Bigbank biedt sinds januari 2012 in Nederland spaardeposito’s aan voor particulieren. Bij een spaardeposito wordt het geld vastgezet voor een bepaalde periode (1-10 jaar) en ligt de rente voor deze periode vast. Bestaande klanten die hun depositocontract aan het einde van de looptijd verlengen, krijgen een bonusrente van 10 basispunten bovenop het basistarief. Bij een deposito zijn tegoeden tussentijds niet vrij opneembaar, zoals bij flexibel sparen. Nu lanceert Bigbank Flexibel sparen voor klanten in Nederland.

Bigbank lanceert Flexibel Sparen

Met de introductie van flexibel sparen biedt Bigbank klanten dus de keuze tussen een vaste en een flexibele spaarvorm. 

Bigbank, een internationale consumentenbank met het hoofdkantoor in Estland, biedt klanten vanaf nu de mogelijkheid tot flexibel sparen. Tot een bedrag van 100.000 euro kunnen klanten een spaartegoed aanhouden tegen een rentepercentage van op dit moment 0,3%. Hiermee is het gelijk de koploper op de Nederlandse spaarmarkt. Klanten kunnen vrij opnemen en storten op de rekening. Er is geen minimale storting. Het rentepercentage is flexibel. De rente wordt jaarlijks op 31 december uitbetaald. 

Aantrekkelijke rentetarieven Bigbank

Bigbank gebruikt de opbrengst van de spaartegoeden en de deposito’s voor het financieren van kleinschalige kredieten in een aantal andere Europese landen. Door dit traditionele bedrijfsmodel kan Bigbank spaarders een verhoudingsgewijs aantrekkelijk rentetarief blijven vergoeden.    

Bigbank is gevestigd in Estland, dat sinds 2011 onderdeel is van de eurozone. Bigbank valt onder toezicht van de financiële autoriteit in Estland, de Finantsinspektioon. De deposito’s en spaartegoeden bij Bigbank worden gedekt onder het Estlands garantiestelsel. Dat garandeert op basis van de EU-richtlijn ingelegde gelden op deposito’s en spaarrekeningen inclusief de rente tot een bedrag van EUR 100.000 per klant.

Voorwaarden Flexibel Sparen Bigbank

  • Een flexibel rentepercentage van – op dit moment –  0,3% 
  • Storten en opnemen is volledig vrij 
  • Opnemen en storten alleen via een eigen rekening 
  • Geen minimum inleg, maximaal saldo 100.000 euro
  • Saldo gegarandeerd tot 100.000 (inclusief opgebouwde rente) 
  • Geen kosten
  • Rentebetaling jaarlijks per 31 december.  

Flexibel spaarrekening Bigbank openen

Bigbank biedt in Nederland producten aan via internet en heeft in Nederland geen kantoren. Wel kunnen klanten met vragen per telefoon of e-mail terecht bij de Nederlandstalige helpdesk. Voor informatie zie: www.bigbank.nl

Bron: Bigbank.nl, bewerking: Spaarrentesvergelijken.net

Top