Op zoek naar een spaarrekening in 2024? Vergelijk en ontdek de beste informatie voor het openen van je spaarrekening. Een spaarrekening openen is gratis.  Ontdek waarom het dumpen van je huisbank wellicht nog niet zo’n slecht idee is.

Spaarrekening openen, waar op letten?

Zet je spaargeld op een spaarrekening met de beste rentetarieven en voorwaarden die aansluiten bij je persoonlijke situatie. Bekijk het rente overzicht met alle spaarrekeningen en kies de beste spaarbank en verhoog direct je rendement. Lees hier alle informatie die je nodig hebt bij het aanvragen van de beste spaarrekening.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
4,00% Trade Republic Trade Republic
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,89% Freedom 24 Freedom 24
D-spaarrekening
Verder
Meer info
3,60% Santander Santander
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,32% Collector Bank Collector Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,32% HoistSparen HoistSparen
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,31% Distingo Bank Distingo Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,29% Nordax Nordax Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,25% Klarna Klarna
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,23% Morrow Bank Morrow Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,20% Inbank Inbank
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,00% CKV Spaarbank CKV Spaarbank
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,00% Bigbank Bigbank
Flexibel Sparen
Verder
Meer info
2,90% Renault Bank Renault Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info
2,75% Openbank Openbank
Open Spaarrekening
Verder
Meer info
2,46% bunq bunq
Easy Savings
Verder
Meer info
2,10% Centraal Beheer Achmea Centraal Beheer
RentePlús rekening
Verder
Meer info
1,70% Rabobank Rabobank
InternetSparen
Verder
Meer info
1,70% Triodos Bank Triodos
Internet Sparen
Verder
Meer info
1,50% ABN Amro ABN Amro
Direct sparen
Verder
Meer info
1,50% ING ING Bank
Internet spaarrekening
Verder
Meer info
1,20% ASN Bank ASN Bank
Ideaal sparen
Verder
Meer info

Wil je meer weten over andere manieren waarmee je je spaargeld kunt laten groeien? Bekijk dan deze 7 oplossingen met (weinig) geld en hoog rendement om geld te investeren in 2024. Zo levert het laten beleggen via BridgeFund al 5,25% rente op bij een gespreid risico.

Beste spaarrekening openen, hoe?

De spaarrente en spaarafspraken zijn bij iedere bank verschillend. Bij deposito sparen bijvoorbeeld kies je een depositorekening met een vaste deposito rente die gedurende een voorgesproken periode vast blijft staan.

In tegenstelling tot een spaardeposito kun je ook een reguliere spaarrekening openen zonder verplichtingen. Dit noemen ze de vrij opneembare spaarrekening. De spaarbank kan in dit geval ieder moment de rente wijzigen. Het voordeel van een vrij opneembare internetspaarrekening is dat je ten allen tijde bij je geld kunt zonder daarvoor extra kosten te moeten betalen. Ook heb je geen verplichting maandelijks een bedrag te storten. Het ligt dus aan jouw persoonlijke situatie wat de beste spaarrekening is.

Variabele spaarrente en spaardoelen

Indien je ervoor kiest een spaarrekening te openen met een hoge rente is het ook verstandig andere voorwaarden te vergelijken. Natuurlijk wil je de hoogste spaarrente voor je geld. Veel spaarders hebben een doel waarvoor ze gaan sparen. Vraag jezelf af of je een spaardoel hebt en welke spaarrekening en spaarvorm hier goed bij past. Tussendoor je spaargeld opnemen? Met een variabel spaarproduct is dit mogelijk zonder kosten. Kijk of er nog andere voorwaarden aanwezig zijn. Het kan zijn dat een bepaalde spaarrente alleen van toepassing is wanneer je maandelijks een bedrag overmaakt of wanneer je start met een inlegbedrag.

