We hebben een nieuwe mooie aanbieder. Het gaat om CORUM, een Franse speler voor beleggen in vastgoed in de eurozone en wereldwijd. Sinds kort is CORUM ook actief in Nederland. In dit artikel onze CORUM review en ervaringen.

Wat is CORUM

CORUM is opgericht in 2011 en heeft vestigingen in Parijs (het hoofdkantoor), Amsterdam, Wenen, Londen, Dublin, Lissabon, Genève en Singapore. Met ruim 3 miljard euro aan activa onder beheer is CORUM in 9 jaar tijd uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van investeringsoplossingen. In 2019 zijn ze op de Nederlandse markt gekomen. Er werken inmiddels meer dan 140 mensen bij CORUM.

CORUM review en ervaringen
De website van CORUM: vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan

Markt (aangekocht vastgoed)

CORUM opereert in 6 sectoren binnen de commerciële vastgoedmarkt, verspreid over meerdere landen wereldwijd.

De vastgoedmarkt is weer te verdelen in deze onderdelen:

  • Kantoren
  • Winkels (Retail) 
  • Hotels
  • Magazijn
  • Gezondheidszorg
  • Logistiek
  • Scholen

CORUM heeft inmiddels activa met een waarde van meer dan 3 miljard euro. In Nederland heeft CORUM verschillende mooie vastgoedaankopen gedaan, waar onder Novotel Schiphol, FedEx kantoor in Hoofddorp, KPN kantoor in Den Haag en verschillende winkelcentra in o.a. Delft en Zaandam

In 2019 boekte CORUM Origin een mooie verkoopwinst met het distributiecentrum met kantoorruimte van textielproducent Zeeman in Alphen aan den Rijn, dat in 2016 door CORUM Origin is aangekocht. Hiermee is een kapitaalwinst van € 3,4 miljoen behaald. Deze verkoop is goed voor 90% van de jaarlijkse kapitaalwinst die aan de aandeelhouders is uitgekeerd.

CORUM review en ervaringen

Uit onze CORUM review en ervaringen komt naar voren dat investeren via dit platform interessant kan zijn voor diegene die spaargeld willen spreiden om risico’s te verminderen en daarbij bovengemiddeld rendement willen behalen. Je wilde altijd al professioneel in vastgoed beleggen maar je hebt hiervoor niet het benodigde kapitaal. Resumerend: je hebt interesse in vastgoed en het spreiden van risico’s. Je wilt je spaargeld in beweging brengen.

CORUM heeft twee vastgoedfondsen. De CORUM Origin die zich voornamelijk richt op de eurozone waaronder ook Nederland. En CORUM XL, hier beleg je in vastgoed wereldwijd. Het fonds voor de eurozone wordt in Frankrijk al drie jaar op rij genoemd als ‘Beste Vastgoedfonds’. De wereldwijde variant CORUM XL geldt als ‘Meest Veelbelovende Vastgoedfonds’. In 2020 genereerden ze een bruto dividend van respectievelijk 6,00% en 5,66%. Voor CORUM Origin vond er daarnaast nog een waardestijging van het aandeel plaats van 1,4%

CORUM heeft meer dan 50.000 aandeelhouders wereldwijd; een fundament van trouwe cliënten. 

CORUM Origin (vastgoedfonds eurozone)

Opgericht in 2012, CORUM Origin belegt in vastgoed in de eurozone en is veelvuldig bekroond om zijn internationale prestaties. Deelname vanaf €1.090 (incl. alle kosten).

Meer dan 99,5% van alle panden is verhuurd. Ze zien huurders als directe partners. Door een betrokken organisatie worden problemen vroeg opgelost. Ook zetten ze in op langlopende huurcontracten. De gemiddelde vaste huurperiode van de huurverplichting van CORUM Origin is boven de 8 jaar.

Cijfers per 31-12-2020, bron: CORUM
CORUM Origin à € 1090 per aandeel: 2012-2019

Bruto dividend uitgekeerd in 20219: 6,20%* (exclusief 1,40% netto waardestijging van het aandeel). Over 2020 bedroeg het dividend 6,00%.

Direct rendement mogelijk. Dividend wordt op 10e van iedere maand cash op je rekening gestort. CORUM heeft een stabiele performance en consistente dividenduitkering dit afgelopen jaar. Hieronder zie je de performance van CORUM Origin over de afgelopen 12 maanden.

CORUM dividend

CORUM XL (vastgoedfonds wereldwijd)

Sinds de oprichting in 2017 investeert CORUM XL in vastgoed wereldwijd (excl. Frankrijk). Vanaf €189 (incl. alle kosten) kun je in dit veelbelovende fonds investeren. In CORUM XL zijn alle panden verhuurd. De gemiddelde vaste huurperiode van de huurverplichting van CORUM XL is boven de 9 jaar.

