Je wilt je geld ergens in investeren maar je weet niet waarin. Aan de hand van 7 oplossingen geven we antwoord op deze vraag. Je wilt geen rendement mislopen op je geld in 2019.

Er zijn genoeg oplossingen om met (weinig) geld te investeren zonder al te veel risico met een hoog rendement. Waar jij in wilt investeren hangt af van je persoonlijke wensen. Waarin kun je het beste geld investeren in 2019?

geld_investeren_spaarrentesvergelijken

Geld investeren: Waarom?

Het is altijd slim om geld achter de hand te hebben. Als appeltje voor de dorst, een nieuwe auto of voor een nieuw huis. Misschien wil je wel investeren in je pensioen. De rente op je spaarrekening is bijna nul procent dus zoek je naar andere oplossingen. Bedenk hoeveel je wilt investeren en maak een plan. Heb je veel geld spreid dan je investering uit over verschillende opties.

Investeren in Startups

Wil jij startende ondernemers helpen hun droom waar te maken en tegelijkertijd een mooi rendement behalen door verstandig te investeren in bedrijven? Crowdfunding biedt ondernemers bedrijfsleningen. Dit is tegenwoordig erg populair. Zeker nadat de banken in de crisis minder snel geld uitleenden aan ondernemingsplannen. Bij Funding Circle kun je 6 tot 8% rendement krijgen op je uitgeleende geld. Je kunt met weinig geld starten. Vanaf €100. Een andere optie is bij Oneplanetcrowd Nu investeer je ook nog eens in duurzame bedrijfsleningen met positieve impact op mens en milieu.

Investeren in Vastgoed obligaties

Investeer in vastgoed obligaties (Nederlandse woningen). Beleg met de zekerheid met als
onderpand Nederlandse woningen. Zowel voor de gevorderde als de startende belegger is dit een goede stap op weg naar meer rendement. Bij Vondellaan Vastgoed start je nu met 5% rendement. Je kunt beginnen met een lage inzet van €1.000. De rente wordt ieder kwartaal uitgekeerd en de looptijd is minimaal één jaar.

Deposito rekening (buitenland)

Je bent op zoek naar een hoger rendement. Je wilt niet beleggen maar wel een hogere rente dan die beschamende 0,05% rente bij je huisbank. Kies voor een deposito rekening in het buitenland. Spaar via banken platform Savedo, Raisin of Binck en geniet een hoge rente. Spaar bij de Portugese bank Banco BNI en geniet 1,75% rente op een vijf-jaars deposito. Of spaar bij BlueOrange Bank uit Letland tegen 1,30% rente op een twee-jaars deposito. Je geld is verzekerd tot EUR 100.000.

Beleggen in aandelen

Je wilt beleggen en zelf de touwtjes in handen hebben. Open een gratis beleggingsrekening bij één van de beschikbare online brokers in Nederland. Enkele populaire brokers zijn Mexem (laagste tarieven van NL) DEGIRO en Binck bank. De laatste twee bieden momenteel gratis transactietegoed aan.

Geld investeren in Goud

In tijden van onzekerheid grijpen beleggers terug op waardevaste producten. Goud is daar één van. Wanneer je op korte termijn wilt speculeren op de goudkoers kun je dit doen door middel van CFD’s op grondstoffen door het kopen van aandelen van mijnbedrijven. Een andere interessant edelmetaal om naar te kijken is Lithium. De prijs van Lithium ging in 2017 al door het dak en zal de aankomende jaren waarschijnlijk alleen maar meer in waarde stijgen. De belangrijkste en snelst groeiende markt is die van de elektrische auto. Investeren in goud en edelmetalen kan o.a. via een rekening bij Binck.

Vul je pensioen aan met Pensioenbeleggen

Je kunt Pensioenbeleggen en jouw additionele pensioen opbouwen en gebruik maken van aantrekkelijke belastingvoordelen. Het is natuurlijk verstandig om je pensioen goed geregeld te hebben. Binck Pensioen is een geschikt product voor het opbouwen van vermogen tot je pensioen en kostenefficiënt. Een andere mogelijkheid is Brand New Day Pensioenbeleggen.

Wil je liever sparen dan beleggen voor je pensioen? Kies dan voor flexibel sparen voor je grijze haren bij Brand New Day. Met een pensioenrekening-sparen profiteer je van belastingvoordeel en een hoge variabele rente.

Open een spaarverzekering

Wil je een vaste hoge rente en geld opzijzetten voor een langere termijn in Nederland? De spaarverzekering van coöperatie DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, biedt een vaste rente van 2,00%. Een DELA Spaarverzekering is voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar.

Geld investeren: welke optie kies jij?

Ben je ook op zoek naar een slimme manier om geld te investeren in 2019? Denk dan ook eens aan investeren via Crowdfunding. Via crowdfunding leen je geld uit aan ondernemers en profiteer je van een rente van 4.2 – 8% bij Funding Circle of OneplanetCrowd. Investeer je in vastgoed dan behaal je een minimale rente van 5% via Vondellaan vastgoed.

Top