Je wilt je geld ergens in investeren maar je weet niet waarin. Aan de hand van oplossingen geven we antwoord op deze vraag. Je wilt geen rendement mislopen op je geld in 2020.

Er zijn genoeg oplossingen om met (weinig) geld te investeren zonder al te veel risico met een hoog rendement. Waar jij in wilt investeren hangt af van je persoonlijke wensen. Waarin kun je het beste geld investeren in 2020?

Geld investeren: Waarom?

Het is altijd slim om geld achter de hand te hebben. Als appeltje voor de dorst, een nieuwe auto of voor een nieuw huis. Misschien wil je wel investeren in je pensioen. De rente op je spaarrekening is bijna nul procent dus zoek je naar andere oplossingen. Bedenk hoeveel je wilt investeren en maak een plan. Heb je veel geld spreid dan je investering uit over verschillende opties.

1. Beleggen in aandelen

geld-investeren-beleggen-in-aandelenBeleg in aandelen(via broker). Je wilt beleggen en zelf de touwtjes in handen hebben. Open een gratis beleggingsrekening bij één van de beschikbare online brokers in Nederland. Enkele populaire brokers zijn Binck bank door het gebruikersvriendelijke platform en goede service. Binck biedt momenteel gratis transactietegoed aan van €200. Bekijk actie.

Of eToro tegen zeer lage kosten. 0% commissie op aandelen en ETF’s.  Bij eToro open je gratis een account dat erg intuïtief aanvoelt.  Je kunt je hier aanmelden en profiteren van lage tarieven bij eToro. Na een minimale storting van €200 kun je starten met handelen.

De wachtlijst bij DEGIRO is door het hoge aantal aanvragen momenteel ook weer ingelopen.  Bij DEGIRO handel je tegen ongekend lage tarieven. Het traders platform is tevens bekroond met diverse awards. 

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.


2. Consumentenleningen (P2P)

lening investerenInvesteer in consumentenleningen (P2P) particulier. Voor een persoonlijke lening kijken particulieren ook steeds vaker naar alternatieven voor de meestal “dure” bank. Het alternatief is een online platform die investeerders en consumenten met een leenbehoefte bij elkaar brengt. Een Nederlandse aanbieder is Lender & Spender. Je investering wordt verspreid over flink wat leningen en zo kun je een gemiddeld rendement behalen van 4,0%. De minimale inleg is €100.

Wil je een nog hoger rendement. Kijk dan verder dan Nederland. Bij Fast invest kan het rendement oplopen tot 18% rente. Fast Invest is een P2P-investeringsplatform dat sinds 2015 in de meeste EU-landen actief is. Meer dan 41.000 gebruikers, die zich al bij het Fast Invest platform hebben aangesloten, kunnen een passieve inkomstenstroom opbouwen door te investeren in consumentenleningen in EUR en PLN afkomstig uit EU-landen. Je kunt al starten met investeren vanaf €1, inclusief MoneyBack Guarantee. Als je besluit om te stoppen met investeren bij een lening, koopt Fast Invest de investering terug in één dag. Open een account en start met investeren.


3. Investeer in vastgoed

Beleggen in vastgoed_SynVestInvesteer in vastgoedfondsen
SynVest is sinds januari gestart met het SynVest Dutch RealEstate Fund gericht op de Nederlandse markt. Als particulier investeerder kun je nu via SynVest beleggen in waardevol vastgoed, met een kleine investering vanaf €100,- per maand of eenmalig €2.500.  SynVest stelt haar investeerders ook in staat om beleggingen uit te breiden en te verkopen. Je kunt al gauw een gemiddeld rendement behalen van 7,8% over 7 jaar (prognose). Wanneer je in juni €10.000 investeert krijg je een maand extra dividend van 6% uitgekeerd. Vraag meer informatie op via deze link.

Of kies voor beleggen in vastgoed via CORUM. CORUM opereert in de commerciële vastgoedmarkt en beheert vastgoed in verschillende landen en verschillende sectoren om zo o.a. de risico’s te spreiden en stabiel potentieel rendement te bieden. CORUM biedt momenteel twee vastgoedfondsen aan in Nederland, namelijk CORUM Origin (gericht op vastgoed in de eurozone) en CORUM XL (gericht op wereldwijd vastgoed). Beide fondsen zijn toegankelijk, hebben meerdere prestigieuze awards gewonnen en hebben hun rendementsdoelstelling sinds de oprichting overtroffen (niet gegarandeerd). Beleggen in CORUM XL kan al vanaf €189 per aandeel (incl. alle kosten) en in CORUM Origin kan dit vanaf €1.090 per aandeel (incl. alle kosten).

geld investeren in vastgoed_CorumBij CORUM beleg je erg gespreid; CORUM investeert in 16 verschillende landen, 6 sectoren en in 3 verschillende valuta. Het bruto dividend uitgekeerd in 2019 bij CORUM Origin bedroeg 6,25% (excl. 1,40% netto waardestijging van het aandeel), voor CORUM XL was dit in 6,26%*. Beide fondsen bieden de mogelijkheid om het potentiële dividend maandelijks te laten uitbetalen of dit te herbeleggen in nieuwe aandelen. Maandelijks sparen kan vanaf €50, indien er tenminste één aandeel wordt aangehouden. Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan.


