Sparen bij een kleine bank is vaak aantrekkelijker dan bij een van de grootbanken. De kleinere spelers bieden je doorgaans een hogere variabele spaarrente . Zo ontvang je bij de kleine spaarbanken tot 0,30% rente, terwijl een grootbank je niet meer biedt dan pakweg 0,05%. Maar, waarom verschillen de spaarrentes zo enorm?

spaarrente hoger kleine banken

Kapitaalbehoefte bij kleine banken

Kleine banken hebben behoefte aan kapitaal om te voldoen aan allerlei eisen. Zo moeten banken per 2013 voldoende geld bezitten om aan de nieuwe kapitaaleisen van het internationale Basel III akkoord te voldoen. Banken kunnen het geld bij elkaar lenen, maar vanwege de Eurocrisis is er weinig vertrouwen. De angst dat een bank onverhoopt omvalt, blijft de gemoederen bezig houden. Het is aantrekkelijker spaargeld binnen te halen via spaarders door hogere rentes te bieden. Kleine banken hopen zo extra kapitaal te vergaren.

Geringe kosten kleine spaarbanken

Vervolgens hebben de kleinere banken vaak veel minder kosten dan de grotere spelers. De ‘kleintjes’ bezitten vaak geen dure panden en pinautomaten. Ook de mogelijkheid tot persoonlijk contact is bij de kleinere spelers op de spaarmarkt beperkt. Zeker als het banken betreft die alleen internetspaarrekeningen aanbieden. Het online beheer van de spaarrekeningen kost weinig. De bank hoeft je immers geen afschriften meer te sturen met de laatste wijzigingen. Via internet zie je direct de veranderingen. Bekende kleine banken die internetsparen met hoge rentes aanbieden zijn onder andere: Nationale Nederlanden en MoneYou

Spaarrentes vergelijken banken

Zoek je een passende (internet)spaarrekening zonder beperkende voorwaarden? Ga dan spaarrente vergelijken. Vergelijk dan altijd de spaarrentes van meerdere banken en spaarrekeningen met elkaar. Het verschil tussen de hoogste en laagste spaarrentes kan oplopen tot bijna 2%. Check ook de voorwaarden van een spaarrekening, want ook die verschillen van bank tot bank. Benieuwd welke bank je de hoogste rente biedt tegen de meest aantrekkelijke condities? Controleer via spaarrentesvergelijken.net vrijblijvend de meest actuele en hoogste spaarrentes.

Deel via social media →
Top