Stel, je wilt geld investeren. Sparen is niet meer interessant, want dit levert niets meer op. Maar er zijn er nog genoeg oplossingen om met (weinig) geld te investeren. Zonder al te veel risico. Met een hoog rendement. Waar jij in wilt investeren hangt af van je persoonlijke wensen. Maar waarin kun je dan het beste geld investeren in 2021? Wij zochten het uit. 

Geld investeren: Waarom?

Het is slim om geld achter de hand te hebben. Als appeltje voor de dorst, een nieuwe auto of voor een nieuw huis. Misschien wil je wel investeren in je pensioen. De rente op je spaarrekening is bijna nul procent, dus zoek je naar andere oplossingen. Bedenk hoeveel je wilt investeren en maak een plan. Concluderend, heb je veel geld? Spreid je investering dan uit over verschillende opties.

1. Investeer in bedrijven (aandelen)

wat doen met spaargeld_beleggen
Beleggen wordt steeds populairder (dashboard online broker DEGIRO)

De meest populaire vorm van investeren is beleggen in aandelen op de beurs. Want, het aantal Nederlanders dat geld heeft belegd is in 2021 met ruim een kwart toegenomen. 

Wanneer je gaat beleggen en zelf de touwtjes in handen wilt hebben. Start dan met investeren in aandelen via een online broker. Een populaire Nederlandse aanbieder is DEGIRO. Enerzijds door het gebruikersvriendelijke platform. Anderzijds door de goede service en slimme app. Bovendien bieden ze ook gratis transactietegoed aan. Bekijk actie.

Wil je helemaal geen transactiekosten? Dan kun je het beste kiezen voor een gratis rekening via eToro. Met meer dan 1000 aandelen om in te beleggen. 

geld investeren_aandelen_eToro
eToro dashboard: Copy trading via eToro

Ter illustratie: eToro is de enige plaats waar beleggers aandelen of grondstoffen kunnen aanhouden naast Bitcoin. Een leuke toepassing van het platform is dat je strategieën van succesvolle beleggers kunt kopiëren. Om die reden leer je hoe je een hoog rendement kunt behalen. Na het storten van €50,- kun je direct starten met investeren in aandelen. Open hier een gratis account. 


2. Geld investeren in vastgoedfondsen

vastgoedfondsen investeren
Aangekocht vastgoed door beleggingsinstelling Synvest

Denk je erover om je geld te investeren in vastgoed? Kijk dan eens naar de mogelijkheid van vastgoedfondsen. Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat investeert in vastgoed zoals woningen, kantoren of winkelcentra. SynVest, een beleggingsinstelling die in vastgoed belegt is sinds vorig jaar gestart met het SynVest Dutch RealEstate Fund. Gericht op de Nederlandse markt.

Als particuliere investeerder kun je nu via SynVest beleggen in waardevol Nederlands vastgoed. Met een kleine investering vanaf €100,- per maand of eenmalig €2.500. Het risico is overzichtelijk door geografische spreiding en langlopende huurcontracten. Je kunt een gemiddeld rendement behalen van 8,1% over 7 jaar. SynVest is winnaar van de CashCow Award ‘Beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed 2021. Vraag vrijblijvend meer informatie op via deze link.

Op dezelfde manier kun je beleggen in de vastgoedfondsen van CORUM. In tegenstelling tot SynVest beheert CORUM Investments vastgoed in verschillende landen en verschillende sectoren. Zodat risico’s worden gespreid. CORUM biedt momenteel twee vastgoedfondsen aan in Nederland. Ten eerste CORUM Origin gericht op vastgoed in de eurozone. Ten tweede CORUM XL gericht op wereldwijd vastgoed. Beleggen in CORUM XL kan al vanaf €189 per aandeel. Bij CORUM Origin kan dit vanaf €1.090 per aandeel. 

geld investeren in vastgoed_Corum
Download een brochure op de website van CORUM

Zo investeer je bij CORUM erg gespreid, in 16 verschillende landen, 6 sectoren en in 3 verschillende valuta. Het bruto dividend uitgekeerd in 2020 bij CORUM Origin bedroeg 6,00% (excl. 1,40% netto waardestijging van het aandeel), voor CORUM XL was dit 5,66%. Beide fondsen bieden de mogelijkheid om het potentiële dividend maandelijks te laten uitbetalen of dit te herbeleggen in nieuwe aandelen. Maandelijks sparen kan vanaf €50, indien er tenminste één aandeel wordt aangehouden. Download hier de brochure.