4. Investeren in Startups

Geld-investeren-in-startups-bedrijfsleningenGeld investeren in startups (ondernemers) Wil jij startende ondernemers helpen hun droom waar te maken en tegelijkertijd een mooi rendement behalen door verstandig te investeren in bedrijven? Crowdfunding biedt ondernemers bedrijfsleningen. Dit is tegenwoordig erg populair. Zeker nadat de banken in de crisis minder snel geld uitleenden aan bedrijven. Via Oneplanetcrowd investeer je ook nog eens in duurzame bedrijfsleningen met positieve impact op mens en milieu. Inleggen vanaf €150 met 6% rendement.

Of leen groeikapitaal uit aan bedrijven in de zorg.  Crowdfundingplatform Aescuvest biedt particuliere en institutionele investeerders de mogelijkheid om te investeren in zorgvuldig gekozen Europese start-ups uit de zorgsector. Naast het profiteren van een hoge ROI, helpt het investeren in aescuvest bij het financieren van ontwikkelingen in de gezondheidszorg die een enorm positief effect kunnen hebben op de maatschappij in het algemeen. Kies zelf je project en behaal een hoog rendement tot 12%. Het minimale investeringsbedrag is 1 000 EUR. 


5. Geld investeren in Goud

Investeer je geld in Goud. In tijden van onzekerheid grijpen beleggers terug op waardevaste producten. Goud is daar één van. Wanneer je op korte termijn wilt speculeren op de goudkoers kun je dit doen door middel van CFD’s op grondstoffen door het kopen van aandelen van mijnbedrijven. Een andere interessant edelmetaal om naar te kijken is Lithium. De prijs van Lithium ging in 2017 al door het dak en zal de aankomende jaren waarschijnlijk alleen maar meer in waarde stijgen. De belangrijkste en snelst groeiende markt is die van de elektrische auto. Investeren in goud en edelmetalen kan o.a. via een rekening bij Binck.


6. Deposito rekening (buitenland)

Open een deposito rekening (in het buitenland). Je bent op zoek naar een hoger rendement. Je wilt niet beleggen maar wel een hogere rente dan die beschamende 0,01% rente bij je huisbank. ABN AMRO verlaagde recent de rente zelfs naar 0,00% Kies voor een deposito rekening in het buitenland. Zet je geld vast voor een bepaalde periode tegen een vaste hoge rente.

Kies voor deposito sparen via bankenplatform Raisin. Spaar bij CKV Spaarbank en geniet 0,60% rente op een 1 jaar deposito. Flink meer dan Nederlandse aanbieders. Inleggen kan vanaf €5.000 met €20 welkomstbonus. De bank is afkomstig uit België.  S&P Kredietstatus België: AA (peildatum maart:2020)

Bij een vijf-jaars deposito spaar je gunstig bij de Tsjechische bank J&T Banka tegen 1,4% rente en €25 welkomstbonus.  Inleggen vanaf €10.000. Om aanspraak te maken op een bonus dien je minimaal €10.000 in te leggen overigens. Je geld is verzekerd tot EUR 100.000.


7. Vul je pensioen aan met Pensioenbeleggen

PensioenbeleggenVul je pensioen aan met beleggen. Je kunt pensioenbeleggen en jouw additionele pensioen opbouwen en gebruik maken van aantrekkelijke belastingvoordelen. Het is natuurlijk verstandig om je pensioen goed geregeld te hebben.

Wil je liever sparen dan beleggen voor je pensioen? Kies dan voor flexibel pensioen-sparen bij Brand New Day. Met een pensioenrekening-sparen profiteer je van belastingvoordeel en een hoge variabele rente van 0,45%. Hoe eerder je begint met sparen voor je pensioen, hoe meer rendement en hoe eerder je eventueel zou kunnen stoppen met werken. Er gelden eenmalige afsluitkosten van €25. 


8. Open een spaarverzekering

Open een spaarverzekering (lange termijn). Wil je een vaste hoge rente en geld opzijzetten voor een langere termijn in Nederland? Misschien wil je de kinderen helpen bij het kopen van hun eerste huis of sparen voor een droomreis. De spaarverzekering van coöperatie DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, biedt een vaste rente van 2,00%. Een DELA Spaarverzekering is voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar.


Geld investeren: welke optie kies jij?

Ben je ook op zoek naar een slimme manier om geld te investeren in 2020? Kijk eens naar consumentenkredieten of investeer in vastgoed.  Heb je veel geld spreid dan over verschillende opties. Liever een “gewone” spaarrekening openen? Bekijk vrij-opneembare spaarrekeningen via onze statische vergelijker.

Let op, beleggen is nooit zonder risico’s. Beleg nooit met geld dat je op korte termijn nodig kunt hebben. 

Top