We hebben een nieuwe interessante spaarrekening. De internet spaarrekening van Lloyds Bank. Lloyds is een handelsnaam van Bank of Scotland plc, onderdeel van Lloyds Banking Group. Een groep die in 2009 is ontstaan uit een fusie tussen een aantal bekende Britse financiële instellingen, waaronder Lloyds en Bank of Scotland. De bank is inmiddels de grootste consumentenbank van Groot-Brittannië. In dit artikel onze Lloyds bank review en ervaringen.

Wie is Lloyds Bank?

Lloyds Banking Group is sinds 1966 actief in Nederland met bancaire producten en diensten voor consumenten en bedrijven. Sinds 1999 bieden ze als eerste bank online hypotheken aan. Meer dan 150.000 Nederlanders hebben een hypotheek bij Lloyds afgesloten of een spaarrekening geopend. De spaarproducten zijn in Nederland alleen via internet te openen. Daardoor kunnen zij de voordelen van een kleine bank bieden. Zoals een goede spaarrente en eenvoudige, heldere producten. En doordat zij via internet opereren, heb jij altijd toegang tot je geld.

lloyds bank spaarrekening review en ervaringen

Lloyds Bank Spaarrekening review: De website van Lloyds Bank waar je de Internet Spaarrekening kunt openen

Lloyds Bank Internet Spaarrekening actie

Als je nu een Internet Spaarrekening bij Lloyds Bank opent, dan ontvang je bovenop de variabele rente van 2,50% een tijdelijke extra rente van 0,50%. Deze rente ontvang je over het totale saldo op jouw rekening. De extra rente van 0,50% geldt tot en met 27 mei 2024. Je kunt dus tot 3,00% rente verdienen. Zowel nieuwe als huidige klanten kunnen de aankomende periode profiteren van deze verhoging. Bekijk actie.

Lloyds Bank review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze Lloyds Bank review komt naar voren dat dit een gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geld opname. Op deze vrij-opneembare spaarrekening kun je onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Duitsland. Duitsland is één van de grootste economien van Europa, heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom een hoge rating (S&P: A-) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Aantrekkelijke rente

De Lloyds Bank Internet Spaarrekening biedt een van de meest concurrerende rentetarieven op de markt. Dit betekent dat je spaargeld sneller groeit, waardoor je eerder je financiële doelen kunt bereiken. De rente wordt dagelijks berekend en jaarlijks uitbetaald. De rente bedraagt momenteel 3%.

Geen minimale inleg

Er is geen minimuminleg en er zijn ook geen kosten verbonden aan het openen of beheren van je Lloyds Bank Internetspaarrekening. Je geld blijft altijd direct opneembaar.

Flexibiliteit en toegankelijkheid

Een ander belangrijk voordeel van de Lloyds Bank Spaarrekening is de flexibiliteit. Er is geen minimale inleg vereist, waardoor het een toegankelijke optie is voor iedereen, ongeacht het spaardoel of de financiële situatie. Bovendien kun je op elk moment geld storten of opnemen zonder kosten of boetes. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot je geld wanneer je het nodig hebt, terwijl je toch blijft sparen en rente verdient. Bij Lloyds kun je je eigen betaalrekening als tegenrekening kiezen. Dit is een groot voordeel t.o.v andere aanbieders van spaarrekeningen.

Duurzame visie

Lloyds Banking Group heeft zichzelf het doel gesteld om haar ecologische voetafdruk drastisch te verkleinen. Hierbij ligt de focus op die gebieden waar de effecten het grootst zijn, namelijk: CO2-uitstoot, energieverbruik, zakenreizen, recycling en gebruik van water. Kortom, een bank met een duurzame visie.

Is sparen bij Lloyds Bank veilig?

Lloyds Bank is aangesloten bij het Duitse depositogarantiestelsel. Je spaargeld is net als in Nederland gegarandeerd tot €100.000,-. Ze beschermen jouw persoonlijke gegevens op internetpagina’s met SSL-encryptie. Dat zie je aan het gele slotje in jouw scherm en aan de “S” in https:// in de adresbalk van je browser. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Je logt in met een gebruikersnaam, een wachtwoord en een mTAN. Een mTAN (Mobile Transaction Authorisation Number) is een sms met een code die je op jouw mobiele telefoon ontvangt. Zo zorgen ze ervoor dat alleen jij bij de gegevens kunt.

Krediet rating

Lloyds Banking Group heeft een CET-1 ratio van 14,8%. Het CET-1 ratio zegt iets over de verhouding eigen vermogen en uitstaande kredieten. Dit ratio geeft dus de verhouding weer tussen hoeveel risico de bank neemt ten opzicht van hoeveel geld ze hebben. De gemiddelde CET-1 ratio’s van Nederlandse banken ligt op 17,2%. (peildatum 2023, bron ECB). De CET-1 ratio van Lloyds bank ligt dus maar iets lager dan de gemiddelde Nederlandse bank. We kunnen dus stellen dat sparen bij Lloyds Bank veilig is.

Belastingen bij de Lloyds Bank spaarrekening?

Lloyds bank is een bank uit Duitsland. Duitsland heft geen bronbelasting op je spaarsaldo. Je betaalt eventuele vermogensbelasting in Nederland. Je hoeft dus verder niets te doen bij de aanvraag van je Lloyds Bank Internet Spaarrekening.

Depositogarantiestelsel

Jouw spaargeld is gegarandeerd tot een bedrag van €100.000 per rekeninghouder. Gaat Lloyds Bank failliet? Dan krijg je jouw spaargeld terug tot maximaal dit bedrag. Lloyds Bank GmbH is een Duitse bank die in Nederland de handelsnaam Lloyds Bank gebruikt. Jouw Internet Spaarrekening bij Lloyds Bank valt dus onder het Duitse depositogarantiestelsel dat wordt uitgevoerd door het Entschädigungseinrichtung deutscher Banken.

Voordelen Lloyds Bank Spaarrekening

✓ 3,00% rente vanaf de eerste euro die je spaart

Op elk moment geld opnemen en storten

Geen kosten

Geen minimuminleg

Binnen 5 minuten aangevraagd

Lloyds Internet Spaarrekening openen

Je opent een spaarrekening volledig online binnen 5 minuten.

1. Vul het aanvraagformulier in.
Vul je gegevens in op het aanvraagformulier en upload een foto of scan van uw identiteitsbewijs. Dit is in ongeveer 5 minuten geregeld.

2. Activeer de rekening.
Je ontvangt een e-mail met jouw gebruikersnaam. Met je gebruikersnaam kun je eenvoudig je rekening activeren.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,00% Lloyds Bank Lloyds Bank
Internet Spaarrekening
Verder
Meer info

Conclusie: Lloyds Bank review

De spaarrekening van Lloyds Bank is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veilige, flexibele en rendabele manier om te sparen. Je spaargeld is goed beveiligd en gegarandeerd tot 100.000 euro. Er zijn geen kosten aan verbonden om een rekening te openen en je kunt ten alle tijden bij je spaargeld. Deze spaarrekening biedt flexibiliteit en zekerheid voor ieder spaardoel. Met aantrekkelijke rentetarieven, het gemak van online bankieren en de veiligheid van het Duitse Depositogarantiestelsel, is het een ideale keuze voor zowel nieuwe als ervaren spaarders.

Open spaarrekening

Top