Je wilt je geld ergens in investeren maar je weet niet waarin. Aan de hand van oplossingen geven we antwoord op deze vraag. Er zijn genoeg oplossingen om met (weinig) geld te investeren zonder al te veel risico met een hoog rendement. Waar jij in wilt investeren hangt af van je persoonlijke wensen. Je wilt geen rendement mislopen op je geld. Waarin kun je het beste geld investeren in 2021?

Geld investeren: Waarom?

Het is altijd slim om geld achter de hand te hebben. Als appeltje voor de dorst, een nieuwe auto of voor een nieuw huis. Misschien wil je wel investeren in je pensioen. De rente op je spaarrekening is bijna nul procent dus zoek je naar andere oplossingen. Bedenk hoeveel je wilt investeren en maak een plan. Heb je veel geld spreid dan je investering uit over verschillende opties.

1. Beleggen in aandelen

alternatieven voor sparen-beleggen-in-aandelen
Beleggen wordt steeds populairder (online broker Binck)

De meest populaire vorm van investeren is beleggen in aandelen op de beurs. Het aantal Nederlanders dat geld heeft belegd is in 2020 met ruim een kwart toegenomen. Er zijn nu 1,75 miljoen huishoudens die geld in onder meer aandelen en beleggingsfondsen hebben gestopt, blijkt uit onderzoek. 

Als je overweegt te gaan beleggen en zelf de touwtjes in handen wil hebben,  start dan met investeren in aandelen (via broker). Open een gratis beleggingsrekening bij één van de beschikbare online brokers in Nederland. Een populaire Nederlandse broker is Binck bank door het gebruikersvriendelijke platform, goede service en slimme app. Binck biedt momenteel gratis transactietegoed aan van €200. Bekijk actie.

Wil je helemaal geen transactiekosten? Dan kun je het beste kiezen voor een gratis handelsaccount via eToro. Beleg in populaire aandelen zonder dat je na hoeft te denken over de kosten. Het proces is erg simpel. Bij deze broker handel je commissie-vrij. Met meer dan 1000 aandelen om in te investeren, is het eenvoudig om te beleggen in je favoriete merken die je goed kent. Je handelt tegen €0,- transactiekosten. Ook gelden er geen uitgifte – en beheerskosten. Je opent een online account wat erg intuïtief aanvoelt. 

geld investeren_aandelen_eToro
eToro dashboard: Copy trading via eToro

eToro is trouwens de enige plaats waar beleggers traditionele activa zoals aandelen of grondstoffen kunnen aanhouden naast ‘nieuwe’ activa zoals Bitcoin. Een leuke feature van het platform is dat je strategieën van succesvolle beleggers kunt kopiëren en zo kunt leren hoe je een hoog rendement kunt behalen.  Je kunt een demo account openen en oefenen met €100.000,- of direct starten. Na het storten van €50,- kun je direct starten met investeren in aandelen. Open hier een gratis account. 

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.


2. Investeren in Crypto (Bitcoin)

investeren in crypto

Wil je wat spannenders met je geld? Investeren in Bitcoin kan erg voordelig uitpakken. Zeker wanneer je actief handelt, kan je optimaal profiteren van de laatste koersschommelingen. Je hebt zelf volledige controle over je beleggingen. Sommige mensen noemen de Bitcoin inmiddels het “digitale goud”. De munt zou traditionele valuta als de euro en dollar op termijn kunnen vervangen als betaalmiddel. De Bitcoin blijft records breken. Let wel op. De koers van de Bitcoin schommelt heel erg op en neer. Sommige grote banken geloven dat een bitcoin in de toekomst $100.000 of zelfs $1.000.000 waard kunnen worden. 

eToro maakt handelen toegankelijk. Van Bitcoin tot de prijs van olie – het geeft particuliere beleggers toegang tot een volledig scala aan markten. Bovendien biedt het de mogelijkheid om handelskennis te delen en gebruikers de mogelijkheid te geven om andere handelaren te volgen – en te profiteren van hun transacties. eToro biedt gebruikers nu ook toegang tot 26 crypto’s, waaronder onlangs toegevoegde Uniswap, Chainlink en Dogecoin, evenals staking-aanbiedingen voor Cardano (ADA) en TRON. Inleggen kan al vanaf €50,- (voorheen €200,-). Open hier je gratis rekening. 

