Raiffeisenbank Schaafheim, een speler in de Duitse banksector heeft onze aandacht getrokken. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Raiffeisenbank Schaafheim review en ervaringen. 

Wie is Raiffeisenbank Schaafheim?

Raiffeisenbank Schaafheim eG werd opgericht in 1891 in Schaafheim, Duitsland. De bank richt zich voornamelijk op particuliere klanten en het MKB en biedt onder andere betaalrekeningen, leningen, verzekeringen, financiering voor startende ondernemingen en successiebegeleiding aan.

Raiffeissenbank Schaafheim is een van de bijna 700 banken die onderdeel uitmaken van de Duitse coöperatieve bankengroep Bundesverband der Deutschen Volksbanken und Raiffeissenbanken (BVR). De BVR heeft een balanstotaal van bijna € 1,2 biljoen (€ 1175 miljard) en meer dan 135.000 medewerkers in dienst. Van de meer dan 30 miljoen klanten van de BVR zijn er 17,8 miljoen ook lid, d.w.z. aandeelhouder van hun bank. Lidmaatschap in het BVR bepaalt niet alleen de rechtsvorm van de bank als Duitse coöperatieve vennootschap, of eingetragene Genossenschaft (eG). Het geeft de bank ook de opdracht om andere leden te ondersteunen en geeft elk lid medezeggenschap. Dit onderscheidt coöperatieve banken van alle andere kredietinstellingen.

raiffeisenbank schaafheim review en ervaringen sc juli

Raiffeisenbank Bank review: De website van Raisin vanwaaruit je de deposito’s bij deze bank uit Duitsland kunt openen.

Raiffeisenbank Schaafheim review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze Raiffeisenbank review komt naar voren dat zij producten aanbieden in de vorm van termijndeposito’s met een vaste looptijd en rente.

Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De Bondsrepubliek Duitsland is een van de sterkste economiëen onder de lidstaten van de Europese Unie en een van de weinige landen ter wereld met de best mogelijke AAA-rating (hoogste kredietwaardigheid) bij alle drie de grote ratingbureaus. De Duitse economie is een sociale markteconomie. Dit betekent dat de overheid, naast principiële economische vrijheid, ook naar een sociaal compromis en „welvaart voor allen“ streeft. In 2022 was Duitsland de vierde grootste economie wereldwijd (bron: Wereldbank). De Nederlandse en Duitse economieën zijn sterk met elkaar verweven. Zo is Duitsland voor Nederland al jaren de belangrijkste exportbestemming voor goederen en diensten. In 2022 bedroeg de exportwaarde van Nederland naar Duitsland € 187,5 miljard (bron: RVO).

Hoge spaarrente voor nieuwe klanten

Raiffeisenbank is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 2,80% op een deposito bij 12 maanden is zeer concurrerend als je het vergelijkt met de grootbanken ABN, ING en de Rabobank. Die rente is namelijk slechts 2%.

€100.000 is het maximale bedrag dat je op de deposito van de Duitse Bank kunt stallen. Bij de huidige rente van 2,80% levert dat maximaal €2.800 per jaar op. De minimale inleg is €10.000. Ze bieden niet de hoogste rente op de markt bij Raisin. Die gaat naar SME Bank. De beste rente op een Nederlandse Deposito bij 1 jaar vinden we bij de verzekeraar met een bankvergunning: Centraal Beheer met 2,70% rente. Let op, je dient wel eerst een Renteplús rekening te openen.

Op depositorekeningen, waar je spaargeld voor een langere periode vastzet krijg je een maximale rente van 2,80 procent per jaar. Bij een looptijd van één jaar ontvang je dus 2,80% rente.

Internationaal sparen via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 1.000.000 Europese klanten voor meer dan € 46,0 miljard bij 113 partnerbanken.

Om te sparen bij Orange Bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

spaarrente omhoog Raisin

Sparen bij Raiffeisenbank Schaafheim, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt.  Nu biedt ook Raiffeisenbank Schaafheim Nederlandse spaarders een scherpe rente. Duitsland staat bekend als een veilig en betrouwbaar land. Het land krijgt niet voor niets een AAA rating van alle toonaangevende kredietrating bureau’s.

Belastingen

Duitsland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen bij je aanvraag.

Depositogarantiestelsel

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door een Duits (institutioneel beschermingsstelsel dat officieel erkend is als) depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Duitsland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is de BVR Institutssicherung GmbH (BVR). Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.bvr-institutssicherung.de):

Voordelen Raiffeisenbank Schaafheim sparen

Voordelen van sparen bij Raiffeisenbank uit Duitsland:

✓ Zekerheid van een vaste rente tot 2,80% p.j.

✓Keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 2 jaar

✓Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

Conclusie Raiffeisenbank Schaafheim review

Het openen van een Raiffeisenbank Schaafheim deposito gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder deze bemiddelaar kun je deze spaarrekening als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende spaarrekeningen en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig spaarrekeningen of deposito’s kunt verlengen. Een deposito kan worden geopend vanaf €10.000.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid en bekendheid van het merk en de hoge rente bij openen van je eerste deposito. Bekijk product.

Registreer gratis

Top