Je wilt je geld ergens in investeren maar je weet niet waarin. Aan de hand van oplossingen geven we antwoord op deze vraag. Je wilt geen rendement mislopen op je geld in 2020.

Er zijn genoeg oplossingen om met (weinig) geld te investeren zonder al te veel risico met een hoog rendement. Waar jij in wilt investeren hangt af van je persoonlijke wensen. Waarin kun je het beste geld investeren in 2020?

Geld investeren: Waarom?

Het is altijd slim om geld achter de hand te hebben. Als appeltje voor de dorst, een nieuwe auto of voor een nieuw huis. Misschien wil je wel investeren in je pensioen. De rente op je spaarrekening is bijna nul procent dus zoek je naar andere oplossingen. Bedenk hoeveel je wilt investeren en maak een plan. Heb je veel geld spreid dan je investering uit over verschillende opties.

1. Beleggen in aandelen

geld-investeren-beleggen-in-aandelenBeleg in aandelen(via broker). Je wilt beleggen en zelf de touwtjes in handen hebben. Open een gratis beleggingsrekening bij één van de beschikbare online brokers in Nederland. Enkele populaire brokers zijn Binck bank door het gebruikersvriendelijke platform en goede service. Binck biedt momenteel gratis transactietegoed aan van €200. Bekijk actie.

Of kies voor DEGIRO en handel tegen zeer lage tarieven. Je opent een online account wat erg intuïtief aanvoelt. Het traders platform is tevens bekroond met diverse awards. Er beleggen inmiddels meer dan 600.000 mensen bij deze broker. Wanneer je kiest voor de kernselectie van DEGIRO, dit zijn zogeheten indexfondsen (ETF’s) handel je zelfs tegen €0,- transactiekosten. 

Je kunt een rendement behalen van tussen de 5 en 8%. Afhankelijk van de markt en met een lange termijn doelstelling. 

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.


2. Consumentenleningen (P2P)

lening investerenInvesteer in consumentenleningen (P2P) particulier. Voor een persoonlijke lening kijken particulieren ook steeds vaker naar alternatieven voor de meestal “dure” bank. Het alternatief is een online platform die investeerders en consumenten met een leenbehoefte bij elkaar brengt. Een Nederlandse aanbieder is Lender & Spender. Je investering wordt verspreid over flink wat leningen en zorgt zo voor een laag risico.  Je kunt een netto rendement behalen tot 4,0%. De minimale inleg is €100.

Wil je een nog hoger rendement. Kijk dan verder dan Nederland. Bij Fast invest kan het rendement oplopen tot 18% rente. Fast Invest is een P2P-investeringsplatform dat sinds 2015 in de meeste EU-landen actief is. Meer dan 41.000 gebruikers, die zich al bij het Fast Invest platform hebben aangesloten, kunnen een passieve inkomstenstroom opbouwen door te investeren in consumentenleningen in EUR en PLN afkomstig uit EU-landen. Je kunt al starten met investeren vanaf €1, inclusief MoneyBack Guarantee. Als je besluit om te stoppen met investeren bij een lening, koopt Fast Invest de investering terug in één dag. Open een account en start met investeren.


3. Investeer in vastgoed

Beleggen in vastgoed_SynVestInvesteer in vastgoedfondsen
SynVest is sinds januari gestart met het SynVest Dutch RealEstate Fund gericht op de Nederlandse markt. Als particulier investeerder kun je nu via SynVest beleggen in waardevol vastgoed, met een kleine investering vanaf €100,- per maand of eenmalig €2.500.  SynVest stelt haar investeerders ook in staat om beleggingen uit te breiden en te verkopen. Het risico is overzichtelijk door geografische spreiding. Je kunt al gauw een gemiddeld rendement behalen van 8,1% over 7 jaar (prognose). Tevens is er een maandelijks voorschotdividend van 6% op jaarbasis. Vraag meer informatie op via deze link.

Of kies voor beleggen in vastgoed via CORUM. CORUM opereert in de commerciële vastgoedmarkt en beheert vastgoed in verschillende landen en verschillende sectoren om zo o.a. de risico’s te spreiden en stabiel potentieel rendement te bieden. CORUM biedt momenteel twee vastgoedfondsen aan in Nederland, namelijk CORUM Origin (gericht op vastgoed in de eurozone) en CORUM XL (gericht op wereldwijd vastgoed). Beide fondsen zijn toegankelijk, hebben meerdere prestigieuze awards gewonnen en hebben hun rendementsdoelstelling sinds de oprichting overtroffen (niet gegarandeerd). Beleggen in CORUM XL kan al vanaf €189 per aandeel (incl. alle kosten) en in CORUM Origin kan dit vanaf €1.090 per aandeel (incl. alle kosten).

geld investeren in vastgoed_CorumBij CORUM beleg je erg gespreid; CORUM investeert in 16 verschillende landen, 6 sectoren en in 3 verschillende valuta. Het bruto dividend uitgekeerd in 2019 bij CORUM Origin bedroeg 6,25% (excl. 1,40% netto waardestijging van het aandeel), voor CORUM XL was dit 6,26%. Beide fondsen bieden de mogelijkheid om het potentiële dividend maandelijks te laten uitbetalen of dit te herbeleggen in nieuwe aandelen. Maandelijks sparen kan vanaf €50, indien er tenminste één aandeel wordt aangehouden. Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan.


