Peaks is de snelstgroeiende beleggingsapp in Nederland. Peaks is dé app die beleggen voor iedereen mogelijk maakt. Supersimpel met je wisselgeld. Zo haal je ongemerkt je spaardoel. In dit artikel onze Peaks review en ervaringen.

Wat is Peaks?

In 2016 is beleggingsonderneming Peaks opgericht door Tom Arends, Rutger Beens en Sijbrand Tieleman. Peaks heeft een vergunning en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. Jouw geld wordt niet door Peaks, maar door Stichting Derdengelden Peaks bewaard. Dit betekent dat – mocht er ooit iets misgaan met Peaks – jij altijd bij je geld kunt.

De website van Peaks – beleggen met je wisselgeld

Beleggen met je wisselgeld

Peaks is ontstaan vanuit de Oudhollandse piekenpijp. Dat was een buis die je vulde met je overgebleven wisselgeld. Na verloop van tijd zat er een aardig bedrag in waar je iets leuks of nuttigs mee kon doen. Met Peaks kun je ook je wisselgeld verzamelen, maar dan van je bankafschrijvingen. Een soort piekenpijp 2.0 dus.

piekenpijp_automatisch-sparen-app_peaks

Peaks review en ervaringen

Uit deze Peaks review en ervaringen komt naar voren dat beleggen via deze app super handig kan zijn voor diegene die willen beginnen met beleggen. Bij Peaks zijn ze ervan overtuigd dat ieder fortuin ooit is begonnen met een dubbeltje. Daarom willen ze met deze app iedereen de mogelijkheid geven om ook met kleine beetjes ongemerkt een potje op te bouwen.

Waarom de Peaks App?

De app is laagdrempelig in gebruik en de gebruikers kunnen bij Peaks starten met beleggen vanaf €1. Bovendien is er geen kennis over beleggen voor nodig. Ideaal voor beginnende beleggers. Gebruikers van de Peaks app hebben altijd toegang tot hun geld. Het geld kan opgenomen worden zonder verdere kosten wanneer de gebruiker dat wil.

De app is al meer dan 400.000 keer gedownload.

Hoeveel kan het opleveren?

Met Peaks bouw je een potje op, met kans op een mooi rendement. Je kunt kiezen uit vier portfolio’s die voor je zijn samengesteld. Mild, pittig, scherp en heet. Allemaal met een eigen verwacht risico* en rendement.

Wil je weten hoeveel beleggen via Peaks kan opleveren voor jou?  Doe de berekening op de website van Peaks.

Op welke manieren kun je inleggen?

Je wisselgeld beleggen

Een piek (of tien) per dag inleggen

Maandelijks inleggen

Meevallers beleggen (tikkie / marktplaats betaalverzoek)

Waar kun je in beleggen?

Met Peaks beleg je in zes verschillende indexfondsen en verdeel je je geld over honderden aandelen en obligaties. Zo spreid je je kansen in verschillende sectoren en landen over de hele wereld. Bovendien beleg je met Peaks in duurzame indexfondsen. Je investeert je geld niet in bepaalde sectoren, zoals de tabaksindustrie.

De kosten van Peaks

Als je begint met beleggen bij Peaks krijg je de eerste drie maanden kado. Beleggen is nooit gratis, ook niet bij Peaks. Na de eerste drie maanden betaal je iedere maand een klein bedrag. Afhankelijk van de waarde van je beleggingen. Als je beleggingen minder dan €2.500 waard zijn betaal je slechts €1,- per maand of 0,50% per jaar als je beleggingen meer dan €2.500 waard zijn.

Ook het samenstellen en het kopen van fondsen kost geld. Deze kosten worden verrekend met het rendement dat je behaalt op je beleggingen en worden niet apart in rekening gebracht. De fondskosten bedragen 0,25% over je belegde geld op jaarbasis. De transactiekosten bedragen 0,04% over de orders die Peaks plaatst. De eerste 3 maanden is Peaks dus gratis.

Met welke banken werkt Peaks samen

Bankier je bij ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank en Triodos Bank, dan kun je klant worden bij Peaks. Al deze banken bieden iDIN aan, een dienst waarmee je veilig en op dezelfde manier kunt inloggen bij overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen, webwinkels en diensten zoals Peaks. Om bij Peaks klant te kunnen worden, moet je namelijk kunnen inloggen via iDIN. Helaas kun je nog geen klant worden bij Peaks als je bankiert bij Knab, omdat deze bank niet werkt met iDIN.

Voordelen beleggen met Peaks

Eenvoudig te gebruiken app

Beleg in duurzame indexfondsen

Je geld is veilig

Start vanaf €1,-

Aanmelden duurt 5 minuten

Conclusie: Peaks review en ervaringen

De app is laagdrempelig in gebruik en de gebruikers kunnen bij Peaks starten met beleggen vanaf €1. Bovendien is er geen kennis over beleggen voor nodig. Ideaal voor beginnende beleggers. Gebruikers van de Peaks app hebben altijd toegang tot hun geld. Het geld kan opgenomen worden zonder verdere kosten wanneer de gebruiker dat wil. Bovendien beleg je met Peaks in duurzame indexfondsen, zo doe je ook nog goed voor de wereld.

Aanmelden

Ontdek de app. Download hier de app en maak je kleingeld groot.

*Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Top