Je kunt beleggen in aandelen of geld uitlenen aan ondernemers. Maar waarin kun je dan het beste geld investeren in 2024? Zonder al te veel risico en met een hoog rendement. Wij zochten het uit.

Geld investeren waarin?

Waar jij in wilt investeren hangt af van je persoonlijke wensen. Het is slim om geld achter de hand te hebben. Als appeltje voor de dorst, een nieuwe auto of voor een nieuw huis. Misschien wil je wel investeren in je pensioen. De rente op je spaarrekening ligt slechts tussen de 1,50% en 1,70%. Dus zoek je naar andere oplossingen. Hieronder 11 tips om je geld te investeren met (weinig) risico en hoog rendement in 2024. 

1. Investeer in aandelen of beleggingsfondsen

geld investeren waarin 2024 beleggen

Geld investeren in aandelen of beleggingsfondsen

De meest populaire vorm van investeren is beleggen in aandelen op de beurs. Behoefte aan meer rendement iss de belangrijkste reden om te starten met beleggen. Het merendeel kiest daarbij voor zelfstandig beleggen. Dit blijkt uit de Consumentenmonitor Beleggen die de AFM jaarlijks publiceert.

Wanneer je gaat beleggen en zelf de touwtjes in handen wilt hebben. Start dan met investeren in aandelen via een online broker. Een populaire Nederlandse aanbieder is DEGIRO. Enerzijds door het gebruikersvriendelijke platform. Anderzijds door de goede service en slimme app. Bovendien bieden ze ook tijdelijk gratis €100,- transactietegoed aan. Bekijk actie.

Er is ook steeds meer vraag naar beleggingsfondsen, zogeheten ETF’s. Nu beleg je gespreid en met minder risico dan bij aandelen. Een nieuwe aanbieder is Scalable Capital. Je kunt kiezen uit 2.000 ETF’s. Je ontvangt tijdelijk 4% rente op het saldo wat je overmaakt (tot €1.000.000). Scalable Capital biedt meerdere pakketten aan, waarbij de hier genoemde rente alleen geldt bij het PRIME+ pakket. Dit spaar- en beleggingspakket met een vast handelstarief kost 4,99 euro per maand. Open hier je beleggingsrekening met rente.  


2. Los je hypotheek en schulden af

vastgoedobligaties

Heb je een hypotheek en aardig wat spaargeld? Een groot voordeel van aflossen op je hypotheek is dat het zorgt voor een besparing van de maandlasten en rente. Misschien is dit wel de slimste investering. Mits je een hypotheek hebt natuurlijk. Aan deze investering zit namelijk geen risico verbonden. Kortom, het vrijgekomen geld kun je direct investeren in één van onze investeringstips. Een win-win effect.


3. Investeer in leningen aan ondernemers

investeren in startups

Investeren in startups: Help ondernemers hun droom verwezenlijken met jouw duurzame investering

Wil jij startende ondernemers helpen hun droom waar te maken. En tegelijkertijd een mooi rendement behalen door verstandig te investeren in startups? Crowdfunding biedt ondernemers bedrijfsleningen. Dit is tegenwoordig erg populair. Omdat banken in de crisis minder snel geld uitleenden aan bedrijven. Investeer je in duurzame bedrijfsleningen. Met positieve impact op mens en milieu. Kies zelf een project waar je affiniteit mee hebt en start met investeren. 

Heb je wat meer geld liggen om te investeren? Via het bedrijf BridgeFund kun je nu beleggen in kortlopende leningen aan Nederlandse MKB bedrijven. De minimale inleg is 100.000 euro. Je belegging wordt nu gespreid over 4.500+ kortlopende lenigen met een beste rente van 5,25%. Bijkomend voordeel is dat de rente maandelijks wordt uitgekeerd. De looptijd is flexibel of vast. Download hier een brochure.

geld aan het werk zetten wat doen met spaargeld beleggen in MKB leningen Bridgefund_wat-doen-met-een-ton

Inleg vanaf €100.000. Maandelijks vaste uitkering. Spreiding over 4.500 leningen. We hebben geen rekening gehouden met belastingen.


4. Sparen voor de langere termijn

geld investeren spaarverzekering

Wil je een vaste hoge rente en geld investeren via een spaarrekening voor de langere termijn? Open dan een spaardeposito. Misschien wil je sparen voor een huis –  of droomreis. Sparen via een deposito levert momenteel veel op. 

