Laat je spaargeld weer groeien, 6 tips!
Spaargeld groeien 6 tips

Je kunt op verschillende manieren een mooi spaarbuffertje aanleggen. Bekijk onderstaande tips om je spaargeld weer te laten groeien. Laat je spaargeld weer groeien, 6 tips!

Tip 1. Spaar met een doel

Bepaal waarvoor je wilt sparen, want geld opzij leggen met een doel voor ogen maakt je stukken gemotiveerder. Of het nu gaat om een strandvakantie, een nieuwe woning of andere auto. Bereken hoeveel je spaardoel kost, zodat je weet welk bedrag je opzij moet leggen. Een handig spaarmethode hiervoor is doelsparen. Verschillende financiële instellingen hebben hier speciale spaarrekeningen voor. Je rekent gemakkelijk uit hoeveel en hoelang je moet sparen voor je doel.

Tip 2. Spaar op een passende spaarrekening

Als je gaat sparen kun je kiezen uit diverse soorten spaarrekeningen. Afhankelijk van je wensen is er altijd wel een geschikte spaarrekening te vinden. Heb je al een spaarpotje en kun je het geld langere tijd missen? Of wil je te allen tijde over je spaarcenten kunnen beschikken. Op basis van je wensen zijn er diverse opties, namelijk:

✓ Tip: Aantrekkelijke rente van 1,65%!Altijd bij je spaargeld zonder kosten. Bekijk aanbieding >>

– Traditioneel sparen
Aantrekkelijk aan een offline spaarrekening is dat je niet direct je geld kunt opnemen. Je moet eerst het geld overboeken naar je gewone betaalrekening. Traditioneel sparen kan daarom handig zijn als je bang bent je spaartegoed te snel aan te spreken.

– Internetsparen
Online sparen biedt je als spaarder veel vrijheid. Niet alleen boek je online gemakkelijk je geld over van je betaalrekening naar je spaarrekening. Ook kun je vaak kosteloos op elk gewenst moment over je spaartegoed beschikken. Dat is wel zo prettig als je onverwachts extra geld nodig hebt. Lees echter wel even de voorwaarden als je een online spaarrekening opent, want sommige banken hanteren beperkende voorwaarden.

– Depositosparen
Heb je al een mooi spaarpotje? En dit geld niet op korte termijn nodig? Dan kan depositosparen aanlokkelijk zijn. Je zet je spaargeld dan voor een langere tijd vast. Van 1 maand tot wel enkele jaren. Des te langer je je spaarcenten vastzet, des te hoger is de rente die je ontvangt. Nadeel is dat je tussentijds je geld niet kunt opnemen. Soms kan het wel, maar dan betaal je een boete.

– Banksparen
Wil je sparen voor pensioen, of wil je aflossen op je hypotheek dan is banksparen de juiste spaarvorm. Banksparen is in 2008 geintroduceerd als fiscaal aantrekkelijk alternatief op de lijfrente voorziening. Bekijk de banksparen pagina.

– Klimsparen
Wil je liever sparen met een oplopende rente? Dit kan met de relatief nieuwe spaarvorm klimsparen.

Tip 3. Vergelijk de spaarrentes

Bij het zoeken van een geschikte spaarrekening is het natuurlijk zaak te letten op de hoogste spaarrente. Doorgaans bieden internetspaarrekeningen een hogere rente dan de traditionele spaarrekeningen. Ook kan het zo zijn dat de spaarrente op een rekening hoger is als je een minimale storting van bijvoorbeeld € 1000 doet. Spaarrente vergelijken doe je heel eenvoudig online. Bij ons controleer je eenvoudig welke spaarrekening de hoogste rente biedt.

Tip 4. Check de spaarvoorwaarden

Lees voordat je een spaarrekening opent ook de kleine lettertjes. Want, sommige spaarrekeningen kennen allerlei beperkende voorwaarden. Variërend van een minimale storting, rentetarieven, opnamebeperkingen en boetes.

Tip 5. Kies voor automatisch sparen

Door bijvoorbeeld maandelijks via een automatische incasso een vast bedrag op je spaarrekening te storten, groeit je spaarpotje ongemerkt. Kies je voor een internetspaarrekening dan stel je dat heel eenvoudig zelf in.

Tip 6. Spaar onder het depositogarantiestelsel

Leg je geld op een spaarrekening in? Controleer dan ook even of de bank van je keuze onder het garantiestelsel valt. Mocht de bank onverhoopt failliet, dan is je spaartegoed verzekerd tot €100.000 per rekeninghouder, per bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top