Ter illustratie, de rente op je spaarrekening ligt slechts tussen de 1,50% en 1,70%. Om die reden ben je waarschijnlijk op zoek naar andere mogelijkheden. Waarin kun je nu het beste je geld investeren? Zonder al te veel risico en met een hoog rendement.

Geld investeren, waarin?

Waar jij in wilt investeren hangt af van je persoonlijke wensen. Wij lichten de 10 beste investeringsmogelijkheden voor 2024 toe in dit artikel. 

1. Beleggen in aandelen of ETF’s

geld investeren waarin 2024 beleggen

Beleggen in aandelen of beleggingsfondsen (ETF’s)

De meest populaire vorm van investeren is beleggen in aandelen op de beurs. Behoefte aan meer rendement is de belangrijkste reden om te starten met beleggen. Dit blijkt uit een consumentenonderzoek van de AFM consumentenmonitor

Wanneer je gaat beleggen en zelf de touwtjes in handen wilt hebben. Start dan met beleggen in aandelen via een online broker. Een populaire Nederlandse aanbieder is DEGIRO. Enerzijds door het gebruikersvriendelijke platform. Anderzijds door de goede service en slimme app. Bovendien bieden ze ook tijdelijk gratis €100,- transactietegoed aan. Bekijk actie.

Er is ook steeds meer vraag naar beleggingsfondsen, zogeheten ETF’s. Nu beleg je gespreid en met minder risico dan bij aandelen. Een interessante aanbieder is Trade Republic. Je ontvangt 4% rente op het saldo wat je overmaakt (tot €50.000). Open hier je beleggingsrekening met rente.  


2. Investeren in leningen aan ondernemers

investeren in startups

Investeren in startups: Help ondernemers hun droom verwezenlijken met jouw geld

Wil jij startende ondernemers helpen hun droom waar te maken. En tegelijkertijd een mooi rendement behalen door verstandig te investeren in startups? Crowdfunding biedt ondernemers bedrijfsleningen. Dit is tegenwoordig erg populair. Omdat banken minder snel geld uitlenen aan bedrijven. 

Via het bedrijf Briqwise kun je nu beleggen in vastgoedleningen aan Nederlandse ondernemers. De minimale inleg is 100.000 euro. Je belegging wordt nu gespreid over meerdere vastgoedprojecten met een beste rente van 6%. Bijkomend voordeel is dat de rente maandelijks wordt uitgekeerd. Bovendien is het veilig door het vastgoed dat als onderpand dient. Download hier vrijblijvend een brochure.

briqwise investeren

Wil je met een kleiner bedrag investeren? Dan kan dat via Mintos. Mintos is een wereldwijde online marktplaats voor leningen, obligaties en ETF’s. Ze bieden particuliere beleggers een gemakkelijke en transparante manier om te beleggen in verschillende activa. Je kunt een gemiddeld rendement behalen van 10,7% en al beginnen vanaf €50. 


3. Los je hypotheek en schulden af

vastgoedobligaties

Los je hypotheek en schulden af en start daarna pas met investeren

Heb je een hypotheek en aardig wat spaargeld? Een groot voordeel van aflossen op je hypotheek is dat het zorgt voor een besparing van de maandlasten en rente. Misschien is dit wel de slimste investering. Mits je een hypotheek hebt natuurlijk. Aan deze investering zit namelijk geen risico verbonden. Kortom, het vrijgekomen geld kun je direct investeren in één van onze investeringstips. Een win-win effect.


4. Geld investeren in vastgoedfondsen

investeren in vastgoedfondsen action synvest

Investeer in vastgoedfondsen zoals woningen, kantoren of winkelcentra via beleggingsinstelling SynVest

Denk je erover om te investeren in vastgoed? Kijk dan eens naar de mogelijkheid van vastgoedfondsen. Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat investeert in vastgoed zoals woningen, kantoren of winkelcentra. SynVest, een beleggingsinstelling die in vastgoed belegt is o.a. actief met het SynVest Dutch RealEstate Fund. Gericht op de Nederlandse markt.

Als particuliere investeerder kun je nu via SynVest beleggen in waardevol Nederlands vastgoed. Met een kleine investering vanaf €100,- per maand of eenmalig €2.500. Het risico is overzichtelijk door geografische spreiding en langlopende huurcontracten. Je kunt een gemiddeld rendement behalen van 9,2%. SynVest won vijf keer de Cashcow award, een prijs voor de beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed. Ontvang 1 maand extra dividend in april. Vraag vrijblijvend meer informatie op via deze link.

