Rente op je betaalrekening, 70% van de Nederlanders zou het heel normaal vinden , aldus onderzoek van TNS-Nipo. Goed nieuws, want er zijn inmiddels twee banken die rente op een betaalrekening aanbieden. De aanbieders en wat het inhoud lees je in het door ons uitgezochte overzicht. 

Aanbieders rente op betaalrekening

In het verleden was rente op een betaalrekening heel gebruikelijk. Terwijl een betaalrekening tegenwoordig alleen nog maar geld lijkt te kosten. Wellicht dat er binnenkort weer verandering in komt.  Er zijn ondertussen al twee Nederlandse banken die rente vergoeden over het positieve saldo dat je op een betaalrekening hebt, namelijk:

Vanwege de grote concurrentie tussen de banken, neemt de behoefte om zich van elkaar te onderscheiden met producten en diensten steeds verder toe. Daarbij komt dat de consument steeds kritischer wordt. Een betaalrekening die rente vergoed op het saldo past hier prima bij.

Bunq

Bunq is in 2015 in Nederland gelanceerd. Al hun accounts kunnen volledig worden beheerd via de mobiele app. bunq heeft mobiel bankieren gerevolutioneerd en blijft steeds veilig, het vermogen van klanten is gegarandeerd door het Nederlandse Deposito Garantiestelsel. Bij bunq krijg je 0.27% rente op je betaalrekening.

SNS Betalen

Recent introduceerde de SNS Bank het product SNS Betalen. Een betaalrekening die 0,01% rente geeft op het saldo op je betaalrekening. Voorwaarde is wel dat het positieve tegoed niet meer dan €5000 mag bedragen. Verder kost deze betaalrekening, die twee oude producten vervangt, je €2,50 per maand. En wil je geen rente mislopen? Dan kun je de betaalrekening van SNS Betalen zo instellen dat je geld boven een bepaald bedrag automatisch wordt overgeboekt naar je spaarrekening.

Vergelijk de aanbieders

Nieuwsgierig of een betaalrekening met rente een aantrekkelijke optie voor je is? Of wil je weten welke spaarrekening de hoogste rente biedt? Vergelijk de diverse aanbieders en de spaarrekeningen plus de hoogste rente.

Top