Je wilt je geld ergens in investeren maar je weet niet waarin. Aan de hand van 11 manieren geven we antwoord op deze vraag. Je wilt geen rendement mislopen op je geld in 2021.

Er zijn genoeg oplossingen om met (weinig) geld te investeren zonder al te veel risico met een hoog rendement. Waar jij in wilt investeren hangt af van je persoonlijke wensen. Waarin kun je het beste geld investeren in 2021?

Geld investeren: Waarom?

Het is altijd slim om geld achter de hand te hebben. Als appeltje voor de dorst, een nieuwe auto of voor een nieuw huis. Misschien wil je wel investeren in je pensioen. De rente op je spaarrekening is bijna nul procent dus zoek je naar andere oplossingen. Bedenk hoeveel je wilt investeren en maak een plan. Heb je veel geld spreid dan je investering uit over verschillende opties.

1. Beleggen in aandelen

geld-investeren-beleggen-in-aandelenInvesteren in aandelen (via broker). Je wilt beleggen en zelf de touwtjes in handen hebben. Open een gratis beleggingsrekening bij één van de beschikbare online brokers in Nederland. Enkele populaire brokers zijn Binck bank door het gebruikersvriendelijke platform, goede service en slimme app. Binck biedt momenteel gratis transactietegoed aan van €500. Bekijk actie.

Of kies voor eToro en handel commissie-vrij. Je opent een online account wat erg intuïtief aanvoelt. Het traders platform is tevens bekroond met diverse awards. Met meer dan 1000 aandelen om in te investeren, is het eenvoudig om te beleggen in je favoriete merken die je goed kent. Je handelt tegen €0,- transactiekosten. Ook gelden er geen uitgifte – en beheerskosten.

Je kunt een demo account openen en oefenen met €100.000,- of direct starten. eToro is ook een sociaal investering platform. Een leuke feature van het platform is dat je strategieën van succesvolle beleggers kunt kopiëren en zo leuke rendementen kunt behalen. Na het storten van €200,- kun je direct starten met investeren in aandelen. Open hier een gratis account. 

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.


2. Geld investeren in vastgoed

Beleggen in vastgoed_SynVest

Geld investeren in vastgoedfondsen. SynVest is sinds vorig jaar gestart met het SynVest Dutch RealEstate Fund gericht op de Nederlandse markt. Als particulier investeerder kun je nu via SynVest beleggen in waardevol vastgoed, met een kleine investering vanaf €100,- per maand of eenmalig €2.500.  

SynVest stelt haar investeerders ook in staat om beleggingen uit te breiden en te verkopen. Het risico is overzichtelijk door geografische spreiding. Je kunt al gauw een gemiddeld rendement behalen van 8,1% over 7 jaar (prognose). Tevens is er een maandelijks voorschotdividend van 6% op jaarbasis. Vraag meer informatie op via deze link.

Of kies voor investeren in vastgoed via CORUM. CORUM opereert in de commerciële vastgoedmarkt en beheert vastgoed in verschillende landen en verschillende sectoren om zo o.a. de risico’s te spreiden en stabiel potentieel rendement te bieden. CORUM biedt momenteel twee vastgoedfondsen aan in Nederland, namelijk CORUM Origin (gericht op vastgoed in de eurozone) en CORUM XL (gericht op wereldwijd vastgoed). Beide fondsen zijn toegankelijk, hebben meerdere prestigieuze awards gewonnen en hebben hun rendementsdoelstelling sinds de oprichting overtroffen (niet gegarandeerd). Beleggen in CORUM XL kan al vanaf €189 per aandeel (incl. alle kosten) en in CORUM Origin kan dit vanaf €1.090 per aandeel (incl. alle kosten).

geld investeren in vastgoed_Corum

Bij CORUM beleg je erg gespreid; CORUM investeert in 16 verschillende landen, 6 sectoren en in 3 verschillende valuta. Het bruto dividend uitgekeerd in 2020 bij CORUM Origin bedroeg 6,00% (excl. 1,40% netto waardestijging van het aandeel), voor CORUM XL was dit 5,66%. Beide fondsen bieden de mogelijkheid om het potentiële dividend maandelijks te laten uitbetalen of dit te herbeleggen in nieuwe aandelen. Maandelijks sparen kan vanaf €50, indien er tenminste één aandeel wordt aangehouden. Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan.


3. Investeren in Consumentenleningen (P2P)

lening investeren

Investeren in consumentenleningen (P2P) Voor een persoonlijke lening kijken particulieren ook steeds vaker naar alternatieven voor de meestal “dure” bank. Het alternatief is een online platform die investeerders en consumenten met een leenbehoefte bij elkaar brengt. Een Nederlandse aanbieder is Lender & Spender. Je investering wordt verspreid over flink wat leningen en zorgt zo voor een laag risico.  Je kunt een netto rendement behalen tot 4,0%. De minimale inleg is €100.

