Sparen op een creditcard: gaat dit samen?
Rendement op geld dat je spaart is altijd leuk. Rentes op spaarrekeningen zijn de afgelopen jaren fors gedaald en dat betekent dat mensen op zoek gaan naar alternatieven. Wellicht is dit op jou ook van toepassing en overweeg je om een spaardeposito af te sluiten of te gaan beleggen in aandelen. Misschien doe je dit zelfs al. Toch doen ook andere manieren hun intrede. Bijvoorbeeld sparen én een creditcard. Gaat dit samen? Het antwoord krijg je in dit blogartikel.

Sparen met je creditcard: hoe werkt het?

Sparen met behulp van een creditcard werkt eigenlijk vrij eenvoudig. Je maakt geld over van je betaalrekening naar je creditcard waardoor er een positief saldo ontstaat. Diverse creditmaatschappijen vergoeden spaarrente als er een minimaal positief saldo (bijvoorbeeld 500 euro) op je creditcard staat. Dit heeft als voordeel dat je niet alleen rente krijgt op je saldo, maar ook je bestedingsruimte toeneemt. Dit kan goed van pas komen tijdens het shoppen of een leuke vakantie.

Rendement versus kosten: hoe zit het?

Dit klinkt natuurlijk allemaal erg aantrekkelijk. Zit er dan echt geen addertje onder het gras? Het enige waar je eigenlijk rekening mee moet houden, is dat je jaarlijks kosten betaalt voor je creditcard. Als je de kosten en de rente naast elkaar ligt, valt het gespaarde geld misschien een beetje tegen. Het rendement op een creditcard is over het algemeen lager dan op een spaarrekening, al gaat dit vandaag de dag niet altijd op. Dit is uiteraard ook afhankelijk bij welke creditmaatschappij of bank je een contract of spaarrekening hebt lopen.

Voorkom debetrente en betaal je rekening op tijd

Rood staan op je creditcard is geen slim idee. Hoe langer je wacht met het betalen van de rekening, hoe hoger de kosten uitvallen. De rente op rood staan kan al snel oplopen tot een percentage boven de 10 procent. Zorg daarom dat je je rekening altijd betaalt binnen 21 dagen en je niet te maken krijgt met de zogenaamde debetrente. Desalniettemin kan het zeker aantrekkelijk zijn om met een positief saldo op je kredietkaart te sparen voor wat meer bestedingsruimte.

Creditcardaanbieders met elkaar vergelijken

Ben je overtuigd en wil je ook een creditcard aanvragen? Vergelijk eenvoudig diverse aanbieders met elkaar en vind een exemplaar dat het beste bij jouw wensen aansluit. Je vergelijkt bijvoorbeeld op kosten, rente op een positief saldo en de voorwaarden van een creditcardmaatschappij. Een secuur werkje, maar het kan absoluut in je voordeel zijn als je wilt sparen voor een uitgave die je met een creditcard wilt betalen.

Tagged with →  
Top