In 2020 heeft het fonds bijna € 400 miljoen geïnvesteerd in 22 nieuw aangekochte gebouwen, waaronder één in Canada. De portefeuille bestaat nu uit 50 objecten met 114 huurders. De geïnde huren bedroegen ongeveer € 42 miljoen.

CORUM prestatiedoelstellingen
Cijfers per 31-12-2020, bron: CORUM
CORUM XL à € 189 per aandeel:

Bruto dividend uitgekeerd in 2020: 5,66%*

Direct rendement mogelijk. Dividend wordt op 10e van iedere maand cash op je rekening gestort. Hieronder zie je de performance van CORUM XL over de afgelopen 12 maanden.

CORUM XL maandelijks dividend

Kosten CORUM

De kosten voor het participeren in een CORUM vastgoedfonds hangen voornamelijk af van de keuze van het vastgoedfonds waarvan je aandelen wilt kopen. Een aandeel CORUM Origin kost momenteel € 1090, terwijl een aandeel CORUM XL € 189 kost.

De inschrijvingscommissie voor CORUM Origin is 11,964% en die van CORUM XL is 12%. De genoemde inschrijvingscommissie wordt bij terug verkoop van het aandeel verrekend. Gedurende de gehele looptijd van je investering ontvangt je potentieel maandelijks dividend over de volledige waarde van uw aandelenportefeuille. (dus ook over de bovenstaande kosten). De inschrijvingscommissie is onderdeel van de inschrijvingsprijs van een CORUM-aandeel. De commissie bestaat uit kosten voor het werven van fondsen en de research van beleggingen.

Toezicht

Als vermogensbeheerder handelt CORUM Investments, onderdeel van CORUM Asset Management, voor het beheer van de fondsen onder controle van verschillende toezichtsorganen, waaronder de toezichthouder Autorité des Marchés Financiers (AMF, de Franse Autoriteit Financiële Markten). CORUM Asset Management heeft een goedkeuring GP-11000012 ontvangen van de AMF als vermogensbeheerder en een goedkeuring op grond van de AIFM-richtlijn 2001/61/EU.

Tussentijds verhandelen

De aandelen van CORUM Origin en CORUM XL zijn vrij verhandelbaar. Dit betekent dat je de belegging zelf aan iemand anders kunt overdragen of een terugkoopverzoek indient bij CORUM. Terug verkopen via CORUM gaat razend snel. Dit kan al in een paar werkdagen gerealiseerd zijn.

Voordelen CORUM

Een ‘’3 pijler’’ verdienmodel: dividend uit huuropbrengsten, winstdeling bij verkopen en waarde stijging van het vastgoed

Gediversifieerde belegging, vastgoed in 16 landen, 6 sectoren en 3 verschillende valuta

Krijg maandelijks je potentiële dividend uitbetaald

Instappen met lage inleg

Ontvang ook uitzonderlijk dividend bij verkoop van gebouwen

Een eigen investment portal ter beschikking

Testomonials

Awards

CORUM investments heeft de Cashcow Award voor Beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed 2020 in ontvangst mogen nemen. De award is een bekroning op het veelbewogen afgelopen jaar, waarin ze duidelijk laten zien waarom CORUM Investments zich onderscheidt van andere aanbieders.

Aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan via dit registratieformulier.

Disclaimer: CORUM Origin-aandelen of CORUM XL-aandelen zijn een vastgoedbelegging. Zoals geldt voor elke vastgoedbelegging, betreft dit een belegging voor de lange termijn met een beperkte liquiditeit. Er bestaat een risico op verlies van kapitaal, het inkomen is niet gegarandeerd en is afhankelijk van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt en de valutakoersen. Wij adviseren een beleggingshorizon van minimaal 10 jaar. De resultaten uit het verleden zijn geen betrouwbare aanwijzing voor toekomstige resultaten. Voordat je gaat investeren, dien je te controleren of de belegging bij jouw financiële situatie past.

CORUM XL en CORUM ORIGIN zijn vastgoedbeleggingsmaatschappijen (open-end, inkomensgerichte Franse société civile de placement immobilier, SCPI) die worden beheerd door CORUM AM. CORUM AM: 1 Rue Euler, 75008 Parijs. Door de Franse Autoriteit voor Financiële Markten (AMF) erkend als Franse open-end beleggingsmaatschappij (société civile à capital variable) onder nr. GP-1100000012 op 14 april 2011 en erkend als AIFM overeenkomstig richtlijn 2011/61/EU op 10 juli 2014.

Bron: CORUM-funds.nl / bewerking:Spaarrentesvergelijken.net

Top