Wil je een nog hoger rendement. Kijk dan verder dan Nederland. Bij Fast invest kan het rendement oplopen tot 18% rente. Fast Invest is een P2P-investeringsplatform dat sinds 2015 in de meeste EU-landen actief is. Meer dan 41.000 gebruikers, die zich al bij het Fast Invest platform hebben aangesloten, kunnen een passieve inkomstenstroom opbouwen door te investeren in consumentenleningen in EUR en PLN afkomstig uit EU-landen. Je kunt al starten met investeren vanaf €1, inclusief MoneyBack Guarantee. Als je besluit om te stoppen met investeren bij een lening, koopt Fast Invest de investering terug in één dag. Open een account en start met investeren.


4. Investeren in Startups

Geld-investeren-in-startups-bedrijfsleningen

Investeren in startups (ondernemers) Wil jij startende ondernemers helpen hun droom waar te maken en tegelijkertijd een mooi rendement behalen door verstandig te investeren in bedrijven? Crowdfunding biedt ondernemers bedrijfsleningen. Dit is tegenwoordig erg populair. Zeker nadat de banken in de crisis minder snel geld uitleenden aan bedrijven. Via Oneplanetcrowd investeer je ook nog eens in duurzame bedrijfsleningen met positieve impact op mens en milieu. Inleggen vanaf €150 met 6% rendement.

Of leen groeikapitaal uit aan bedrijven in verschillende sectoren via crowdfundingplatform Mintos.  Mintos biedt particuliere investeerders de mogelijkheid om te investeren in zorgvuldig gekozen Europese start-ups. Naast het profiteren van een hoge ROI, helpt het investeren via Mintos bij het financieren van ontwikkelingen in diverse sectoren die een enorm positief effect kunnen hebben op de maatschappij in het algemeen. Kies zelf je bedrijfslening en behaal een hoog rendement tot 12,8%. Het minimale investeringsbedrag is 10 euro. 


5. Geld investeren in goud

investeren in goud

Geld investeren in goud. In tijden van onzekerheid grijpen beleggers terug op waardevaste producten. Goud is daar één van. Wanneer je op korte termijn wilt speculeren op de goudkoers kun je dit doen door middel van CFD’s op grondstoffen door het kopen van aandelen van mijnbedrijven. Een andere interessant edelmetaal om naar te kijken is Lithium. De prijs van Lithium ging in 2017 al door het dak en zal de aankomende jaren waarschijnlijk alleen maar meer in waarde stijgen. De belangrijkste en snelst groeiende markt is die van de elektrische auto. Investeren in goud en edelmetalen kan o.a. via een rekening bij Binck of DEGIRO.


6. Open een termijndeposito (buitenland)

deposito-rekening-buitenland-Savedo

Zet je geld weg op een termijndeposito (in het buitenland). Je bent op zoek naar een hoger rendement. Je wilt niet beleggen maar wel een hogere rente dan die beschamende 0,01% rente bij je huisbank. ABN AMRO verlaagde recent de rente zelfs naar 0,00% Kies voor een deposito rekening in het buitenland. Zet je geld vast voor een bepaalde periode tegen een vaste hoge rente.

Kies voor deposito sparen via bankenplatform Raisin. Spaar bij Banca Progetto en geniet 0,70% rente op een 1 jaar deposito. Flink meer dan Nederlandse aanbieders. Inleggen kan vanaf €10.000 met €25 welkomstbonus. De bank is afkomstig uit Italië. S&P 
Kredietstatus land 
BBB.

Bij een vijf-jaars deposito spaar je gunstig bij de Tsjechische bank J&T Banka tegen 1,4% rente en €25 welkomstbonus.  Inleggen vanaf €10.000. Om aanspraak te maken op een bonus dien je minimaal €10.000 in te leggen overigens. Je geld is verzekerd tot EUR 100.000.


7. Investeer in je pensioen  

Pensioenbeleggen

Investeer in je pensioen. Vul je pensioen aan door te beleggen. Je kunt pensioenbeleggen en jouw additionele pensioen opbouwen en gebruik maken van aantrekkelijke belastingvoordelen. Het is natuurlijk verstandig om je pensioen goed geregeld te hebben.

Wil je liever sparen dan beleggen voor je pensioen? Kies dan voor flexibel pensioen-sparen bij Brand New Day. Met een pensioenrekening-sparen profiteer je van belastingvoordeel en een hoge variabele rente van 0,40%. Hoe eerder je begint met sparen voor je pensioen, hoe meer rendement en hoe eerder je eventueel zou kunnen stoppen met werken. Er gelden eenmalige afsluitkosten van €25. 