Steeds meer Nederlandse spaarders gaan op zoek naar alternatieven om de lage rentes bij de grootbanken te omzeilen. Je kunt gaan beleggen, maar heb je wel eens van de marktplaats voor sparen van Raisin gehoord? Raisin biedt je toegang tot spaarproducten uit heel de EU met de hoogste spaarrentes. Om te sparen bij de partnerbanken open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account. Ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Behaal meer rendement op je spaargeld tot 3,75%. De looptijd en de rente staan vast. Bekijk direct


5. Geld investeren in vastgoedfondsen

investeren in vastgoedfondsen action synvest

Investeren in vastgoedfondsen zoals woningen, kantoren of winkelcentra via beleggingsinstelling SynVest

Denk je erover om te investeren in vastgoed? Kijk dan eens naar de mogelijkheid van vastgoedfondsen. Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat investeert in vastgoed zoals woningen, kantoren of winkelcentra. SynVest, een beleggingsinstelling die in vastgoed belegt is o.a. actief met het SynVest Dutch RealEstate Fund. Gericht op de Nederlandse markt.

Als particuliere investeerder kun je nu via SynVest beleggen in waardevol Nederlands vastgoed. Met een kleine investering vanaf €100,- per maand of eenmalig €2.500. Het risico is overzichtelijk door geografische spreiding en langlopende huurcontracten. Je kunt een gemiddeld rendement behalen van 6,8%. SynVest won vijf keer de Cashcow award, een prijs voor de beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed. Onlangs wonnen ze de prijs opnieuw! Vraag vrijblijvend meer informatie op via deze link.

Op dezelfde manier kun je beleggen in de vastgoedfondsen van CORUM. In tegenstelling tot SynVest beheert CORUM Investments vastgoed in verschillende landen en verschillende sectoren. Zodat risico’s worden gespreid. CORUM biedt momenteel twee vastgoedfondsen aan in Nederland. Ten eerste CORUM Origin gericht op vastgoed in de eurozone. Ten tweede CORUM XL gericht op wereldwijd vastgoed. Beleggen in CORUM XL kan al vanaf €195 per aandeel. Bij CORUM Origin kan dit vanaf €1.135 per aandeel. 

geld investeren in vastgoed_Corum

Gediversifeerd beleggen in vastgoedfondsen: download de gratis brochure op de website van CORUM Investments

Zo investeer je bij CORUM erg gespreid, in 16 verschillende landen, 6 sectoren en in 3 verschillende valuta. Het bruto dividend uitgekeerd in 2023 bij CORUM Origin bedroeg 6,06%. Voor CORUM XL was dit 5,40%. Beide fondsen bieden de mogelijkheid om het potentiële dividend maandelijks te laten uitbetalen of dit te herbeleggen in nieuwe aandelen.

Maandelijks sparen kan vanaf €50, indien er tenminste één aandeel wordt aangehouden. Download hier de brochure.


 

6. Sparen of beleggen? waarom niet allebei?

Er komen steeds meer aanbieders die beleggen en sparen combineren. Een interessante speler is Freedom24. Investeer in aandelen en ETF’s en verdien rente op je saldo. Het gaat om het Freedom24-platform, waar je kunt profiteren van de spaarrekening met de hoogste rente, en directe toegang geniet tot buitenlandse markten zonder verborgen kosten. 

geld investeren sparen en beleggen

Investeren en sparen combineren via een D-acccount en handelsaccount bij broker Freedom24

Freedom24 is het Europese merk van een NASDAQ-genoteerde Freedom Holding Corp., (opgericht in 2008), gereguleerd door CySEC, en ook gerapporteerd aan BaFin en SEC. Je kunt investeren in meer dan een miljoen aandelen, Amerikaanse aandelenopties en ETF’s zijn ook beschikbaar om te verhandelen.

Interessant is de spaarrekening (D-rekening) met 3,90% rente op EUR / 5,85% op USD, dagelijks opgebouwd. En unieke spaarplannen met hogere rente (tot 6,43% op EUR / 8,8% op USD). Ontvang wekelijkse investeringsideeën van door Bloomberg bekroonde Freedom24-analisten met een gemiddeld rendement van 21%. Registreer hier met je e-mailadres en stort geld. 

Een andere interessante aanbieder is de Duitse broker Trade Republic. Bij Trade Republic krijg je nu 4% rente op niet belegd, vrij opneembaar geld.


7. Investeren in cryptovaluta (Bitcoin) 

investeren in crypto

Geld investeren in Bitcoin of andere Cryptovaluta. Handel actief via eToro of koop voor de langere termijn via Finst.

Wil je wat spannenders met je geld? Investeren in Bitcoin kan voordelig uitpakken. Zeker wanneer je actief handelt. Om die reden kun je optimaal profiteren van de laatste koersschommelingen. Sommige mensen noemen de Bitcoin inmiddels het digitale goud.

