Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
1,05% bunq Easy Savings Business Bunq
Easy Savings Business
Verder
Meer info
1,00% Rabobank Rabobank
Bedrijfsspaarrekening
1,00% ABN AMRO ABN AMRO
Zakelijk Flexibel Sparen
Verder
Meer info
0,75% SNS Bank SNS Bank
Zakelijk sparen

Bedrijfsspaarrekening vergelijken

Bedrijfsspaarrekening vergelijken: U kunt verschillende doelen hebben wanneer u wilt gaan sparen voor uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan geld opzij zetten voor een bedrijfsevenement of voor een investering in de onderneming. Bij de meeste bedrijfsspaarrekeningen is het opgebouwde spaargeld vrij opneembaar en kunt u er dus altijd bij.

Is een bedrijfsspaarrekening echt noodzakelijk?

Een bedrijfsspaarrekening is voor ondernemers niet verplicht. Echter, vanuit boekhoudkundig oogpunt is het wel aan te raden. Zo blijven de zakelijke spaartegoeden en privé spaarcenten gescheiden. Daarnaast biedt een bedrijfsspaarrekening u als ondernemer de mogelijkheid om het geld dat u niet nodig heeft opzij te zetten en er rente over te ontvangen. Dat is ook zeker handig met het oog op de inkomstenbelasting die u aan het eind van het jaar moet betalen. Met een bedrijfsspaarrekening ontvangt u immers rente op uw positieve saldo. En heeft u het geld van uw bedrijfsspaarrekening nodig voor uw bedrijf? Dan kunt u er direct over beschikken. Lees meer in dit artikel. Zakelijk sparen op een prive rekening.

Bedrijfsspaarrekening openen

Waar dient u allemaal op te letten bij het openen van een bedrijfsspaarrekening?
Een bedrijfsspaarrekening biedt de mogelijkheid om tegen een hoge rente online te sparen. Traditioneel is de rente van de bedrijfsspaarrekening bij de huisbank relatief laag. Een voordeel van de bedrijfsspaarrekening is dat u de rekening vaak binnen 3 minuten kunt openen, en het beheer is 100% online. Daarnaast mag u zelf de tegenrekening kiezen. Dient u altijd de beschikking te willen hebben over het spaargeld? Open dan een reguliere bedrijfsspaarekening. De rente op een bedrijfsspaarrekening is doorgaans lager dan op een reguliere spaarrekening. Verder valt een bedrijfsspaarrekening meestal niet onder het depositogarantiestelsel.

Vergelijk spaarrentes bedrijfsspaarrekeningen

Weten welke spaarrekening het beste bij u past als ondernemer? Een zakelijke spaarrekening of een reguliere internetspaarrekening? Vergelijk dan hier online snel en gemakkelijk de hoogste spaarrentes van de diverse spaarrekeningen en vergeet niet de voorwaarden goed te checken.

Spaar blog

Lees achtergrond artikelen over sparen

Start hier


Geen aanbieding meer mislopen
Ontvang gratis rente-updates

10.000+ Nieuwsbrief lezers

Top