spaarrentes. Let zeker ook op de voorwaarden van een internetspaarrekening. Beperkende voorwaarden leveren vaak een hogere rente, maar wellicht dat je niet á la minute over je spaargeld kunt beschikken.

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top