Je bent op zoek naar alternatieven voor sparen. In dit artikel informatie over vastgoed obligaties als alternatief: Hoe werkt het en wat levert het op?

Wat zijn vastgoed obligaties

Een vastgoed obligatie is een schuldbewijs. Een onderneming trekt door uitgifte van vastgoed obligaties vreemd vermogen aan. Eigenlijk een lening voor beleggingen in bestaand onroerend goed of investeringen in bijvoorbeeld projectontwikkeling.

Een obligatie geeft in beginsel recht op een vaste rente en op terugbetaling van de hoofdsom aan het einde van de looptijd.

De zogenoemde winstdelende obligaties kennen daarnaast veelal een aflossingsbonus aan het einde van de looptijd. Feitelijk is dit geen winstdeling, maar een bonus als percentage van de hoofdsom als de winst dat toelaat.

Investeren in vastgoed obligaties

Investeren in vastgoed obligaties is een aantrekkelijke manier van beleggen waarbij hoge rendementen behaald kunnen worden met weinig risico. Het onderpand dat je voor jouw investering krijgt, brengt namelijk zekerheid met zich mee. De aanschaf van een beleggingspand is echter niet voor iedereen weggelegd vanwege de kosten en de tijd die er in gaan zitten. Naast de mogelijkheid om het uit te geven, heeft het ook de potentie om te kunnen groeien. Momenteel is dat niet het geval via je spaarrekening, waarop een lage rentestand eerder regel dan uitzondering is geworden. Weinig alternatieven bieden een hoog rendement zonder risicovol te zijn. Terwijl ook veiligheid van groot belang is, wanneer het om spaargeld gaat.

Vastgoed Obligaties: wat levert het op

Het lijkt je wel interessant maar hoeveel levert het nou op? In Nederland zijn nu een aantal spelers actief waar je kunt investeren in een vastgoed obligatie. Beginnen kan vaak al met een lage inzet. Zo kun je kijken of het wat voor je is en neem je niet gelijk een groot risico. Een investering in een dergelijk product levert je al gauw een rendement op van 5%.

TIP: vraag vrijblijvend informatie op bij meerdere onderstaande aanbieders en vergelijk de voorwaarden.

CORUM Investments Vastgoedfondsen

CORUM opereert in de commerciële vastgoedmarkt en beheert vastgoed in verschillende landen en verschillende sectoren om zo o.a. de risico’s te spreiden en stabiel potentieel rendement te bieden. CORUM biedt momenteel twee vastgoedfondsen aan in Nederland, namelijk CORUM Origin (gericht op vastgoed in de eurozone) en CORUM XL (gericht op wereldwijd vastgoed).

Er is een rendement te behalen van 6,06% bij een inleg van minimaal €189. Vraag vrijblijvend informatie op via deze link.

Thuisborg Vastgoed Obligatie

Thuisborg gelooft in de Nederlandse huizenmarkt. In langjarig verhuurd vastgoed en in verantwoord beheer daarvan. Stijgen de woningen in waarde? Dan profiteer je daarvan mee. Transparant en controleerbaar. Investeren in de Nederlandse woningmarkt het nieuwe sparen. En met jouw belegging maken zij langer zelfstandig thuis wonen voor senioren mogelijk.

Er is een rendement te behalen van 8%. Investeren kan al vanaf €1000,-. Je kunt na 1 jaar kosteloos uitstappen per kwartaal er is geheel gratis en vrijblijvend advies beschikbaar.

Vraag nu geheel vrijblijvend de Woningwaarde Vastgoed Obligaties brochure aan.

Vondellaan vastgoed

Bij Vondellaan vastgoed beleg je met de zekerheid met als onderpand Nederlandse woningen. Zowel voor de gevorderde als de startende belegger is dit een goede stap op weg naar meer rendement.

Vondellaan Vastgoed Beheer is sinds 2004 een specialist op het gebied van verhuurd vastgoed en beleggingsobjecten door heel Nederland. Zij bieden je twee mogelijkheden: rechtstreeks in de onderliggende woning met het recht op eerste hypotheek, of indirect via de effecten die zij daarvoor aanbieden. Bij hen investeer je al vanaf €1.000 en een rendement van 8,5%.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen

Top