Je wilt je geld ergens in investeren maar je weet niet waarin. Aan de hand van oplossingen geven we antwoord op deze vraag. Je wilt geen rendement mislopen op je geld in 2020.

Er zijn genoeg oplossingen om met (weinig) geld te investeren zonder al te veel risico met een hoog rendement. Waar jij in wilt investeren hangt af van je persoonlijke wensen. Waarin kun je het beste geld investeren in 2020?

Geld investeren: Waarom?

Het is altijd slim om geld achter de hand te hebben. Als appeltje voor de dorst, een nieuwe auto of voor een nieuw huis. Misschien wil je wel investeren in je pensioen. De rente op je spaarrekening is bijna nul procent dus zoek je naar andere oplossingen. Bedenk hoeveel je wilt investeren en maak een plan. Heb je veel geld spreid dan je investering uit over verschillende opties.

1. Beleggen in aandelen

geld-investeren-beleggen-in-aandelenBeleg in aandelen(via broker). Je wilt beleggen en zelf de touwtjes in handen hebben. Open een gratis beleggingsrekening bij één van de beschikbare online brokers in Nederland. Enkele populaire brokers zijn DEGIRO en Binck bank. Beide brokers bieden momenteel gratis transactietegoed aan: €1000 en €500.

Tip: sinds kort is er ook een Duitse Discount-broker actief op de Nederlandse markt. Flatex. Bij Flatex betaal je €0 transactiekosten. Het handelen via dit platform is dus gratis!

Disclaimer:  beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

2. Deposito rekening (buitenland)

deposito-rekening-buitenland-SavedoOpen een deposito rekening (in het buitenland). Je bent op zoek naar een hoger rendement. Je wilt niet beleggen maar wel een hogere rente dan die beschamende 0,01% rente bij je huisbank. ABN AMRO verlaagt de rente zelfs naar 0,00% in april 2020. Kies voor een deposito rekening in het buitenland. Zet je geld vast voor een bepaalde periode tegen een vaste hoge rente.

Spaar via banken platform Savedo en geniet een hoge rente. Spaar bij de Italiaanse bank Imprebanca en geniet 1,3% rente op een vier-jaars deposito. Flink meer dan Nederlandse aanbieders. Inleggen kan vanaf €10.000.

Liever met een lagere inleg sparen? Spaar dan ook bij de Slowaakse bank Privatbanka tegen 1,2% rente op een twee-jaars deposito. Inleggen vanaf €1.000. Je geld is bij beide banken verzekerd tot EUR 100.000.

3. Consumentenleningen (P2P)

lening investerenInvesteer in consumentenleningen (P2P) particulier. Voor een persoonlijke lening kijken particulieren ook steeds vaker naar alternatieven voor de meestal “dure” bank. Het alternatief is een online platform die investeerders en consumenten met een leenbehoefte bij elkaar brengt. Een Nederlandse aanbieder is Lender & Spender. Je investering wordt verspreid over flink wat leningen en zo kun je een gemiddeld rendement behalen van 4,2,%. De minimale inleg is €100.

Wil je een nog hoger rendement. Kijk dan verder dan Nederland. Bij Fast invest kan het rendement oplopen tot 16% rente. Fast Invest is een P2P-investeringsplatform dat sinds 2015 in de meeste EU-landen actief is. Meer dan 29.000 gebruikers, die zich al bij het Fast Invest platform hebben aangesloten, kunnen een passieve inkomstenstroom opbouwen door te investeren in consumentenleningen in EUR en PLN afkomstig uit EU-landen. Je kunt al starten met investeren vanaf €1, inclusief MoneyBack Guarantee. Als je besluit om te stoppen met investeren bij een lening, koopt Fast Invest de investering terug in één dag.

4. Investeren in Startups

Geld-investeren-in-startups-bedrijfsleningenGeld investeren in startups (ondernemers) Wil jij startende ondernemers helpen hun droom waar te maken en tegelijkertijd een mooi rendement behalen door verstandig te investeren in bedrijven? Crowdfunding biedt ondernemers bedrijfsleningen. Dit is tegenwoordig erg populair. Zeker nadat de banken in de crisis minder snel geld uitleenden aan bedrijven. Via Oneplanetcrowd investeer je ook nog eens in duurzame bedrijfsleningen met positieve impact op mens en milieu. Inleggen vanaf €150 met 6% rendement.

Of leen groeikapitaal uit aan bedrijven in opkomende landen. Kies zelf je project en behaal een rendement van tussen de 2 en 7%. Inleggen kan al vanaf €50. Registreer via crowdfundingplatform Lendahand.

5. Geld investeren in Goud

Investeer je geld in Goud. In tijden van onzekerheid grijpen beleggers terug op waardevaste producten. Goud is daar één van. Wanneer je op korte termijn wilt speculeren op de goudkoers kun je dit doen door middel van CFD’s op grondstoffen door het kopen van aandelen van mijnbedrijven. Een andere interessant edelmetaal om naar te kijken is Lithium. De prijs van Lithium ging in 2017 al door het dak en zal de aankomende jaren waarschijnlijk alleen maar meer in waarde stijgen. De belangrijkste en snelst groeiende markt is die van de elektrische auto. Investeren in goud en edelmetalen kan o.a. via een rekening bij Binck.

6. Investeer in vastgoedobligaties

Investeer in vastgoedobligatiesInvesteer in vastgoedobligaties. Exporo is op dit moment één van de hoogst gewaardeerde fintech disruptors in de Duitse vastgoedsector. Als particulier investeerder kun je nu via Exporo beleggen in waardevol vastgoed, met een kleine investering vanaf €1.000,-. Exporo stelt haar investeerders ook in staat om flexibel hun investeringen te verkopen via haar eigen handelsplatform. Je kunt al gauw een rendement behalen van 5%. Wanneer je nu €1.000 investeert krijg je een welkomstbonus van €100 cashback retour. Registreren via deze link.

7. Vul je pensioen aan met Pensioenbeleggen

PensioenbeleggenVul je pensioen aan met beleggen. Je kunt pensioenbeleggen en jouw additionele pensioen opbouwen en gebruik maken van aantrekkelijke belastingvoordelen. Het is natuurlijk verstandig om je pensioen goed geregeld te hebben. Wil je liever sparen dan beleggen voor je pensioen? Kies dan voor flexibel pensioen-sparen bij Brand New Day. Met een pensioenrekening-sparen profiteer je van belastingvoordeel en een hoge variabele rente van 0,55%.

8. Open een spaarverzekering

Open een spaarverzekering (lange termijn). Wil je een vaste hoge rente en geld opzijzetten voor een langere termijn in Nederland? Misschien wil je de kinderen helpen bij het kopen van hun eerste huis of sparen voor een droomreis. De spaarverzekering van coöperatie DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, biedt een vaste rente van 2,00%. Een DELA Spaarverzekering is voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar.

Geld investeren: welke optie kies jij?

Ben je ook op zoek naar een slimme manier om geld te investeren in 2020? Kijk eens naar crowdfunding of investeer in vastgoed.  Liever een “gewone” spaarrekening openen? Bekijk vrij-opneembare spaarrekeningen via onze statische vergelijker.

Top