Op dezelfde manier kun je beleggen in de vastgoedfondsen van CORUM. In tegenstelling tot SynVest beheert CORUM Investments vastgoed in verschillende landen en verschillende sectoren. Zodat risico’s worden gespreid. CORUM biedt momenteel twee vastgoedfondsen aan in Nederland. Ten eerste CORUM Origin gericht op vastgoed in de eurozone. Ten tweede CORUM XL gericht op wereldwijd vastgoed. Beleggen in CORUM XL kan al vanaf €195 per aandeel. Bij CORUM Origin kan dit vanaf €1.135 per aandeel. 

geld investeren in vastgoed_Corum

Gediversifeerd beleggen in vastgoedfondsen: download de gratis brochure op de website van CORUM Investments

Zo investeer je bij CORUM erg gespreid, in 16 verschillende landen, 6 sectoren en in 3 verschillende valuta. Het bruto dividend uitgekeerd in 2023 bij CORUM Origin bedroeg 6,06%. Voor CORUM XL was dit 5,40%. Beide fondsen bieden de mogelijkheid om het potentiële dividend maandelijks te laten uitbetalen of dit te herbeleggen in nieuwe aandelen.

Maandelijks sparen kan vanaf €50, indien er tenminste één aandeel wordt aangehouden. Download hier de brochure.


5. Investeren in consumentenleningen (P2P)

investeren in leningen

Investeren in consumentenleningen via een online platform met hoog rendement (P2P)

Wil je geld investeren tegen een hoog rendement en relatief laag risico? Voor een persoonlijke lening kijken particulieren ook steeds vaker naar alternatieven voor de meestal “dure” bank. Het alternatief is een online platform die investeerders en consumenten met een leenbehoefte bij elkaar brengt. Zogeheten Peer to peer leningen (P2P) Zie IUVO. Je investering wordt verspreid over flink wat leningen en zorgt zo voor een laag risico. 

Je kunt een netto rendement behalen tot maximaal 15%. Spreid de inleg over meerdere leningen om zo risico te spreiden. Er zijn inmiddels meer dan 42.000 investeerders actief op het platform. Registreer en start met investeren. De minimale inleg is €10,-.

Wil je een wat bredere activa mix? Dan kan dat via Mintos. Mintos is een wereldwijde online marktplaats voor leningen, obligaties en ETF’s. Ze bieden particuliere beleggers een gemakkelijke en transparante manier om te beleggen in verschillende activa. Je kunt een gemiddeld rendement behalen van 10,7% en al beginnen vanaf €50. 


6. Vermogen opbouwen via spaardeposito

spaarrekening inleggen

Sparen voor de langer termijn om zo veilig vermogen op te bouwen

Wil je een vaste hoge rente en sparen voor de langere termijn? Open dan een spaardeposito. Sparen via een deposito levert momenteel veel op. Raisin biedt je toegang tot spaarproducten uit heel de EU met de hoogste spaarrentes. Om te sparen bij de partnerbanken open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account. Ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen. Bovendien is sparen nog steeds de meest veilige investering voor je geld. 

Raisin biedt een rendement op je spaargeld tot 3,31% op een vrij-opneembare spaarrekening en tot maximaal 3,70% op een deposito. De looptijd en de rente staan vast. Er is nu tijdelijk een exclusieve actie waarbij je €100 bonus krijgt. Bekijk direct


7. Sparen of beleggen? waarom niet allebei?

Er komen steeds meer aanbieders die beleggen en sparen combineren. Een interessante speler is Freedom24. Investeer in aandelen en ETF’s en verdien rente op je saldo. Het gaat om het Freedom24-platform, waar je kunt profiteren van de spaarrekening met de hoogste rente, en directe toegang geniet tot buitenlandse markten zonder verborgen kosten. 

geld investeren sparen en beleggen

Investeren en sparen combineren via een D-acccount en handelsaccount bij broker Freedom24

Freedom24 is het Europese merk van een NASDAQ-genoteerde Freedom Holding Corp., (opgericht in 2008), gereguleerd door CySEC, en ook gerapporteerd aan BaFin en SEC. Je kunt investeren in meer dan een miljoen aandelen, Amerikaanse aandelenopties en ETF’s zijn ook beschikbaar om te verhandelen.