4. Investeren in Startups

Geld-investeren-in-startups-bedrijfsleningenGeld investeren in startups (ondernemers) Wil jij startende ondernemers helpen hun droom waar te maken en tegelijkertijd een mooi rendement behalen door verstandig te investeren in bedrijven? Crowdfunding biedt ondernemers bedrijfsleningen. Dit is tegenwoordig erg populair. Zeker nadat de banken in de crisis minder snel geld uitleenden aan bedrijven. Via Oneplanetcrowd investeer je ook nog eens in duurzame bedrijfsleningen met positieve impact op mens en milieu. Inleggen vanaf €150 met 6% rendement.

Of leen groeikapitaal uit aan bedrijven in verschillende sectoren via crowdfundingplatform Mintos.  Mintos biedt particuliere investeerders de mogelijkheid om te investeren in zorgvuldig gekozen Europese start-ups. Naast het profiteren van een hoge ROI, helpt het investeren via Mintos bij het financieren van ontwikkelingen in diverse sectoren die een enorm positief effect kunnen hebben op de maatschappij in het algemeen. Kies zelf je bedrijfslening en behaal een hoog rendement tot 11,8%. Het minimale investeringsbedrag is 10 euro. 


5. Investeer in films

Investeer je geld in films. Interesse in commercieel aantrekkelijk én fiscaal vriendelijk participeren in speelfilms en series? Dutch Film Financing (DFF) financiert commerciële Nederlandse producties. Het team heeft jarenlange expertise in het financieren, (co)produceren en exploiteren van Nederlandse én internationale content. Momenteel kun je participeren in de speelfilm: Mijn Beste Vriendin Anne Frank. 

Het grootste gedeelte van de opbrengsten valt binnen de eerste twee jaar. De film is al in productie dus levering is gegarandeerd! De bioscooprelease staat gepland voor februari 2021, dus er is een  snelle return on investment. DFW is er in geslaagd de wereldwijde streaming-rechten reeds aan Netflix   te verkopen. Daarnaast heeft SBS de tv-rechten afgenomen. Door  deze gerealiseerde verkopen is het risico op de investering laag.  Je kunt een commercieel rendement behalen van 15,1%. Het verwachte totale rendement, incl. Fiscaal voordeel, kan oplopen tot 26,6%. De Film is al in productie. 

Deelname is mogelijk vanaf €10.000. 2 participaties van elk €5.000. Vraag meer informatie op via deze link.


6. Geld investeren in Goud

Investeer je geld in Goud. In tijden van onzekerheid grijpen beleggers terug op waardevaste producten. Goud is daar één van. Wanneer je op korte termijn wilt speculeren op de goudkoers kun je dit doen door middel van CFD’s op grondstoffen door het kopen van aandelen van mijnbedrijven. Een andere interessant edelmetaal om naar te kijken is Lithium. De prijs van Lithium ging in 2017 al door het dak en zal de aankomende jaren waarschijnlijk alleen maar meer in waarde stijgen. De belangrijkste en snelst groeiende markt is die van de elektrische auto. Investeren in goud en edelmetalen kan o.a. via een rekening bij Binck.


7. Deposito rekening (buitenland)

Open een deposito rekening (in het buitenland). Je bent op zoek naar een hoger rendement. Je wilt niet beleggen maar wel een hogere rente dan die beschamende 0,01% rente bij je huisbank. ABN AMRO verlaagde recent de rente zelfs naar 0,00% Kies voor een deposito rekening in het buitenland. Zet je geld vast voor een bepaalde periode tegen een vaste hoge rente.

Kies voor deposito sparen via bankenplatform Raisin. Spaar bij CKV Spaarbank en geniet 0,70% rente op een 1 jaar deposito. Flink meer dan Nederlandse aanbieders. Inleggen kan vanaf €5.000 met €10 welkomstbonus. De bank is afkomstig uit België.  S&P Kredietstatus België: AA (peildatum maart:2020)

Bij een vijf-jaars deposito spaar je gunstig bij de Tsjechische bank J&T Banka tegen 1,4% rente en €25 welkomstbonus.  Inleggen vanaf €10.000. Om aanspraak te maken op een bonus dien je minimaal €10.000 in te leggen overigens. Je geld is verzekerd tot EUR 100.000.


8. Vul je pensioen aan met Pensioenbeleggen

PensioenbeleggenVul je pensioen aan met beleggen. Je kunt pensioenbeleggen en jouw additionele pensioen opbouwen en gebruik maken van aantrekkelijke belastingvoordelen. Het is natuurlijk verstandig om je pensioen goed geregeld te hebben.

Wil je liever sparen dan beleggen voor je pensioen? Kies dan voor flexibel pensioen-sparen bij Brand New Day. Met een pensioenrekening-sparen profiteer je van belastingvoordeel en een hoge variabele rente van 0,40%. Hoe eerder je begint met sparen voor je pensioen, hoe meer rendement en hoe eerder je eventueel zou kunnen stoppen met werken. Er gelden eenmalige afsluitkosten van €25. 


9. Open een spaarverzekering

Open een spaarverzekering (lange termijn). Wil je een vaste hoge rente en geld opzijzetten voor een langere termijn in Nederland? Misschien wil je de kinderen helpen bij het kopen van hun eerste huis of sparen voor een droomreis. De spaarverzekering van coöperatie DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, biedt een vaste rente van 2,00%. Een DELA Spaarverzekering is voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar.


Geld investeren: welke optie kies jij?

Ben je ook op zoek naar een slimme manier om geld te investeren in 2020? Kijk eens naar consumentenkredieten of investeer in vastgoed.  Heb je veel geld spreid dan over verschillende opties. Liever een “gewone” spaarrekening openen? Bekijk vrij-opneembare spaarrekeningen via onze statische vergelijker.

Let op, beleggen is nooit zonder risico’s. Beleg nooit met geld dat je op korte termijn nodig kunt hebben. 

Top