Spaarrekening openen

Spaarrekening openen?: Waar op letten, zet je spaargeld op een spaarrekening met de beste rentetarieven en voorwaarden die aansluiten bij je persoonlijke situatie. Bekijk het spaarrente overzicht met alle spaarrekeningen en kies de beste spaarbank en verhoog direct je rendement. Lees hier alle informatie die je nodig hebt bij het aanvragen van de beste spaarrekening.

Beste spaarrekening openen, hoe?

De spaarrente en spaarafspraken zijn bij iedere bank verschillend. Bij deposito sparen bijvoorbeeld kies je een depositorekening met een vaste deposito rente die gedurende een voorgesproken periode vast blijft staan. In tegenstelling tot een spaardeposito kun je ook een reguliere spaarrekening openen zonder verplichtingen. Dit noemen ze de vrij opneembare spaarrekening. De spaarbank kan in dit geval ieder moment de rente wijzigen. Het voordeel van een vrij opneembare internetspaarrekening is dat je ten allen tijde bij je geld kunt zonder daarvoor extra kosten te moeten betalen. Ook heb je geen verplichting maandelijks een bedrag te storten. Het ligt dus aan jouw persoonlijke situatie wat de beste spaarrekening is.

Variabele spaarrente en spaardoelen

Indien je ervoor kiest een spaarrekening te openen met een hoge rente is het ook verstandig andere voorwaarden te vergelijken. Natuurlijk wil je de hoogste spaarrente voor je geld. Veel spaarders hebben een doel waarvoor ze gaan sparen. Vraag jezelf af of je een spaardoel hebt en welke spaarrekening en spaarvorm hier goed bij past. Tussendoor je spaargeld opnemen? Met een variabel spaarproduct is dit mogelijk zonder kosten. Kijk of er nog andere voorwaarden aanwezig zijn. Het kan zijn dat een bepaalde spaarrente alleen van toepassing is wanneer je maandelijks een bedrag overmaakt of wanneer je start met een inlegbedrag.

Internetspaarrekening openen zonder voorwaarden

Spaarders kiezen steeds vaker voor een internetspaarrekening om zo gemakkelijk en op ieder moment via het internet het spaargeld te beheren. De spaarbanken bieden ook andere spaarvormen aan. Denk aan banksparen. Ondernemers kunnen sparen met een zakelijke spaarrekening. Om de hoogste rente te bemachtigen dien je het beste regelmatig de spaarrentes met elkaar te vergelijken. De spaarmarkt is altijd in beweging en daarom zullen voorwaarden en spaarrentes van spaarrekeningen regelmatig wijzigen.

Top 5 sparen (vrij opneembaar)

Laaste update: 23-01-2019

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
0,25% NIBC Direct NIBC Direct
Internetspaarrekening
Verder
Meer info
0,25% Moneyou Sparen Moneyou Sparen
Vrij opneembaar
Verder
Meer info
0,22% Knab Knab Bank
Flexibel Sparen
Verder
Meer info
0,20% Nationale Nederlanden Nationale Nederlanden
Internetsparen
Verder
Meer info
0,15% Centraal Beheer Achmea Centraal Beheer
RentePlús rekening
Verder
Meer info

Spaarrekening openen banken

Open een spaarrekening bij onderstaande banken.
Spaarrekening openen ING
Spaarrekening openen Rabobank
Spaarrekening openen Zwitserleven

Top