Interessant is de spaarrekening (D-rekening) met 3,88% rente op EUR / 5,85% op USD, dagelijks opgebouwd. En unieke spaarplannen met hogere rente (tot 6,41% op EUR / 8,8% op USD). Ontvang wekelijkse investeringsideeën van door Bloomberg bekroonde Freedom24-analisten met een gemiddeld rendement van 21,2%. Registreer hier met je e-mailadres en stort geld. 


8. Investeren in cryptovaluta (Bitcoin) 

investeren in crypto

Geld investeren in Bitcoin of andere Cryptovaluta. Handel actief via eToro of koop voor de langere termijn via Bitvavo.

Wil je wat spannenders met je geld? Investeren in Bitcoin kan voordelig uitpakken. Zeker wanneer je actief handelt. Om die reden kun je optimaal profiteren van de laatste koersschommelingen. Sommige mensen noemen de Bitcoin inmiddels het digitale goud.

Let wel op: de koers van de Bitcoin schommelt heel erg op en neer. Sommige grote banken geloven dat een bitcoin in de toekomst $100.000 of zelfs $1.000.000 waard kan worden door schaarste. Een voorbeeld waar je in Bitcoins kunt investeren is eToro. eToro maakt handelen in Bitcoin toegankelijk. Inleggen kan al vanaf €50,-. Open hier je gratis account om actief te handelen in Bitcoin. 

In tegenstelling tot actief handelen, kun je ook kiezen voor kopen en vasthouden. Tegenwoordig kun je eenvoudig Bitcoins kopen via zogeheten exchanges. Je kunt ook investeren in bitcoin door er een fractie (gedeelte) van te kopen. Koop je Bitcoin of andere cryptovaluta via Bitvavo of Finst. Bitvavo is één van de goedkoopste crypto exchange van Nederland. De handelskosten bedragen maximaal 0,25%. Inleggen kan al vanaf €1,-. Via deze link krijg je nu gratis €10.000 gratis transactietegoed. Via Finst kun je handelen in crypto bundels en krijg je momenteel €10 kado wanneer je jouw account activeert. Bekijk hier


9. Geld investeren in goud

Beleggen in goud

Geld investeren in waardevaste activa zoals goud

In tijden van onzekerheid grijpen beleggers terug op waardevaste producten. Goud is daar één van. Wanneer je op korte termijn wilt speculeren op de goudkoers kun je dit doen door middel van CFD’s op grondstoffen. Een voorbeeld is het kopen van aandelen van mijnbedrijven. Geld investeren in goud en edelmetalen kan eenvoudig via een rekening bij eToro. Of lees eerst onze eToro review.

Of ga naar de online broker DEGIRO. Via DEGIRO koop je verscheidene ETF’s. Ook edelmetalen zoals goud. Ze hebben een kernselectie ETF’s waarin je geen commissie betaald. Voor alle overige ETF’s betaal je €2 commissie + €1 handling-fee. 


10. Investeer in je pensioen 

Pensioenbeleggen

Beleg voor je pensioen en maak gebruik van belastingvoordelen

Het is niet het meest spannende onderwerp. Maar, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is verstandig om je pensioen goed geregeld te hebben. Je kunt je pensioen aanvullen door te beleggen. Je kunt kiezen voor pensioenbeleggen bij Brand New Day. Zo bouw je extra pensioen op. Evenzo kun je gebruik maken van belastingvoordelen.

Wil je liever sparen dan beleggen voor je pensioen? Kies dan voor flexibel pensioen-sparen bij Brand New Day. Met een pensioenrekening-sparen profiteer je van belastingvoordeel en een variabele rente van 1,90%. Zet je geld langer vast en behaal zo tot 3,00% rente. Hoe eerder je begint met sparen voor je pensioen, hoe meer rendement. En hoe eerder je eventueel zou kunnen stoppen met werken. 


Conclusie: Geld investeren

Overweeg je om te gaan investeren? Bereid je dan goed voor. Bovenstaande investering tips kunnen een goede inspiratiebron vormen als alternatieven voor sparen en/of voor beginnende en ervaren beleggers die op zoek zijn naar mogelijkheden om geld te investeren en meer rendement te halen uit hun geld. Wanneer je weinig geld hebt kun je ook prima starten met investeren. Daarentegen, heb je veel geld spreid de investering dan over verschillende opties. 

Disclaimer: beleggen is nooit zonder risico’s. Beleg nooit met geld dat je op korte termijn nodig kunt hebben. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Top