We hebben een nieuwe interessante bankrekening voor ZZP’ers maar ook voor particulieren met een goede spaarrente in het finance segment. Sinds 2012 is Knab actief in Nederland, waar klantvriendelijkheid en innovatie de belangrijkste speerpunten zijn van deze bank. In dit artikel onze Knab Bank review en ervaringen.

Wie is Knab Bank?

Knab is een jonge online bank die het graag net even anders doet. Sinds 2012 zijn ze actief in Nederland, waar klantvriendelijkheid en innovatie de belangrijkste speerpunten zijn van deze bank. Op basis van slimme technologieën helpt Knab om jou meer grip te geven op je financiën en het maximale uit je geld te halen. Knab heeft momenteel 330.000 klanten waarvan eenderde particulieren zijn. Er bankieren inmiddels 200.000 ZZP’ers. Het balanstotaal van Knab bedraagt zo’n 16 miljard (2021). Er werken ongeveer 400 mensen voor de bank. Het moederbedrijf van Knab, de verzekeraar Aegon is vorig jaar overgenomen door verzekeraar a.s.r. De naam Knab blijft in ieder geval voorlopig bestaan.

knab bank review en ervaringen

Knab Bank review 2023: De website van Knab waar je een rekening kunt openen voor een vaste prijs per maand

Hoe werkt het?

Er zijn twee verschillende Knab bankproducten; Knab Plus (particulieren) en Knab Zakelijk. Met deze pakketten kunnen klanten al hun bankzaken volledig online regelen tegen een vast laag maandbedrag. Lees hieronder de voordelen van beide pakketten.

Knab Plus (vanaf €6 p/m)

• Onbeperkt aantal betaal- én spaarrekeningen. Geef elke rekening een aparte naam (bijvoorbeeld ‘Boodschappen’ of ‘Hypotheek’), voor beter overzicht.
• Aantrekkelijke rente op betaal- én spaarrekening Knab geeft doorgaans één van de hoogste spaarrentes van Nederland.
• Gratis Visa creditcard Bijna al je aankopen 90 dagen gratis verzekerd met één van de meest geaccepteerde creditcards.
• Knab Hypotheken Op zoek naar een (nieuw) huis? Vergelijk 28 hypotheekaanbieders online. 100% onafhankelijk!
• Vaak acties voor nieuwe klanten!

Knab Zakelijk (vanaf €7 p/m)

• Meest voordelige betaalrekening voor zzp’ers en kleine ondernemers
• Elk jaar de eerste 500 transacties gratis Daarna betaalt de klant slechts € 0,10 per transactie.
• Bespaar gemiddeld ruim € 800 per jaar Bereken via de zakelijke voordeelcalculator van Knab hoeveel geld je per jaar kan besparen bij Knab.
• American Express creditcard (1e jaar gratis) Overal en altijd veilig betalen; 24/7 service; profiteer van een uniek American Express spaarprogramma.
• Vaak acties voor nieuwe klanten!

Knab gezamenlijk (vanaf €7 p/m)

Samen plannen maken voor de toekomst. Samen sparen voor een verre reis. Of gewoon samen de dagelijkse boodschappen betalen? Dan kun je bij Knab ook kiezen voor een gezamenlijke bankrekening. Met twee betaalpassen gekoppeld aan één betaalpakket, voor € 7 per maand. Een gezamenlijke rekening open je eenvoudig via de Knab App.

Knab Bank review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze Knab Bank review en ervaringen komt naar boven dat bankieren bij Knab een mooi alternatief is voor als je op zoek bent naar een slimme online bank met lage kosten , een hoge spaarrente en veel handige functionaliteiten.

Handige functionaliteiten

Knab is er voor de startende, groeiende en ervaren zzp’er. Regel al je geldzaken eenvoudig online en via de Knab App. Handig is dat zowel ondernemers als particulieren altijd vijf rekeningen met elk een eigen pasje en een onbeperkt aantal spaarrekeningen krijgen. De gedachte is dat je daarmee meer overzicht over je financiën kunt houden.

Knab geeft ook tips hoe je je geld zou kunnen verdelen over de verschillende rekeningen en potjes. Verder geeft de bank seminars voor ondernemers en staat op de website een ‘bibliotheek’ met informatieve artikelen over financiële onderwerpen.

Spaarrekeningen met goede rente

Knab biedt verschillende spaarproducten aan. Flexibel Sparen is de meest voorkomende spaarvorm. Er is geen minimum inleg en je ontvangt een variabele rente over je spaargeld. Heb je het geld nodig? Dan haal je het gewoon weer van je spaarrekening af.

Met een Knab spaardeposito spaar je voor een vaste looptijd tegen een vaste rente. Dat kan vanaf 1 jaar tot 9 jaar. Het grote voordeel is dat je een (veel) hogere rente krijgt dan wanneer je vrij opneembaar spaart. Daarbij geldt: hoe langer je spaart, hoe hoger het rentetarief. Je kunt al depositosparen vanaf een inleg van € 1.000. Bekijk product.

Profiteer van 2,50% rente

Knab Boekhoudpakket

Het Knab Boekhoudpakket is helemaal afgestemd op de behoefte van de zzp’er. Het heeft alle functies die je nodig hebt, zoals facturen maken (met iDEAL-link), bonnen verwerken en zakelijke ritten vastleggen. Maar denk ook aan gratis koppelingen met je Knab-rekeningen en de Belastingdienst. En een simpel te gebruiken app waarmee je altijd en overal je boekhouding regelt!

Klantenservice

De online bank staat bekend om haar goede klantenservice. Je kunt Knab elke werkdag bereiken. Chat vanuit je Knab App of bel 020 303 1600.

Gratis overstapservice

Stap je vanaf een andere bank over naar Knab? Dankzij de gratis overstapservice is overstappen een fluitje van een cent.

Knab beoordeling door klanten (echte reviews)

Knab krijgt een hoge waardering van klanten. Op google reviews krijgt de bank 3,5 van de 5 sterren o.b.v 1.219 reviews.

Knab Bank voordelen

✓ Een alles-in-1 pakket voor een vaste lage prijs

✓ Veilig en snel een rekening openen via de Knab App

✓ Goede spaarrente tot 2,50% p/j op deposito

✓ Uitstekende klantenservice

Knab rekening openen in 3 stappen

Bij Knab open je je betaalrekening via de app in 3 stappen.

1. Je ontvangt een link via sms zodat je de app kunt downloaden.

2. Vul je gegevens in en scan je identiteitsbewijs.

3. Je rekening is aangevraagd.

Conclusie Knab Bank review en ervaringen

Knab is een populaire bank onder ZZP’ers. Als je op zoek bent naar een slimme bank met duidelijke tarieven en handige functionaliteiten is Knab een goede keuze. Mits je rekening houdt met onze aandachtspunten in deze Knab Bank review. Nu de bank in handen is van a.s.r. is er het wel onduidelijk hoe het in de toekomst gaat. Maar voorlopig kun je als ZZP’er maar ook als particulieren profiteren van dit product. Je ontvangt sinds kort ook een hogere rente op je spaarrekening dan bij bijvoorbeeld de grootbanken.

Open bankrekening

Top