3. Investeren in Crypto (Bitcoin)

investeren in crypto

Wil je wat spannenders met je geld? Investeren in Bitcoin kan voordelig uitpakken. Zeker wanneer je actief handelt. Om die reden kun je optimaal profiteren van de laatste koersschommelingen. Sommige mensen noemen de Bitcoin inmiddels het digitale goud.

Want, de munt zou traditionele valuta als de euro en dollar op termijn kunnen vervangen als betaalmiddel. Let wel op: de koers van de Bitcoin schommelt heel erg op en neer. Sommige grote banken geloven dat een bitcoin in de toekomst $100.000 of zelfs $1.000.000 waard kan worden. 

Een voorbeeld waar je in Bitcoins kunt investeren is eToro. eToro maakt handelen in Bitcoin toegankelijk. Bovendien biedt het de mogelijkheid om handelskennis te delen met andere leden van het platform. Inleggen kan al vanaf €50,-. Open hier je gratis account. 

In tegenstelling tot actief handelen, kun je ook kiezen voor kopen en vasthouden. Tegenwoordig kun je eenvoudig Bitcoins kopen via zogeheten exchanges. Je kunt ook investeren in bitcoin door er een fractie (gedeelte) van te kopen. Koop je Bitcoin of andere 150 cryptovaluta veilig via Bitvavo. Bitvavo is de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland. De handelskosten bedragen maximaal 0,25%. Inleggen kan al vanaf €1,-. 


4. Investeren in leningen (P2P)

lening investeren

Wil je geld investeren tegen een hoog rendement en relatief laag risico? Voor een persoonlijke lening kijken particulieren ook steeds vaker naar alternatieven voor de meestal “dure” bank. Het alternatief is een online platform die investeerders en consumenten met een leenbehoefte bij elkaar brengt. Een Nederlandse aanbieder is Lender & Spender. Je investering wordt verspreid over flink wat leningen en zorgt zo voor een laag risico.  Je kunt een netto rendement behalen tot 4,0%. De minimale inleg is €100.

Zie ook Nibble, een platform dat de mogelijkheid biedt aan particuliere klanten en bedrijven om te investeren in reeds verstrekte leningen. Het gemiddelde jaarlijkse rendement bij Nibble is 12%. Daarnaast bieden ze ook nog eens 2% cashback voor investeerders! Je kunt al starten met investeren vanaf €10,-. De meeste mensen starten echter met €200,- inleg en spreiden de inleg over meerdere leningen om zo risico te spreiden. Registreer en start met investeren.


5. Investeren in Startups

investeren in startups

Wil jij startende ondernemers helpen hun droom waar te maken. En tegelijkertijd een mooi rendement behalen door verstandig te investeren in startups? Crowdfunding biedt ondernemers bedrijfsleningen. Dit is tegenwoordig erg populair. Omdat banken in de crisis minder snel geld uitleenden aan bedrijven. Via Oneplanetcrowd investeer je in duurzame bedrijfsleningen. Met positieve impact op mens en milieu. Kies zelf een project waar je affiniteit mee hebt en start met investeren. Inleggen kan al vanaf 150 euro. Je kunt een gemiddeld rendement van 6% behalen.

Of leen groeikapitaal uit aan bedrijven via Mintos. Mintos biedt particuliere investeerders de mogelijkheid om te investeren in zorgvuldig gekozen Europese start-ups. Naast het profiteren van een hoge ROI, helpt het investeren via Mintos bij het financieren van ontwikkelingen in diverse sectoren die een enorm positief effect kunnen hebben op de maatschappij in het algemeen. Kies zelf je bedrijfslening en behaal een hoog rendement tot 10,37%. Het minimale investeringsbedrag is 10 euro. Registreer je interesse


6. Geld investeren in goud

In tijden van onzekerheid grijpen beleggers terug op waardevaste producten. Goud is daar één van. Wanneer je op korte termijn wilt speculeren op de goudkoers kun je dit doen door middel van CFD’s op grondstoffen. Een voorbeeld is het kopen van aandelen van mijnbedrijven. Geld investeren in goud en edelmetalen kan eenvoudig via een rekening bij eToro.