8. Kies voor een spaarverzekering

investeren spaarverzekering DELA

Open een spaarverzekering (investeren voor de lange termijn). Wil je een vaste hoge rente en geld opzijzetten voor een langere termijn in Nederland? Misschien wil je de kinderen helpen bij het kopen van hun eerste huis of sparen voor een droomreis. De spaarverzekering van coöperatie DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, biedt een vaste rente van 2,00%. Een DELA Spaarverzekering is voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar. Een bijkomend voordeel is dat je rente-op-rente ontvangt. Tussentijds opnemen kost je overigens €150,-. Dus lekker laten staan.


9. Investeren in Bitcoin of andere Cryptovaluta

investeren in Bitcoin

Investeren in bitcoin kan erg voordelig uitpakken. Zeker wanneer je actief handelt, kan je optimaal profiteren van de laatste koersschommelingen. Je hebt zelf volledige controle over je beleggingen en wanneer je bitcoins koopt, kan je bovendien je privacy beschermen. Sommige grote banken geloven dat een bitcoin in de toekomst $100.000 of zelfs $1.000.000 waard kunnen worden. Ook een lange termijn belegging in de bitcoin kan dan ook goed uitpakken. Enkele populaire partijen waar je o.a. Bitcoin fysiek kunt kopen zijn Bitpanda of Coinbase. Wil je liever actief handelen kijk dan naar online handelsplatform Naga.


10. Los af op je hypotheek

investeer in hypotheekaflossing

Investeer in de aflossing van je hypotheek. Een groot voordeel van aflossen op je hypotheek is dat het zorgt voor een besparing van de maandlasten. Bovendien is dit misschien wel de slimste investering, mits je een hypotheek hebt natuurlijk. Aan deze investering zit namelijk geen risico’s verbonden. Het mooie is dat je het vrijgekomen geld direct kunt investeren in één van de investeringstips in dit artikel. Een win-win effect.


11. Geld investeren in een vakantiewoning

investeren in een vakantiewoning

Geld investeren in een vakantiewoning. Heb je wat meer geld te besteden. Overweeg dan je geld te investeren in een vakantiewoning. Zeker in deze tijd met het Corona virus kan dit een uitstekende investering zijn. Steeds meer mensen boeken lokale vakanties en zo profiteer je mee van dit stijgende binnenlandse toerisme. Bovendien kun je er ook zelf van genieten op momenten dat de vakantiewoning vrij is. Volgens het NVM dat jaarlijks in kaart brengt hoe de markt verloopt van recreatiewoningen blijkt dat de verkoop al jaren toeneemt. Let wel op de mogelijke risico’s.


Veelgestelde vragen

Waarin kan ik mijn geld investeren?

Er zijn genoeg manieren om geld te investeren zonder al te veel risico met een hoog rendement. Waar jij in wilt investeren hangt af van je persoonlijke wensen. Van beleggen in aandelen tot investeren in vastgoedfondsen.

Waar kan ik het beste in investeren?

Waar je het beste in kunt investeren hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Maar we hebben voldoende opties beschreven om een goede keuze uit te maken. Om risico te minimaliseren is het verstandig je vermogen te spreiden over de verschillende opties die we bespreken in dit artikel.

Geld investeren met weinig geld?

Het is niet waar dat je veel geld nodig hebt om te investeren. Je kunt ook met weinig geld investeren. Bij veel van de investering tips in dit artikel kun je zelfs al starten vanaf €50,-.

Geld investeren zonder risico?

Geld investeren zonder risico bestaat niet. Er is altijd een risico verbonden aan investeren. Echter, bepaal je zelf hoe groot dat risico is. Het is verstandig om te investeren met zo min mogelijk risico.

Geld investeren voor beginners?

Geld investeren doe je om financieel rendement te behalen. Er zijn vele vormen van investeren. Zo kun je investeren in goud en in vastgoed. Je kunt ook kiezen voor aandelen of obligaties van bedrijven Het doel is dat je investering meer waard wordt, maar tegelijkertijd zul je het risico moeten accepteren dat investeren ook verliesgevend kan zijn.

Geld investeren Conclusie: welke optie kies jij?

Ben je ook op zoek naar een slimme manier om geld te investeren in 2021? Wanneer je gaat voor beleggen in aandelen kies dan eToro vanwege de gratis handelskosten en “beleggers-kopiëren functie”. Investeer je liever in bedrijfsleningen? overweeg dan Mintos. Wil je investeren in vastgoed dan raden wij de CORUM vastgoedfondsen aan. Heb je veel geld? Spreid dan over verschillende opties. Liever een “gewone” spaarrekening openen? Bekijk vrij-opneembare spaarrekeningen via onze statische vergelijker.

Let op, beleggen is nooit zonder risico’s. Beleg nooit met geld dat je op korte termijn nodig kunt hebben. 

Top