De jaarlijkse belastingaangifte komt er weer aan.  Een moetje maar voor veel mensen levert het grote voordelen op. De termijn van de uitbetaling belastingteruggave 2018 hangt af van je situatie. Wanneer wordt de belastingteruggave uitbetaald? Op deze vraag vindt je antwoord in dit artikel.

Tip: Spaar aantrekkelijk !nu tegen toprente van 2,00%! Bekijk aanbieding >>

Belastingteruggave 2018 uitbetaling en uitleg

Op de site van de belastingdienst lezen wij: “Het bedrag dat op de aanslag staat, krijg je in maandelijkse termijnen. De 1e termijn ontvang je ongeveer 6 weken nadat je de voorlopige belastingteruggave hebt aangevraagd”. De belastingteruggave komt meestal rond de zomer.

Heb je voor 4 april 2018 je aangifte ingediend krijg je uiterlijk 1 juli 2018 een bericht van de belastingdienst of je geld terug krijgt.

Er is géén vaste datum wanneer je belastingteruggave 2018 wordt uitbetaald omdat dit persoon verschillend is.

Wat te doen met belastingteruggave?

De belastingteruggave komt meestal rond de zomer. Veel banken bieden dan ook vaak hogere rentes rond die periode. Ook het vakantiegeld speelt daarin een rol. Enkele tips voor de belastingteruggaaf:

1: Stort je belastingteruggave op een spaarrekening

Loop geen rente mis en laat je belastingteruggaaf 2018 op een spaarrekening storten. Kijk direct bij welke bank je de hoogste spaarrente krijgt. De hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening vind je nu bij Moneyou tegen 0,35% rente. Altijd hoger dan sparen bij een grootbank waar je momenteel slechts 0,05% rente geniet.

2: Zet spaargeld vast op een deposito

Als je de belastingteruggaaf voor een langere tijd kunt missen kun je overwegen om je spaargeld op een deposito te zetten. Vergelijk direct de hoogte deposito rentes

3: Extra aflossen op de hypotheek

Los extra af op je hypotheek en verlaag hiermee je maandlasten. Dit is een effectieve manier om maandelijks te besparen.

Top