spaarrente stijgt_Spaarrentes_vergelijken.netDe spaarrente laat een stijgende lijn zien en de 3%-grens is in zicht. Want, de hoogste spaarrente op een vrij opneembare spaarrekening is nu 2,9%. Daarbij komt dat het merendeel van de spaarrentes zich momenteel boven de inflatiegrens van 2,6% bevindt. Dankzij de massale rentestijging van de afgelopen weken lijkt sparen opeens weer een stuk interessanter.

De hoogste spaarrentes

Enkele weken terug noteerden LeasePlan Bank en Bank of Scotland nog de hoogste spaarrentes met respectievelijk 2,88% en 2,75%. Momenteel voeren maar liefst vijf aanbieders de lijst aan met 2,9% rente op hun reguliere spaarrekeningen zonder voorwaarden. Dit zijn Centraal Beheer, Delta Lloyd, OHRA, Westland Utrecht Bank en Friesland Bank. Zij worden op de voet gevolgd door NIBC Direct en Bank of Scotland met een rentepercentage van 2,85% en MoneYou geeft 2,8% rente op vrij opneembare spaarrekeningen.

Spaarrentes boven de inflatiegrens

Opvallend is dat een groot aantal van de overige banken ook spaarrentes bieden die boven de inflatiegrens van 2,6% ligt. Zo geeft AEGON momenteel 2,75% rente. En bij de SNS Bank en Anadolubank krijg je 2,7% rente. Opvallend is dat de spaarrentes van de grootbanken (ING, Rabobank en ABN Amro) nog steeds onder de 2,5% liggen. Hoewel er wel een lichte stijging is te zien in de rentepercentages voor rekeningen zonder voorwaarden.

Toekomstige ontwikkeling spaarrente

Hoewel de onrust op de financiële markten (Europese schuldencrisis) voorlopig aanhoudt, verwachten kenners dat banken de spaarrentes verder verhogen. Als belangrijke reden noemen zij de strengere kapitaaleisen die het internationale Basel III akkoord aan banken stelt. Banken moeten namelijk grotere geldreserves aanleggen om financiële crisissen het hoofd te bieden. Om dat geld te vergaren, hebben banken de spaarders nodig. Door hogere spaarrentes te bieden, hopen banken spaarders gunstig te stemmen en vervolgens meer geld aan te trekken.

Hoogste spaarrente ontvangen?

Vanwege de sterke schommelingen in de spaarrentes, is het goed regelmatig de percentages te checken. Want, je wilt natuurlijk wel de hoogste rente op je spaartegoed ontvangen. Een handig hulpmiddel hierbij is spaarrentesvergelijken.net, want je vindt er dagelijks een actueel overzicht met alle rentetarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top