Zakelijk sparen is puur en alleen voor bedrijven. Echter, deze spaarvorm is niet alleen aantrekkelijk voor grote ondernemingen.Ook kleine bedrijven zoals een eenmanszaak, een VOF of een stichting, maatschap en een Vereniging van Eigenaren kunnen een zakelijke spaarrekening openen.

Handig voor geld dat je over hebt óf voor een toekomstige grote investering. 8 tips om meer uit je zakelijke spaarrekening te halen.

Tip 1: Scheid zakelijk en privévermogen

Door je zakelijke en privé financiën te scheiden, krijg je beter inzicht in je zakelijke financiën en je privévermogen. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat een gezellig dagje weg met het gezin via de zakelijke rekening wordt geboekt.

Tip 2: Zet overtollig kapitaal apart op een zakelijke rekening met de hoogste rente

Heb je zakelijk geld over? En dit kapitaal niet direct nodig? Zet het dan op een zakelijke spaarrekening met de hoogste rente. Want, zo groeit je overtollig werkkapitaal ongemerkt verder.

Tip 3: Kosteloos en boetevrij geld opnemen van je zakelijke spaarrekening

Aantrekkelijk aan een zakelijke spaarrekening is dat je zonder extra kosten en dus boetevrij over het kapitaal kunt beschikken. Handig als je bijvoorbeeld plotseling een extra investering moet óf wilt doen.

Tip 4: Controleer of je zakelijke spaarrekening onder het depositogarantiestelsel valt?

Heb je een mooi bedrag gespaard op je zakelijke rekening? Dan wil je dat natuurlijk niet verliezen als je bank onverhoopt failliet gaat. Vraag daarom bij je bank even na of je zakelijke spaarrekening ook onder het garantiestelsel valt, want dat is niet altijd het geval. Er gelden specifieke voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Tip 5: Check de rentevergoedingen op de zakelijke spaarrekeningen

Bij zakelijke spaarrekeningen is het niet ongebruikelijk dat er boven een bepaald kapitaal geen rente meer wordt uitgekeerd. Informeer ernaar bij de bank wanneer je een zakelijke spaarrekening opent. Dus check tot welk maximum bedrag de spaarrente wordt vergoed.

Tip 6: Maak gebruik van zakelijk doelsparen

Als onderneming kan het reuze handig zijn om diverse spaarpotjes voor verschillende doelen te maken. Voor onvoorziene uitgaven, pensioenopbouw, btw-afdracht, investeringen voor de korte termijn en/of de lange termijn, promotie enzovoort. Dat is wel zo handig en overzichtelijk. Maak daarom gebruik van de mogelijkheid om zakelijk voor diverse doeleinden te sparen.

Tip 7: Lees voor ondertekening ook de voorwaarden van een zakelijke rekening goed

De voorwaarden van een zakelijke spaarrekening kunnen nogal verschillen. Het is daarom zaak die voorwaarden goed door te nemen.

Tip 8: Vergelijk de hoogste rentes en voorwaarden van zakelijke spaarrekeningen

Onderling kunnen zakelijke spaarrekeningen behoorlijk verschillen. Zowel wat betreft de voorwaarden als de hoogste rentevergoedingen. Vergelijk daarom voordat je een zakelijke rekening afsluit zeker de aanbieders met elkaar. Kies de zakelijke spaarrekening die persoonlijk het beste bij je past met de hoogste spaarrente en de beste voorwaarden.

2 Responses to Zakelijk sparen, Hoe haal je het meest uit een zakelijke spaarrekening?

  1. Ronblaas schreef:

    Heb je ook een zakelijke betaalrekening nodig om zakelijk te sparen?

  2. Ricardo schreef:

    Beste Ron, dit verschilt per bank. Bij de SNS Bank Meersparen zakelijke spaarrekening is dit bijvoorbeeld niet nodig. Daar kun je gewoon gebruik maken van je huidige betaalrekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top