We hebben een nieuwe interessante broker in het finance segment. De allround online broker XTB met beleggen in aandelen, ETF’s, indices, valuta’s, grondstoffen en CFD Crypto’s. In dit artikel onze XTB review en ervaringen.

Wie is XTB?

Met bijna 20 jaar ervaring is XTB een van de grootste beursgenoteerde FX & CFD-brokers ter wereld, die particuliere handelaren direct toegang biedt tot honderden wereldwijde markten. Het bedrijf heeft kantoren in meer dan 13 landen, waaronder het VK, Polen, Duitsland, Frankrijk en Chili. Er beleggen wereldwijd 650.000 mensen via XTB. klanten kunnen in meer dan 3000+ echte aandelen beleggen op de 16 meest populaire beurzen.

xtb review en ervaringen

XTB review 2023: De website van broker XTB waar je kunt beleggen in aandelen, ETF’s, indices, valuta’s en cryptocurrencies

XTB review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze XTB review en ervaringen komt naar voren het met het aanbod van deze broker wel goed zit.

Aanbod

Ten eerste ben ik onder de indruk van het brede scala aan handelsinstrumenten dat XTB aanbiedt. klanten kunnen in meer dan 3000+ echte aandelen beleggen op de 16 meest populaire beurzen. Ze bieden een uitgebreide selectie van aandelen, indices, valuta’s,  grondstoffen en CFD Crypto’s om in te handelen. Dit stelt je in staat om jouw portfolio te diversifiëren en te profiteren van verschillende marktomstandigheden.

Platform

Het handelsplatform van XTB is gebruiksvriendelijk en intuïtief. De interface is overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren, zelfs voor beginnende handelaren. Het openen en sluiten van handelsposities gaat vlot en je hebt toegang tot real-time marktgegevens en grafieken om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Verken de nieuwe xStation mobiele app en kies uit meer dan 1.500 CFD-markten, waaronder FX, cryptocurrencies, indices, grondstoffen, aandelen en ETF’s van over de hele wereld. Handel je liever via de computer dan is er uiteraard een desktop app.

xtb review app

XTB ervaringen 2023: Het xStation platform is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig naar eigen inzicht te wijzigen

Het is mogelijk om een demo account te openen en te testen met het platform. De geavanceerde tools kunnen overweldigend zijn voor mensen die nieuw zijn in de handel. Het demo account stelt je in staat fictief te handelen met 100k en te bekijken hoe je dit ervaart. Je switch trouwens eenvoudig van een demo – naar een actief account.

Educatieve bronnen

Daarnaast biedt XTB ook een breed scala aan educatieve bronnen en ondersteuning voor handelaren. Ze hebben uitgebreide educatieve materialen, waaronder video-tutorials en webinars, die nuttig zijn voor zowel beginners als ervaren handelaren. Bovendien is hun klantenservice responsief en behulpzaam bij het beantwoorden van eventuele vragen of problemen.

xtb review educatieve bronnen

XTB review 2023: Leer op het educatieve platform over allerlei investeringsmogelijkheden

Kosten

Wat betreft de kosten en vergoedingen, vond ik de tarieven van XTB redelijk en transparant. Ze rekenen geen commissies voor de meeste handelsinstrumenten en hun spreads zijn competitief. Er geldt ook nul commissie op aandelen (tot 100k waarde aan transacties per maand). Actieve handelaren die regelmatig transacties uitvoeren dienen wel op de kosten te letten, aangezien de kosten in de loop van de tijd kunnen oplopen. Het opnemen en storten van geld op mijn handelsaccount verliep soepel en zonder verborgen kosten. Er is geen minimale inleg vereist.

Veiligheid en regelgeving – Is XTB betrouwbaar?

XTB is een gereguleerde makelaar en voldoet aan strikte financiële regelgeving. Ze zijn gereguleerd door ’s werelds grootste toezichthoudende autoriteiten: FCA, KNF, CySEC en FSC. Dit biedt handelaren gemoedsrust, wetende dat hun fondsen veilig worden bewaard en dat XTB een transparante bedrijfsvoering heeft.

Klantenservice

XTB staat bekend om zijn klantenservice van hoge kwaliteit. Het ondersteuningsteam is beschikbaar om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen, en ze bieden ook 24/5 telefonische ondersteuning voor handelaren die assistentie nodig hebben.

Voordelen XTB

✓ Kies uit aandelen, beleggingsfondsen en meer

✓ Gereguleerd door ’s werelds grootste toezichthoudende autoriteiten: FCA, KNF, CySEC en FSC

✓ Gratis demo-account

Nul commissie op aandelen (tot 100k waarde aan transacties per maand)

✓ Vertrouwd door 650.000 klanten over de hele wereld

Conclusie: XTB review en ervaringen

Al met al ben ik zeer tevreden met mijn ervaring bij Broker XTB. Ze bieden een betrouwbaar handelsplatform, een breed scala aan handelsinstrumenten en uitstekende ondersteuning voor handelaren. Het xStation 5-handelsplatform is goed ontworpen en zit boordevol innovatieve functies. XTB biedt ook een uitstekende klantenservice. Of je nu een beginner bent of een ervaren handelaar, ik raad XTB ten zeerste aan (mists je rekening houdt met onze aandachtspunten).

Registreer met e-mail adres

Disclaimer: Forex en CFD’s zijn producten met een hefboomwerking en kunnen leiden tot verliezen die groter zijn dan je inleg. Zorg ervoor dat je alle risico’s volledig begrijpt.

Tagged with →  
Top