Spaarrekening kind vergelijken

Vergelijk de béste kinderspaarrekeningen en spaar voor de studie, rijbewijs of gewoon voor later.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
4,90% Brand new day Brand new day kinderrekening
al vanaf €1,-
Verder
Meer info
1,65% ABN Amro ABN AMRO KinderToekomst sparen
Woezel & Pip boekje
Verder
Meer info
1,90% ASN Bank ASN Bank Jeugdsparen
EUR 10 (goed doel)
2,40% Triodos Bank Triodos Kinder Toekomst Plan
EUR 10/boek
1,80% SNS Bank SNS bank Zilvervloot
foto-groeimeter

Een studie kost tegenwoordig €52.800. Over 18 jaar kost dit €82.350.

Laat je niet verleiden door kado’s die banken geven maar bekijk goed de voorwaarden en wat het oplevert.

Kinderspaarrekening openen: Tips

Een kinderspaarrekening is een spaarvorm die zich spécifiek richt op kinderen.

Er zijn véél verschillende varianten. Voor kinderen van 0 tot 18 jaar, maar ook van 4 tot 12 jaar of van 12 tot 18 jaar. De voorwaarden van de spaarrekening zijn meestal toegespitst op kinderen.

Zo zijn er spaarrekeningen met welkomstcadeaus, maar ook die extra bonusrentes geven op verjaardagen én rekeningen die jouw (klein)kind als betaalrekening kan gebruiken.

De voorwaarden en hoogste rentes per kinderspaarrekening verschillen sterk. Welke kinderspaarrekening je moet kiezen voor het kind hangt van af van je doel.

Brand New Day

ik-wil-een-rijbewijs

Brand New Day promoot op haar website dat een studie tegenwoordig €52.800 kost. Over 18 jaar kost dit €82.350. Het aanvragen van een kinderspaarrekening bij Brand New Day kan al in 5 minuten online. Inleg kan vanaf €25 per maand. De rekening komt op naam van je kind.

ASN Bank

ASN Bank is een duurzame bank. Een bank met de beste score in de Eerlijke Bankwijzer. U kunt ook zonder beperkingen bijstorten. Het tegoed is niet vrij opneembaar.

Vergelijking tabel Jeugdsparen

Bekijk hieronder een overzicht in tabelvorm van jeugdspaarrekeningen in Nederland op rente en voorwaarden.

Nadelen spaarrekening kind ?

Bepaalde banken keren op gezette tijden bonussen uit, zoals de ING. Check ook zeker de beperkende voorwaarden van jeugdspaarrekeningen. Sommige keren pas uit als uw (klein)kind 18 jaar wordt. Let wel: Een beperkende voorwaarde van onder andere de RegioBank is dat u jaarlijks niet meer dan €600 mag sparen.

Is het ook mogelijk om te sparen voor een kind op een Internetspaarrekening?

Sparen voor uw kind kan op veel manieren. Het loont dan ook de moeite de voors en tegens van de diverse spaarrekeningen te bestuderen. Aantrekkelijker dan een jeugdspaarrekening is een gewone spaarrekening. Niet alleen liggen de rentes doorgaans hoger, ook kennen internetspaarrekeningen vaak geen beperkende voorwaarden. Dat biedt u als (groot)ouders meer vrijheid. Bovendien kunt u via een internetspaarrekening zonder voorwaarden eenvoudig van de ene naar de andere bank overstappen zodra de rentes stijgen. Dus vergelijk voordat u een spaarrekening voor uw kind of kleinkind opent zeker de rentes en voorwaarden van de spaarrekeningen.

Top