Moneyou stopt met haar dienstverlening. Moneyou, een dochteronderneming van ABN AMRO, is verantwoordelijk voor ruim € 20 miljard aan spaartegoeden verdeeld over 500.000 accounts. In 2021 hoopt het bedrijf de dienstverlening volledig afgebouwd te hebben. In dit artikel 5 mogelijkheden als alternatief voor Moneyou.

Andere bestemming vermogen

Nederlandse spaarders bij Moneyou moeten op zoek naar een andere bestemming voor hun vermogen. Velen van hen zullen waarschijnlijk ook een beleggingsproduct overwegen vanwege de lage rente. Wil je sparen of beleggen? Hieronder de beste 5 mogelijkheden van 2021

1. Start met passief Beleggen bij Brand new day

Ga sparen en beleggen bij Brand new day. Voordelen van passief indexbeleggen bij Brand New Day:

• Uitstekende informatieservice
• Indexbeleggen tegen zeer lage kosten
• Ruime fondskeuze
• Eenvoudig en kosteloos online openen
• Brede spreiding (tot 2200 bedrijven en 2300 obligaties bij standaardfondsen)
• Belegde vermogen staat veilig en is niet beperkt tot het deposito garantiestelsel
• Dividendlek gedicht – Dividendefficiëntie fondsen
• Vrij opneembaar vermogen
• “set and forget” door de passieve vorm van beleggen kost het je weinig tijd, natuurlijk kan de waarde van de beleggingsrekening op ieder moment online worden ingezien, gewijzigd en de beleggingen kunnen op elk moment worden verkocht.

Lees meer op de website van Brand new day.

2. Stap over naar een andere spaarrekening

Wil je liever blijven sparen kies dan voor de spaarrekening met de hoogste rente. De hoogste rente op een vrij-opneembare spaarrekening bedraagt momenteel 0,40% bij Bigbank. 40x hoger dan de grootbanken Rabobank en ING. Lees ook onze review als je wat meer wilt weten over de betrouwbaarheid van dit product.

3. Ik wil een soort gelijk product als Moneyou

Baal je ontzettend dat Moneyou stopt en zoek je eigenlijk iets vergelijkbaars qua product. Kies dan voor N26. N26 is ook een betaalrekening in de vorm van een app en je kunt net als bij Moneyou potjes aanmaken voor verschillende spaardoelen. Verder is de rekening gratis. N26 is een moderne online bank en groeit enorm.

4. Kies voor zelf beleggen

Er zijn tegenwoordige genoeg internetbrokers voor degene die graag zelf willen beleggen. Kijk naar DEGIRO of BinckBank. Binck Bank heeft momenteel een actie met €500,- gratis transactietegoed. Een nieuwkomer is eToro met commissie-vrij handelen. Je kunt ook een demo account aanmaken en eerst even oefenen alvorens je daadwerkelijk gaat beleggen.

5. Open een termijndeposito

De naam zegt het al. Bij een termijndeposito zet je jouw spaargeld weg voor een vaste periode tegen een vaste rente. Raisin is een online marketplace voor deposito’s. Raisin bemiddelt voor jou de beste rente d.m.v samenwerkingen met Europese banken. Momenteel kun je een rente behalen van 1,4%. Een stuk hoger dan bij Nederlandse banken.

Tagged with →  
Top