Internetspaarrekening openen zonder voorwaarden

Spaarders kiezen steeds vaker voor een internetspaarrekening om zo gemakkelijk en op ieder moment via het internet het spaargeld te beheren. De spaarbanken bieden ook andere spaarvormen aan. Denk aan banksparen. Ondernemers kunnen sparen met een zakelijke spaarrekening. Om de hoogste rente te bemachtigen dien je het beste regelmatig de spaarrentes met elkaar te vergelijken. De spaarmarkt is altijd in beweging en daarom zullen voorwaarden en spaarrentes van spaarrekeningen regelmatig wijzigen.

Actuele aanbiedingen spaarrekeningen en deposito’s

Vergelijk hieronder actuele aanbieders van online spaarrekeningen en deposito’s met rente en uitleg.

Trade Republic

De Trade Republic spaarrekening is een Gratis spaarrekening waarmee je ook kunt beleggen. De Trade Republic spaarrekening is een rekening voor sparen én beleggen met een scherpe variabele rente van 4,00% (effectief op jaarbasis). De rente is tot €50.000.

Santander Consumer Bank

De Santander Consumer Bank spaarrekening is gemakkelijk online te openen via de site van Santander. De kenmerken van de spaarrekening komen overeen met het gros van de vrij opneembare spaarrekeningen in NL. Er geldt geen minimum inleg, geen kosten component en het product valt onder het Spaanse deposito garantiestelsel. De rente wordt trouwens maandelijks bijgeschreven.

Raisin

Via dit bankenplatform spaar je bij Europese aanbieders. Raisin biedt toegang tot deposito spaarproducten in heel Europa. Zo kun je sparen tegen hogere rentes met een garantiedekking to €100.000. Je bepaalt zelf waar je gaat sparen en krijgt een gratis ‘Raisin rekening’ waar je je spaargeld in één overzichtelijk systeem bijhoudt. Raisin werkt verder met 177 partnerbanken samen in 30 Europese landen. Ze hebben beheren inmiddels 53 miljard euro spaargeld voor ruim 800.000 klanten.

Bigbank

Bigbank is een bank uit Estland en is nu zo’n 7 jaar actief in Nederland en biedt doorgaans de hoogste deposito rente aan. Bigbank kan aantrekkelijke rentetarieven bieden door de lage kostenbasis van de bank. Zo biedt de bank in Nederland alleen deposito’s aan via internet en heeft het in Nederland geen kantoren. Wel kunnen klanten met vragen terecht bij de Nederlandstalige helpdesk die te bereiken is per telefoon en per email.

Aan het einde van de looptijd van het deposito heb je de mogelijkheid om het contract met bonusrente te verlengen. Heb je hierin geen interesse dan wordt het bedrag automatisch gestort naar je geregistreerde tegenrekening.

Spaarrekeningen vergelijken

Rente 1 jaar Rente 2 jaar Rente 5 jaar Rente 10 jaar Minimale inleg
Moneyou 0,25% 0,05% - - €0
Brand New Day 0,20% - - - €0
Raisin 1,15% 1,30% 1,40% - €2.000
Savedo 1,00% 1,20% 1,75% 1,20% €5.000
Bigbank 0,65% 0,90% 1,45% 2,00% €1.000
DELA 2,00% €10

De informatieverstrekking gaat verder dan alleen de rente. Er zijn talloze andere voorwaarden waar je op moet letten bij het openen van je spaarrekening. Denk aan minimale inleg, depositogarantiestelsel, rente-uitkering, vervroegd beëindigen, valuta etc. Wil je vergelijken op termijnduur? Bekijk ons overzicht van de hoogste spaarrente 1 jaar vast, 2 jaar en 5 jaar vast.

Slotoordeel

Sparen is nog steeds interessant. Je moet alleen wat verder kijken dan je huisbank. Vooral sparen binnen de EU op spaardeposito’s is in trek. Vooral als je het spaargeld wat langer kunt missen. Bijvoorbeeld 2,3 of 5 jaar zijn er super interessante rentes te vinden in Europese buurlanden.

Levert sparen in jouw ogen te weinig op? overweeg dan om je geld te investeren in andere initiatieven.

Top