Vandaag schrijf ik weer is iets over de klimrente rekening. De klimrente rekening ook wel klimspaarrekening genoemd is wat anders dan een deposito spaarrekening (zie dit artikel) Anders dan bij een deposito profiteer je bij klimsparen van een jaarlijks oplopende rente. Wat heb je nu precies aan die jaarlijks oplopende rente? 

Hoogste Rente

Klimsparen is sparen met oplopende rente. Om een inzicht te geven wat het nu precies oplevert zo’n klimrente rekening pak ik even als voorbeeld de SNS klimrente. Stel, je hebt €5.000,- te besteden en denkt eraan om een klimrente rekening te openen. Op de website van SNS Bank vul ik in.

klimrente berekening sns bank

Ik merk op dat er tussen jaar 4 en 5 het grootste verschil zit in rente inkomsten. Dit komt omdat je in jaar 5 4,15% rente ontvangt en in jaar 4 slechts 3,00%. Je doet er dus verstandig aan de 5 jaar periode volledig uit te zingen.

Wat is dan mijn gemiddelde rente over de hele periode?

Jaar 1: 1,80%
Jaar 2: 2,20%
Jaar 3: 2,50%
Jaar 4: 3,00%
Jaar 5: 4,15%

De gemiddelde rente over 5 jaar is 2,73%

Tussentijds opnemen? Wat is dan mijn rente?

Stel dat je tussentijds zou opnemen zul je een boeterente betalen.
Jaar 1: 1,80%
Jaar 2: 2,00%
Jaar 3: 2,17%
Jaar 4: 2,38%
Jaar 5: 2,73%

De meeste klimspaarrekeningen zijn eenvoudig online te openen en te beheren. Het openen van een klimspaarrekening is gratis maar houd wel rekening met een eenmalige inleg.

One Response to Sparen met oplopende rente – elk jaar een hogere rente

  1. DerkO schreef:

    Bij klimsparen moet je zorgen dat je gewoon je ritje uitzit anders krijg je inderdaad boeterente. Gewonnn inleggen en niet meer naar kijken. Pak je toch een beste rendement van €817,50 in jaar 5 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top