Rente op je betaalrekening, 70% van de Nederlanders zou het heel normaal vinden , aldus onderzoek van TNS-Nipo. Goed nieuws, want er zijn inmiddels drie banken die rente op een betaalrekening aanbieden. De aanbieders en wat het inhoud lees je in het door ons uitgezochte overzicht. 

Aanbieders rente op betaalrekening

In het verleden was rente op een betaalrekening heel gebruikelijk. Terwijl een betaalrekening tegenwoordig alleen nog maar geld lijkt te kosten. Toch schijnt hierin verandering te komen. Er zijn ondertussen al drie Nederlandse banken die rente vergoeden over het positieve saldo dat je op een betaalrekening hebt, namelijk:

Vanwege de grote concurrentie tussen de banken, neemt de behoefte om zich van elkaar te onderscheiden met producten en diensten steeds verder toe. Daarbij komt dat de consument steeds kritischer wordt. Een betaalrekening die rente vergoed op het saldo past hier prima bij.

Knab Bank betaalrekening Knab Plus

Ook de Knab Bank kwam dit jaar met een bankproduct waarmee je op één en dezelfde rekening spaart en betaalt: de Knab plus rekening. Voor een vast bedrag per maand betalen, sparen en beleggen. Bij een Saldo van € 0 tot € 250.000 bedraagt de rente 0,30%.

SNS Betalen

Recent introduceerde de SNS Bank het product SNS Betalen. Een betaalrekening die 0,50% rente geeft op het saldo op je betaalrekening. Voorwaarde is wel dat het positieve tegoed niet meer dan €5000 mag bedragen. Verder kost deze betaalrekening, die twee oude producten vervangt, je €2,50 per maand. En wil je geen rente mislopen? Dan kun je de betaalrekening van SNS Betalen zo instellen dat je geld boven een bepaald bedrag automatisch wordt overgeboekt naar je spaarrekening.

ASN Bankrekening

De Duurzame ASN Bank vergoedt op de ASN Betaalrekening klanten al enkele jaren rente over het positieve tegoed. De rente op de betaalrekening bedraagt 0,4%. Dit is ongeacht het saldo. Voor het gebruik van de ASN Betaalrekening betaal je als klant maandelijks €1,00.

Vergelijk de aanbieders

Nieuwsgierig of een betaalrekening met rente een aantrekkelijke optie voor je is? Of wil je weten welke spaarrekening de hoogste rente biedt? Vergelijk de diverse aanbieders en de spaarrekeningen plus de hoogste rente.

Top