SNS Bank start met zilvervloot sparen

Zilvervloot sparen

De SNS Bank gaat dit jaar onder de naam zilvervloot sparen aanbieden. Een nieuw spaarproduct om jongeren te stimuleren te sparen of juist meer te sparen. Hiermee speelt de bank in op een wetsvoorstel van het CDA en de ChristenUnie om de bekende spaarregeling voor jongeren uit de vorige eeuw nieuw leven in te blazen. Overigens, de voormalige DSB Bank kende ook een aantrekkelijk vorm van zilvervloot sparen.

Wat is zilvervloot sparen?

In het midden van de vorige eeuw was zilvervloot sparen een populaire spaarwijze onder jongeren van 15 tot en met 20 jaar. Via de Jeugdspaarwet uit 1958 werd de spaarvorm ingevoerd. Na 5 jaar sparen ontvingen jongeren op de speciale Zilvervlootrekening 10% bonusrente van de overheid over het spaartegoed plus de opgebouwde rente. In 1992 kwam er een einde aan de Jeugdspaarwet en verdween zilvervloot sparen.

Zilvervloot sparen bij de DSB Bank

De voormalige DSB Bank kende ook zilvervloot sparen. Het bood ouders en grootouders de mogelijkheid met een hoge rente te sparen voor hun (klein)kinderen. De spaarrekening, eigenlijk een kinderspaarrekening, was bestemd voor kinderen van 1 tot 18 jaar. Het aantrekkelijk van de DSB-spaarrekening was dat een kind 10% bonusrente ontving over maximaal € 2500 spaartegoed.

Tweede Kamer wenst zilvervloot sparen

Nog vrij recent lieten het CDA en de ChristenUnie de Tweede Kamer weten zilvervloot sparen nieuw leven te willen inblazen. Zij dienden hiervoor een wetsvoorstel in.
In diverse media verklaarden de beide partijen dat sparen belangrijk is en dat je sparen als kind moet leren. Een Zilvervlootspaarrekening zou daar een goed hulpmiddel bij zijn.

SNS Bank en zilvervloot sparen

De SNS Bank, die de rechten op de naam en het domein Zilvervloot heeft, gaat onder de noemer zilvervloot sparen dit jaar meerdere spaarinitiatieven ontplooien. Later dit jaar maakt de bank bekend hoe zij die spaarvorm gaan invullen. Doel ervan is in elk geval jongeren leren hoe je kunt sparen en wat het belang ervan is, aldus de bank.

Sparen voor je (klein)kinderen

Sparen voor je kleinkind of kind kan overigens ook zonder zilvervloot sparen. De meeste spaarbanken hebben een speciale spaarrekening voor kinderen en/of jongeren in hun aanbod. Overweeg je een kinderspaarrekening te openen? Let dan even op de voorwaarden en de rentepercentages, want die verschillen onderling nogal. Op spaarrentesvergelijken.net check je eenvoudig en snel de condities en hoogste spaarrentes op de verschillende kinderspaarrekeningen.

One Response to SNS Bank brengt zilvervloot sparen terug

  1. Freek Kloet schreef:

    goed initiatief van SNS Bank…tegenwoordig staan zowat alle jongeren rood en wordt er maximaal bijgeleend tijdens de studie 🙂 Mooie manier om de jeugd iig mooi zakcentje mee te geven..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top