Ben je meer van het buy & hold principe? Tegenwoordig kun je eenvoudig Bitcoins kopen via zogeheten exchanges. Je kunt ook investeren in bitcoin door er een fractie (gedeelte) van te kopen.

Koop je Bitcoin of andere 49 cryptovaluta veilig via Bitvavo. Bitvavo is de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland. De handelskosten bedragen maximaal 0,25%. Inleggen kan al vanaf €1,-. Betalen kan eenvoudig met iDeal, Bancontact, Creditcard of één van de andere 8 betaalmethodes.  

Disclaimer: Beleggen in Bitcoins kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen. 


3. Geld investeren in vastgoed

vastgoedfondsen investeren
Aangekocht vastgoed door beleggingsinstelling Synvest

Denk je erover om je geld te investeren in vastgoed? Kijk dan eens naar de mogelijkheid van vastgoedfondsen. Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat investeert in vastgoed zoals woningen, kantoren of winkelcentra. SynVest, een beleggingsinstelling die in vastgoed belegt is sinds vorig jaar gestart met het SynVest Dutch RealEstate Fund gericht op de Nederlandse markt. Als particuliere investeerder kun je nu via SynVest beleggen in waardevol Nederlands vastgoed, met een kleine investering vanaf €100,- per maand of eenmalig €2.500.   SynVest stelt haar investeerders ook in staat om beleggingen uit te breiden en te verkopen. Het risico is overzichtelijk door geografische spreiding en langlopende huurcontracten. Je kunt al gauw een gemiddeld rendement behalen van 8,1% over 7 jaar (prognose). Tevens is er een maandelijks voorschotdividend van 6% op jaarbasis. Vraag vrijblijvend meer informatie op via deze link.

Of kies voor investeren in vastgoed via CORUM. CORUM Investments opereert in de commerciële vastgoedmarkt en beheert vastgoed in verschillende landen en verschillende sectoren om zo o.a. de risico’s te spreiden en stabiel potentieel rendement te bieden. CORUM biedt momenteel twee vastgoedfondsen aan in Nederland, namelijk CORUM Origin (gericht op vastgoed in de eurozone) en CORUM XL (gericht op wereldwijd vastgoed). Beleggen in CORUM XL kan al vanaf €189 per aandeel (incl. alle kosten). Bij CORUM Origin kan dit vanaf €1.090 per aandeel (incl. alle kosten).

geld investeren in vastgoed_Corum
Download een brochure op de website van CORUM

Bij CORUM beleg je erg gespreid. CORUM investeert in 16 verschillende landen, 6 sectoren en in 3 verschillende valuta. Het bruto dividend uitgekeerd in 2020 bij CORUM Origin bedroeg 6,00% (excl. 1,40% netto waardestijging van het aandeel), voor CORUM XL was dit 5,66%. Beide fondsen bieden de mogelijkheid om het potentiële dividend maandelijks te laten uitbetalen of dit te herbeleggen in nieuwe aandelen. Maandelijks sparen kan vanaf €50, indien er tenminste één aandeel wordt aangehouden. Download hier de brochure.


4. Investeren in leningen (P2P)

lening investeren

Wil je geld investeren tegen een hoog rendement en relatief laag risico? Voor een persoonlijke lening kijken particulieren ook steeds vaker naar alternatieven voor de meestal “dure” bank. Het alternatief is een online platform die investeerders en consumenten met een leenbehoefte bij elkaar brengt. Een Nederlandse aanbieder is Lender & Spender. Je investering wordt verspreid over flink wat leningen en zorgt zo voor een laag risico.  Je kunt een netto rendement behalen tot 4,0%. De minimale inleg is €100.

