Automatisch sparen

Automatisch sparen of regelmatig geld sparen is de beste manier om een leuk spaarpotje aan te leggen. Om een weekendje weg te gaan of onverwachte financiële tegenvallers op te vangen. Door te kiezen voor automatisch sparen, groeit je spaargeld ongemerkt en moeiteloos.  Dat is wel zo fijn en je regelt automatisch sparen heel eenvoudig.

Automatisch Sparen zelf regelen

Wie kiest voor automatisch sparen, laat periodiek – meestal maandelijks – een vast bedrag naar een spaarrekening overmaken. Het fijne hiervan is dat je er niet naar om hoeft te kijken. Heb je een reguliere spaarrekening? Dan machtig je de bank om automatisch een bedrag over te schrijven naar je spaarrekening.

Nog aantrekkelijker is sparen via een internetspaarrekening. Die kent vaak een hogere rente dan een gewone spaarrekening en biedt je bovendien de gelegenheid zelf het automatisch sparen online in te stellen; zowel het bedrag als de datum van overschrijving. Kies je voor automatisch sparen Laat het spaargeld direct overschrijven nadat je je salaris hebt ontvangen.

De voordelen van Automatisch Sparen

  • Jouw spaargeld groeit ongemerkt
  • Je kunt het spaargeld altijd opnemen
  • Je kunt de automatische spaaropdracht altijd stopzetten of wijzigen
  • Vaak eenvoudig via je bank geregeld.

Rekenvoorbeeld automatisch sparen

Automatisch sparen is niet alleen gemakkelijk, maar gaat ook vanzelf als het is ingesteld. Dat is wel zo prettig, want je spaartegoed groeit moeiteloos. Ben je benieuwd wat automatische sparen je oplevert?

Automatisch internetsparen

Kies je ervoor automatisch via internet te sparen? Je kunt dan mogelijkerwijs nog meer uit je spaargeld halen. Die bieden immers meestal een hogere rente dan de gewone spaarrekeningen. Reden is dat je dan je financiën online regelt en dat is voordeliger, want de bank maakt dan minder kosten.

Aantrekkelijk aan een variabele internetspaarrekening is dat je geld kunt opnemen wanneer je wilt en zonder boete. En zijn je maandelijkse inkomsten tijdelijk wat lager óf juist hoger? Dan kun je met automatisch internetsparen tussentijds zelf je spaarbedrag verlagen of verhogen.

Automatisch sparen met de hoogste spaarrente

Overweeg je automatisch internetsparen? Vergelijk dan zeker de diverse rentes op de spaarrekeningen. Via spaarrentevergelijken.net check je online snel en gemakkelijk de spaarrekeningen met de hoogste rentes. Ga zeker ook na of de internetspaarrekening van je keuze beperkende voorwaarden kent.

Deel via social media →
Top