Zie ook crypto exchange Bitpanda. Hier handel je in edelmetalen zoals goud en zilver. Ook kun je handelen in crypto munten. 


7. Open een termijndeposito (buitenland)

deposito-rekening-buitenland-Savedo
Dashboard spaarplatform Raisin

Je bent op zoek naar een hoger rendement. Je wilt niet beleggen maar wel een hogere rente dan die beschamende 0,01% rente bij je huisbank. Zet je geld dan weg op een termijndeposito. Grootbank ABN AMRO verlaagde recent de rente zelfs naar 0,00%. Bij een deposito zet je jouw geld vast. Voor een bepaalde periode. Tegen een vaste hoge rente. Kies voor deposito sparen via bankenplatform Raisin. Spaar bij Rietumu Bank en geniet 0,70% rente op een 1 jaar deposito. Flink meer dan Nederlandse aanbieders. Inleggen kan vanaf €10.000 met een welkomstbonus. De bank is afkomstig uit Letland.

Ook bij een vijf-jaars deposito spaar je gunstig bij de Tsjechische bank J&T Banka. Tegen 1,2% rente en €25 welkomstbonus. Inleggen kan vanaf €10.000. Om aanspraak te maken op een bonus dien je minimaal €10.000 in te leggen. Je geld is verzekerd tot EUR 100.000.


8. Vul je pensioen aan met pensioenbeleggen  

investeren Pensioenbeleggen

Het is niet het meest spannende onderwerp. Maar je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is verstandig om je pensioen goed geregeld te hebben. Je kunt je pensioen aanvullen door te beleggen. Je kunt kiezen voor pensioenbeleggen bij Brand New Day. Zo bouw je extra pensioen op. En kun je gebruik maken van belastingvoordelen.

Wil je liever sparen dan beleggen voor je pensioen? Kies dan voor flexibel pensioen-sparen bij Brand New Day. Met een pensioenrekening-sparen profiteer je van belastingvoordeel en een hoge variabele rente van 0,30%. Hoe eerder je begint met sparen voor je pensioen, hoe meer rendement. En hoe eerder je eventueel zou kunnen stoppen met werken. 


9. Geld investeren middels spaarverzekering

geld investeren spaarverzekering

Wil je een vaste hoge rente en geld opzijzetten voor een langere termijn in Nederland? Open dan een spaarverzekering. Misschien wil je de kinderen helpen bij het kopen van hun eerste huis of sparen voor een droomreis. De spaarverzekering van coöperatie DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, biedt een vaste rente van 2,00%. Een DELA Spaarverzekering is voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar. Een bijkomend voordeel is dat je rente-op-rente ontvangt. Tussentijds opnemen kost je overigens €150,-. Dus lekker laten staan.


10. Los af op je hypotheek

vastgoedobligaties

Heb je een hypotheek en aardig wat spaargeld? Een groot voordeel van aflossen op je hypotheek is dat het zorgt voor een besparing van de maandlasten en rente. Misschien is dit wel de slimste investering. Mits je een hypotheek hebt natuurlijk. Aan deze investering zit namelijk geen risico verbonden. Kortom, het vrijgekomen geld kun je direct investeren in één van onze investeringstips. Een win-win effect.


11. Investeren in een vakantiewoning

investeren vakantiewoning

Heb je wat meer geld te besteden. Overweeg dan je geld te investeren in een vakantiewoning. Zeker in deze tijd met het Corona virus kan dit een uitstekende investering zijn. Steeds meer mensen boeken lokale vakanties. Zo profiteer je mee van stijgend binnenlandse toerisme. Bovendien kun je er ook zelf van genieten op momenten dat de vakantiewoning vrij is.

Ter illustratie: volgens het NVM dat jaarlijks in kaart brengt hoe de markt verloopt van recreatiewoningen blijkt dat de verkoop al jaren toeneemt. Let wel op de mogelijke risico’s. 


Geld investeren: Welke optie kies jij?

Dus, ben je ook op zoek naar een slimme manier om geld te investeren in 2021? Kijk eens naar beleggen in aandelen of investeer in vastgoedfondsen. Heb je veel geld spreid dan over verschillende opties. Liever een gewone spaarrekening openen zonder voorwaarden? Bekijk spaarrekeningen via ons overzicht. 

Disclaimer: beleggen is nooit zonder risico’s. Beleg nooit met geld dat je op korte termijn nodig kunt hebben. 

Top