Wil je een nog hoger rendement. Kijk dan verder dan Nederland. Bij Mintos kan het rendement oplopen tot 12.8% rente. Mintos is een platform voor beleggingen in leningen. Beleg in leningen en begin met het verdienen van passief inkomen. Keuze uit duizenden mogelijkheden over de hele wereld op de marktplaats.

Je kunt al starten met investeren vanaf €10,-. De meeste mensen starten echter met €200,- inleg en spreiden over meerdere leningen om zo risico te spreiden. Als je besluit om te stoppen met investeren kun je jouw lening ook doorverkopen aan andere investeerders. Open een account en start met investeren.


5. Investeren in Startups

investeren in startups

Wil jij startende ondernemers helpen hun droom waar te maken en tegelijkertijd een mooi rendement behalen door verstandig te investeren in startups? Crowdfunding biedt ondernemers bedrijfsleningen. Dit is tegenwoordig erg populair. Zeker nadat de banken in de crisis minder snel geld uitleenden aan bedrijven. Via Oneplanetcrowd investeer je in duurzame bedrijfsleningen met positieve impact op mens en milieu. Kies zelf je project waar je affiniteit mee hebt en start met investeren. Inleggen kan al vanaf 150 euro. Je kunt een een gemiddeld rendement van 6% behalen.

Of leen groeikapitaal uit aan bedrijven via Mintos. Mintos biedt particuliere investeerders de mogelijkheid om te investeren in zorgvuldig gekozen Europese start-ups. Naast het profiteren van een hoge ROI, helpt het investeren via Mintos bij het financieren van ontwikkelingen in diverse sectoren die een enorm positief effect kunnen hebben op de maatschappij in het algemeen. Kies zelf je bedrijfslening en behaal een hoog rendement tot 12,8%. Het minimale investeringsbedrag is 10 euro. 


6. Geld investeren in goud

In tijden van onzekerheid grijpen beleggers terug op waardevaste producten. Goud is daar één van. Wanneer je op korte termijn wilt speculeren op de goudkoers kun je dit doen door middel van CFD’s op grondstoffen door het kopen van aandelen van mijnbedrijven.  Geld investeren in goud en edelmetalen kan eenvoudig via een rekening bij Libertex.  Of kies voor crypto exchange Bitpanda waar je naast het handelen in edelmetalen zoals goud en zilver ook kunt handelen in crypto munten. 

Disclaimer Libertex: het beleggen in producten met een hefboomwerking zoals CFD’s houdt een aanzienlijk risico op verlies in en is wellicht niet voor alle beleggers geschikt. 83% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het verhandelen van CFD’s van deze aanbieder. 


7. Open een termijndeposito (buitenland)

deposito-rekening-buitenland-Savedo
Dashboard spaarplatform Raisin

Je bent op zoek naar een hoger rendement. Je wilt niet beleggen maar wel een hogere rente dan die beschamende 0,01% rente bij je huisbank. zet je geld dan weg op een termijndeposito (in het buitenland). Grootbank ABN AMRO verlaagde recent de rente zelfs naar 0,00%. Bij een deposito zet je jouw geld vast voor een bepaalde periode tegen een vaste hoge rente. Kies voor deposito sparen via bankenplatform Raisin. Spaar bij Inbank en geniet 0,40% rente op een 1 jaar deposito. Flink meer dan Nederlandse aanbieders. Inleggen kan vanaf €2.000 met een welkomstbonus. De bank is afkomstig uit Estland.

Bij een vijf-jaars deposito spaar je gunstig bij de Tsjechische bank J&T Banka tegen 1,2% rente en €25 welkomstbonus.  Inleggen vanaf €10.000. Om aanspraak te maken op een bonus dien je minimaal €10.000 in te leggen overigens. Je geld is verzekerd tot EUR 100.000.