Let wel op: de koers van de Bitcoin schommelt heel erg op en neer. Sommige grote banken geloven dat een bitcoin in de toekomst $100.000 of zelfs $1.000.000 waard kan worden door schaarste. Een voorbeeld waar je in Bitcoins kunt investeren is eToro. eToro maakt handelen in Bitcoin toegankelijk. Inleggen kan al vanaf €50,-. Open hier je gratis account om actief te handelen in Bitcoin. 

In tegenstelling tot actief handelen, kun je ook kiezen voor kopen en vasthouden. Tegenwoordig kun je eenvoudig Bitcoins kopen via zogeheten exchanges. Je kunt ook investeren in bitcoin door er een fractie (gedeelte) van te kopen. Koop je Bitcoin of andere cryptovaluta via Bitvavo of Finst. Bitvavo is één van de goedkoopste crypto exchange van Nederland. De handelskosten bedragen maximaal 0,25%. Inleggen kan al vanaf €1,-. Via deze link krijg je nu gratis €10.000 gratis transactietegoed. 


8. Investeren in consumentenleningen (P2P)

lening investeren

Geld investeren in consumentenleningen via een online platform met hoog rendement (P2P)

Wil je geld investeren tegen een hoog rendement en relatief laag risico? Voor een persoonlijke lening kijken particulieren ook steeds vaker naar alternatieven voor de meestal “dure” bank. Het alternatief is een online platform die investeerders en consumenten met een leenbehoefte bij elkaar brengt. Zogeheten Peer to peer leningen (P2P) Zie IUVO. Je investering wordt verspreid over flink wat leningen en zorgt zo voor een laag risico. 

Je kunt een netto rendement behalen tot maximaal 15%. Spreid de inleg over meerdere leningen om zo risico te spreiden. Er zijn inmiddels meer dan 41.000 investeerders actief op het platform. Registreer en start met investeren. De minimale inleg is €10,-.


9. Geld investeren in goud

geld investeren in goud 2023

Geld investeren in waardevaste activa zoals goud

In tijden van onzekerheid grijpen beleggers terug op waardevaste producten. Goud is daar één van. Wanneer je op korte termijn wilt speculeren op de goudkoers kun je dit doen door middel van CFD’s op grondstoffen. Een voorbeeld is het kopen van aandelen van mijnbedrijven. Geld investeren in goud en edelmetalen kan eenvoudig via een rekening bij eToro. Of lees eerst onze eToro review.


10. Investeer in je pensioen 

investeren Pensioenbeleggen

Het is niet het meest spannende onderwerp. Maar je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is verstandig om je pensioen goed geregeld te hebben. Je kunt je pensioen aanvullen door te beleggen. Je kunt kiezen voor pensioenbeleggen bij Brand New Day. Zo bouw je extra pensioen op. En kun je gebruik maken van belastingvoordelen.

Wil je liever sparen dan beleggen voor je pensioen? Kies dan voor flexibel pensioen-sparen bij Brand New Day. Met een pensioenrekening-sparen profiteer je van belastingvoordeel en een variabele rente van 1,90%. Hoe eerder je begint met sparen voor je pensioen, hoe meer rendement. En hoe eerder je eventueel zou kunnen stoppen met werken. 


11. Geld investeren in zorgvastgoed

investeren in zorgvastgoed

Heb je wat meer geld te besteden. Overweeg dan je geld te investeren in zorgvastgoed. Cortese biedt je als particuliere belegger de mogelijkheid te beleggen in Nederlandse gezondheidscentra en zorgwoningen met een aantrekkelijk en stabiel rendement. Je kunt een vast rendement behalen tot 6% rente per jaar. Op dit moment wordt er ingetekend voor het Cortese HealthCare IX (9). In het fonds wordt een mix van zorgvastgoed aangekocht, denk hierbij o.a. aan eerstelijns gezondheidscentra met huurders als huisartsen en apothekers, klinieken en woon-zorgcomplexen. Download brochure. Let wel op de mogelijke risico’s. 


Conclusie: geld investeren in 2024 – waarin?

Overweeg je om te gaan investeren? Bereid je dan goed voor. Bovenstaande investering tips kunnen een goede inspiratiebron vormen als alternatieven voor sparen en/of voor beginnende en ervaren beleggers die op zoek zijn naar mogelijkheden om geld te investeren en meer rendement te halen uit hun geld. Wanneer je weinig geld hebt kun je ook prima starten met investeren. Heb je veel geld spreid de investering dan over verschillende opties. 

Disclaimer: beleggen is nooit zonder risico’s. Beleg nooit met geld dat je op korte termijn nodig kunt hebben. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Top