Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. PayRay Bank. De deposito’s van PayRay Bank uit Litouwen zijn toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze PayRay Bank review en ervaringen.

Wie is PayRay Bank?

PayRay, opgericht in 2018 en gevestigd in Litouwen, ontving in 2019 een bankvergunning van de Europese Centrale Bank en biedt voornamelijk financieringsdiensten voor zakelijke klanten, zoals factoring en leningen. Naast het hoofdkantoor in Vilnius heeft de bank een bijkantoor in Letland en plannen om verder uit te breiden naar andere landen. Met een team van hooggekwalificeerde financiële professionals en een adviesteam van ervaren internationale experts richt de bank zich op kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s), die dankzij de diensten van PayRay hun inkomstenstroom kunnen stabiliseren en hun bedrijfsresultaten optimaliseren. De diensten van PayRay worden gekenmerkt door flexibiliteit, snelle besluitvorming en een diepgaand begrip van de behoeften en specifieke eisen van de klant.

Payray bank review en ervaringen_april_2024

PayRay Bank review 2024: De website van Raisin vanwaaruit je de deposito’s bij PayRay Bank kunt openen.

Registreer gratis

PayRay Bank review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze PayRay Bank review en ervaringen komt naar voren dat dit een deposito betreft met voorwaarden. Je hebt zekerheid van een vaste rente maar kunt niet bij je geld gedurende de looptijd.  Je kunt er voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Litouwen. Het land krijgt een rating van  (S&P: A+) van alle toonaangevende ratingbureaus. De economische groei van Litouwen is stabiel en de staatsschuld is met 44,66% van het bbp (in 2021) naar Europese maatstaven zeer laag.

Hoge rente op deposito spaarrekening PayRay Bank nieuwe klanten

PayRay Bank is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,60% is zeer concurrerend. De rente staat vast. €95.000 is  het maximale bedrag dat je op een deposito van PayRay Bank kunt stallen. Op termijndeposito’s biedt PayRay Bank nu 3,60% op een termijndeposito voor 1 jaar vast. De minimale inleg op een deposito is €10.000. Bij een deposito van 6 maanden vast ontvang je ook 3,60%. De rente wordt aan het einde van de looptijd uitgekeerd.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 3,60% levert dit maximaal €3.420 op per jaar op jouw PayRay Bank deposito. Nu rekenen we met 95.000 euro inleg. Deze bank biedt een hoge rente op een termijndeposito. Bij een inleg van 20.000 euro. Zodoende levert dat €720 op. Een goede depositorente op een Nederlandse deposito vinden we bij Centraal Beheer met 2,70% rente bij 1 jaar vast.

Internationaal sparen bij PayRay Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 177 partnerbanken.

Om te sparen bij PayRay Bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Sparen bij PayRay Bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt. Nu biedt ook PayRay Bank Nederlandse spaarders een scherpe rente. PayRay Bank biedt voornamelijk financieringsdiensten voor zakelijke klanten, zoals factoring en leningen aan. In Nederland biedt de bank uitsluitend deposito’s aan.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. Het land krijgt niet de hoogste rating zoals bijvoorbeeld Nederland of Zweden maar alsnog wel goed.  (S&P: A+) van alle toonaangevende ratingbureaus. Je bent tevens tot €100.000 verzekerd via het Europese Depositogarantiestelsel. Daarom kun je dus gerust stellen dat sparen bij PayRay, veilig en betrouwbaar is, zolang je niet boven dit bedrag uitkomt per rekeninghouder per bank.

Bronbelasting

Hoe zit het met de belasting op je spaargeld bij PayRay Bank? Litouwen heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 15%. Als belastingplichtige in Nederland kunt u deze belasting eenvoudig verminderen naar 10%. Dit regel je direct bij je aanvraag.

Depositogarantie

Tot € 100.000 per rekeninghouder per bank – uitbetaling in euro (EUR)

Voordelen Deposito’s PayRay Bank

Voordelen van sparen bij PayRay Bank uit Litouwen:

✓ Zekerheid van een vaste rente tot 3,60% p.j

✓ Keuze uit looptijden van 3 maanden tot 5 jaar

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Het spaargeld wordt gegarandeerd door depositogarantiestelsel tot €100.000

PayRay Bank Deposito openen

Het openen van een PayRay Bank Deposito gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende deposito’s en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente bij het openen van je eerste deposito bij PayRay Bank. Bekijk product.

Registreer gratis

Top