De bank uit Slowakije is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze review en ervaringen met Privatbanka

Wie is Privatbanka?

De bank begon zijn activiteiten op de Slowaakse markt op 1 november 2005 en is nu de enige gespecialiseerde bank in Slowakije die zich vooral richt op private banking.

Privatbanka biedt diensten aan zowel bedrijven als particuliere klanten. Deze diensten omvatten – naast het gebruikelijke aanbod van een bank, zoals spaar- en betaalrekeningen – het opzetten van individuele beleggingsstrategieën en op maat gemaakte beleggingsoplossingen.

Met het hoofdkantoor in de Slowaakse stad Bratislava gevestigd, is de Penta Investments Group sinds begin juni 2007 100% aandeelhouder van Privatbanka. Penta Investments is een Centraal-Europese investeringsgroep gespecialiseerd in investeringen gericht op de lange termijn. De groep heeft kantoren in Amsterdam, Bratislava, München, Praag, Warschau en andere steden.

privatbanka review en ervaringen

Privatbanka review 2024: De website van Raisin vanwaaruit je deposito’s kunt openen bij Privatbanka

Registreer gratis

Privatbanka review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze Privatbanka review komt naar voren dat dit een deposito betreft met voorwaarden. Je hebt zekerheid van een vaste rente maar kunt niet bij je geld gedurende de looptijd. Je kunt er voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Slowakije. Het land krijgt een rating van  (S&P: A+) van alle toonaangevende ratingbureaus. De nationale schuld van Slowakije ligt met 61,4% van het bruto nationaal product in 2022 iets boven het Nederlandse schuldratio van 55,3% in hetzelfde jaar (bron: Internationaal Monetair Fonds).

Hoge rente op deposito spaarrekening Privatbanka nieuwe klanten

Privatbanka is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,70% is zeer concurrerend. De rente staat vast. €100.000 is  het maximale bedrag dat je op een deposito van Privatbanka kunt stallen. Op termijndeposito’s biedt Privatbanka nu 3,70% op een termijndeposito voor 1 jaar vast. De minimale inleg op een deposito is €5.000. De rente wordt aan het einde van de looptijd uitgekeerd.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 3,70% levert dit maximaal €3.700 op per jaar op jouw Privatbanka deposito. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. Deze bank biedt een hoge rente op een termijndeposito. Bij een inleg van 20.000 euro. Zodoende levert dat €740 op. Een goede depositorente op een Nederlandse deposito vinden we bij Centraal Beheer met 2,70% rente bij 1 jaar vast. Je dient wel eerst een RentePlús rekening te openen.

privatbanka deposito vs gemiddelde rente nederlandse spaarrekeningen

*Bij de berekeningen voor de grafiek hebben we geen rekening gehouden met belastingen. Eerste inleg van 100.000 euro. In werkelijkheid kan het rentetarief veranderen.

Internationaal sparen bij Privatbanka via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 177 partnerbanken.

Om te sparen bij Privatbanka open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Is sparen bij Privatbanka betrouwbaar?

De bank zag haar netto winst de afgelopen jaren stabiel groeien. Het vermogen nam in 2016 fors toe met 20% naar € 841 miljoen. Dit zijn cijfers die zowel een resultaat als bevestiging zijn van het doorlopende vertrouwen van zijn klanten.

Privatbanka’s CET1 kapitaalratio bleef het afgelopen decennium stabiel en bedroeg per eind 2016 een stevige 12,8%. Volgens Bazel III kapitaal- en liquiditeitsregels moeten alle banken tegen 2019 een minimale CET1-naar-risicogewogen activa-ratio (RWA) van 4,50% hebben. De kapitaalstructuur van een bank bestaat uit Lower Tier 2, Upper Tier 1, AT1 en CET1. De bedrijfsaudit en controle van de jaarrekening wordt door Deloitte uitgevoerd.

Sinds juni 2007 is Penta Investments Limited de enige (100%) aandeelhouder van Privatbanka. Penta Investments is een Centraal-Europese beleggingsgroep gespecialiseerd in lange-termijn investeringen en heeft voor € 8,5 miljard aan investeringen, gespreid over meer dan 10 markten. De beleggingsgroep heeft onder meer kantoren in Amsterdam, Bratislava, München, Praag, en Warschau.

Hoe zit het met de belasting?

Slowakije heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 19%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe overleg je uiterlijk 4 weken voor de vervaldatum een woonplaatsverklaring van de Nederlandse Belastingdienst die niet eerder dan 12 maanden voor de vervaldatum is gedateerd.

Minimale inleg Privatbanka

De bank biedt al deposito’s aan met een inleg vanaf €5.000.

Depositogarantiestelsel

De Slowaakse Republiek is als lidstaat van de Europese Unie verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen, in lijn met de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU. De uitbetalingstermijn is 20 werkdagen en de uitbetalingsvaluta de Euro. Je hoeft niet zelf naar Slowakije te reizen. Je kunt Raisin een volmacht verlenen, Raisin claimt je deposito dan voor je. Heb je meer spaargeld, spreid dan uit bij meerdere banken.

Rentepercentages Privatbanka

De rentetarieven luiden als volgt:

Aanbieder Termijn Min. inleg Rente Open rekening
Privatbanka 1 jaar €5.000 3,70% Open nu
Privatbanka 2 jaar €5.000 2,60% Open nu
Privatbanka 3 jaar €5.000 3,00% Open nu
Privatbanka 4 jaar €5.000 3,00% Open nu
Privatbanka 5 jaar €5.000 3,00% Open nu

Voordelen deposito’s Privatbanka

✓ Zekerheid van een vaste rente tot 3,70% p.j.

✓ Keuze uit looptijden van 1 t/m 5 jaar

✓ Lage minimum inleg van €5.000

✓ Open eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

Privatbanka deposito openen

Het openen van een Privatbanka deposito gaat dus via Raisin. Raisin is (AFM-vergunninghouder voor bemiddelen in spaarrekeningen). Zonder tussenkomst van Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen. Raisin behaalde onlangs succes met het bemiddelen van deposito’s voor de Belgische spaarbank CKV met meer dan 6.000 aanmeldingen. Gemiddeld gaat het om €27.000 per nieuwe klant.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende deposito’s en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid van het platform, de goede recensies en de hoge rente. Bekijk Privatbanka en open direct.

Registreer gratis

Top