8. Vul je pensioen aan met pensioenbeleggen  

investeren Pensioenbeleggen

Het is niet het meest spannende onderwerp maar je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is natuurlijk verstandig om je pensioen goed geregeld te hebben. Je kunt je pensioen aanvullen door te beleggen. Je kunt kiezen voor pensioenbeleggen bij Brand New Day en jouw additionele pensioen opbouwen en gebruik maken van aantrekkelijke belastingvoordelen. Wil je liever sparen dan beleggen voor je pensioen? Kies dan voor flexibel pensioen-sparen bij Brand New Day. Met een pensioenrekening-sparen profiteer je van belastingvoordeel en een hoge variabele rente van 0,40%. Hoe eerder je begint met sparen voor je pensioen, hoe meer rendement en hoe eerder je eventueel zou kunnen stoppen met werken. Er gelden eenmalige afsluitkosten van €25,-. 


9. Geld investeren middels spaarverzekering

geld investeren spaarverzekering

Wil je een vaste hoge rente en geld opzijzetten voor een langere termijn in Nederland? Open dan een spaarverzekering. Misschien wil je de kinderen helpen bij het kopen van hun eerste huis of sparen voor een droomreis. De spaarverzekering van coöperatie DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, biedt een vaste rente van 2,00%. Een DELA Spaarverzekering is voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar. Een bijkomend voordeel is dat je rente-op-rente ontvangt. Tussentijds opnemen kost je overigens €150,-. Dus lekker laten staan.


10. Los af op je hypotheek

vastgoedobligaties

Heb je een hypotheek en aardig wat spaargeld? Een groot voordeel van aflossen op je hypotheek is dat het zorgt voor een besparing van de maandlasten inclusief de rente. Wellicht is dit misschien wel de slimste investering, mits je een hypotheek hebt natuurlijk. Aan deze investering zit namelijk geen risico’s verbonden. Het mooie is dat je het vrijgekomen geld direct kunt investeren in één van de investeringstips in dit artikel. Een win-win effect.


11. Investeren in een vakantiewoning

investeren vakantiewoning

Heb je wat meer geld te besteden. Overweeg dan je geld te investeren in een  vakantiewoning. Zeker in deze tijd met het Corona virus kan dit een uitstekende investering zijn. Steeds meer mensen boeken lokale vakanties en zo profiteer je mee van dit stijgende binnenlandse toerisme. Bovendien kun je er ook zelf van genieten op momenten dat de vakantiewoning vrij is. Volgens het NVM dat jaarlijks in kaart brengt hoe de markt verloopt van recreatiewoningen blijkt dat de verkoop al jaren toeneemt. Let wel op de mogelijke risico’s. 

Of kijk buiten Nederland naar het Europese platform Reinvest24 waar je in verschillende vastgoed objecten kunt investeren met een lage inleg. Het platform biedt residentiële en commerciële projecten van Estland, Letland, Moldavië en Spanje. Je kunt een rendement behalen tot 14.8%. Door in dit platform te investeren, krijg je de meeste voordelen die je gewoonlijk hebt van klassiek beleggen in onroerend goed: maandelijkse huurinkomsten en vermogensgroei wanneer een project wordt verkocht. De minimale inleg is €100,-. 


Geld investeren: Welke optie kies jij?

Ben je ook op zoek naar een slimme manier om geld te investeren in 2021? Kijk eens naar beleggen in aandelen of investeer in vastgoedfondsen. Heb je veel geld spreid dan over verschillende opties. Liever een “gewone” spaarrekening openen? Bekijk vrij-opneembare spaarrekeningen via onze statische vergelijker.

Let op, beleggen is nooit zonder risico’s. Beleg nooit met geld dat je op korte termijn nodig kunt hebben. 

Top